Смажений сир
Напевно багато з вас чули і, можливо, пробували смажений сир. Звичайно, не всякий сир можна смажити, але є спеціальні сорти, які піддаються термічній обробці, навіть без використання панірування. Смак смаженого сиру незвичайний. Таке варто спробувати хоча б одного разу. Крім того, це самостійне блюдо, і його можна приготувати досить швидко, головне, щоб сир був під рукою.
Для приготування смаженого сиру нам знадобляться
- для смаження Сир — 1 скибочка на 1 людину
- Масло оливкове — 2 ст. ложки
- Кілька гілочок чебрецю або розмарину
- Кедрові горішки
Звичайно, відразу виникає резонне питання, де взяти такий «спеціальний» сир для смаження? Він продається у магазині в упаковці по кілька скибочок. Наприклад, я знайшов ось такий сир:
Сир для смаження і гриля «Валлски» зі Словенії. Відмінний варіант. Смачний і досить твердий сир, щоб посмажити його без панірування. Також є сир «Халумі».
Як приготувати смажений сир
- Для початку, розігріємо в сковороді 2 ст. ложки оливкової олії, додамо до них кілька гілочок чебрецю або розмарину і почекаємо, поки з'явиться приємний аромат.
- Гілочки вже просочили масло. Можна прибрати їх в сторону. Хоча, я б їх залишив, а сир поклав безпосередньо на них — для більшого аромату. Але дивіться, як вам більше подобається. Тепер викладаємо скибочки сиру і смажимо буквально 3−4 хвилини з одного, а потім з іншого боку. До рум'яного кольору. Головне — не пересмажити.
- Після того, як сир обсмажена з обох сторін, накрийте сковороду кришкою, буквально на пару хвилин, щоб він просочився ароматом трав. Все, наш смажений сир готовий, можна подавати!
Пара помідорів чері і жменю підрум'янених кедрових горішків стануть відмінною прикрасою до сиру.
Приємного апетиту!
Готуйте з любов, подавайте з душею!