Лаваш на кефірі на сковороді - тісто без дріжджів своїми руками, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт тесту на кефірі я обожнюю, якщо його смажити, то виходять ось такі пампушки, з нього ж можна робити пиріжки з начинкою. Мені завжди дивно - дріжджів немає, а тісто так добре піднімається на соді з кефіром і таке м'яке, пухке виходить. Ну і звичайно, варто згадати оладки на кефірі, які вони пишні виходять за моїм рецептом!
А ось якщо таке тісто тонко-тонко розкачати і посмажити ці коржі на сухій сковороді, то виходять дуже смачні лаваші. Я часто роблю такі замість хліба, головне, що без дріжджів, без масла, без яєць і дуже смачно!
Інгредієнти для приготування лаваша з кефіру тесту
Щоб приготувати такий лаваш на кефірі мені знадобилося: кефір - 1 склянка рослинне масло - 1 ст. л. сода - 0.5 ч. л. сіль - 0.5 ч. л. борошно - 2.5 склянки
Як зробити лаваш без дріжджів своїми руками - рецепт тесту на кефірі
У кефір висипала сіль, цукор, соду, вилила рослинне масло.
Висипала борошно.
Замісила тісто, воно виходить м'яким, не забитим борошном. Все борошно краще не сипати, щоб не переборщити і не забити тісто, воно не повинно бути жорстким. Залишила його на 15 хвилин, щоб расстоялось і стало еластичним.
Далі відрізала невеликі шматочки тіста, розкачувала качалкою тоненько (тісто гарне, не рветься і розкочується відмінно) і смажила на сухій сковороді по кілька хвилин з кожного боку. Таке тісто на кефірі з содою добре піднімається, тому і розкачати його краще тонший, а то лаваш буде надто пишним, вийдуть коржі :)