Смажений сир


Напевно багато з вас чули і, можливо, пробували смажений сир. Звичайно, не всякий сир можна смажити, але є спеціальні сорти, які піддаються термічній обробці, навіть без використання панірування. Смак смаженого сиру незвичайний. Таке варто спробувати хоча б одного разу. Крім того, це самостійне блюдо, і його можна приготувати досить швидко, головне, щоб сир був під рукою.

Смажений сир

Для приготування смаженого сиру нам знадобляться

  • для смаження Сир — 1 скибочка на 1 людину
  • Масло оливкове — 2 ст. ложки
  • Кілька гілочок чебрецю або розмарину
  • Кедрові горішки

Інгредієнти для смаження сиру

Звичайно, відразу виникає резонне питання, де взяти такий «спеціальний» сир для смаження? Він продається у магазині в упаковці по кілька скибочок. Наприклад, я знайшов ось такий сир:

Приклад сиру для смаження

Сир для смаження і гриля «Валлски» зі Словенії. Відмінний варіант. Смачний і досить твердий сир, щоб посмажити його без панірування. Також є сир «Халумі».

Як приготувати смажений сир

  1. Для початку, розігріємо в сковороді 2 ст. ложки оливкової олії, додамо до них кілька гілочок чебрецю або розмарину і почекаємо, поки з'явиться приємний аромат. Розігріваємо масло з гілочками чебрецю для смаженого сиру
  2. Гілочки вже просочили масло. Можна прибрати їх в сторону. Хоча, я б їх залишив, а сир поклав безпосередньо на них — для більшого аромату. Але дивіться, як вам більше подобається. Тепер викладаємо скибочки сиру і смажимо буквально 3−4 хвилини з одного, а потім з іншого боку. До рум'яного кольору. Головне — не пересмажити. Обсмажуємо сир з обох сторін
  3. Після того, як сир обсмажена з обох сторін, накрийте сковороду кришкою, буквально на пару хвилин, щоб він просочився ароматом трав. Все, наш смажений сир готовий, можна подавати! Смажений сир готовий

Пара помідорів чері і жменю підрум'янених кедрових горішків стануть відмінною прикрасою до сиру.

Приємного апетиту!

Готуйте з любов, подавайте з душею!

Радимо прочитати

Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки