Пампушки без дріжджів і без яєць на сковороді (тісто на кефірі) - рецепт з покроковими фото
Добрий день, мої дорогі! Дякую вам за ваші відгуки та коментарі, за те, що чекаєте моїх рецептів. Я поки збираю натхнення, влітку знову примусь за роботу і буду радувати вас новими ідеями і рецептами частіше, ніж зараз. А сьогодні рецепт, яким я поспішаю поділитися з вами. Останнім часом він мій улюблений, пару раз на тиждень щось за нього готую і кожен раз думаю, що треба зібратися і зняти його для вас. Ось нарешті це сталося і я буду дуже рада, якщо мій рецепт стане вам у нагоді і ви його оціните.
Передісторія така: з-за переїздів немає можливості піч на моїй улюбленій заквасці, тому один час я взагалі нічого не пекла з дріжджового тесту, щоб не використовувати у випічці покупні дріжджі, як перестали вони мені подобається. Тому все частіше стала смажити ось такі пампушки на кефірі. Вони так добре піднімаються на сковороді, тісто м'яке і смачне. Одного разу я забула покласти в тісто яйця і в мене не вистачило борошна, щоб замісити тісто густіше, як я завжди раніше робила.
Вирішила робити, що вийде і яке ж було моє здивування, коли мало того, що пампушки вийшли, так ще і набагато смачніше, ніж раніше, а це без яєць і з меншою кількістю борошна. Тісто на кефірі так добре піднімається! Без яєць пампушки виходять такими м'якими і ніжними! Коротше не рецепт, а просто знахідка! Адже Я потім на цьому ж тесті стала смажити пиріжки, це просто фантастика! Уявляєте, пишні, повітряні, м'які пиріжки і просто на кефірі з содою, ніяких дріжджів, ніякого зайвого часу, щоб чекати поки тісто підніметься!
загалом, щось я забалакалася, стільки хороших слів і захоплення у мене накопичилося до цього рецепту, давайте вже ближче до справи, нижче мій рецепт з покроковими фото, як я готую пампушки без яєць і дріжджів на кефірі.
Інгредієнти для приготування смажених на сковороді пампушок без дріжджів і без яєць
Щоб посмажити такі пампушки без дріжджів мені знадобилося:
кефір - 1 літр цукор - 0.5 склянки сіль - 0.5 ч. л. сода - 1 ч. л. без гірки борошно - 7.5 склянок і 1 склянку на стіл
Я раніше заводила тісто на пів літри кефіру, останнім часом роблю на літрі, пампушок виходить багато, але діти їх швидко розтягують.
Тісто для пиріжків і пампушок без дріжджів і без яєць (на кефірі)
В тазик вилила кефір.
Висипала сіль і цукор.
Засипала 3 склянки борошна, туди ж негашене соду, перемішала.
Далі підсипаю борошно по одній склянці і замішую тісто. Ось спеціально показую, яким воно має бути - липким, не забитим борошном, рідкуватим. Орієнтуйтеся не на кількість борошна (не сипте всю відразу), а саме на зовнішній вигляд тесту. Тому що сорти борошна у всіх різні, комусь може знадобитися або більше або менше.
На стіл висипала 1 склянку борошна і виклала на неї тісто.
Помесила ще трохи, причому не вимішуючи, а просто як би обваляла його в борошні з усіх сторін.
Якщо залишити тісто на столі, воно навіть як би злегка розтікається - в цьому секрет м'яких і ніжних пампушок. Тісто не повинно бути забитим борошном. І робити все швидко, не треба давати час тесту на расстойку. Поки йде взаємодія кефіру з содою воно і виходить таким пишним.
Часто буває, що розріжеш його і прямо повітряні міхури можна побачити.
Отже, відрізала шматочок тіста, посипала його ще борошном, руками розтягла і прокатала злегка качалкою, тонко не треба, товщина шару повинна бути 5-7 міліметрів.
Розрізала на смужки.
Потім на квадратики, в центрі кожного квадратика зробила надріз.
І через нього вивернула один край. Вийшли такі завертушки.
Виклала пампушки в сковороду в заздалегідь розігріту олію.
Смажу з двох боків до рум'яного кольору. Подивіться, як гарно вони піднімаються!
Ось і все, можна посипати цукровою пудрою, можна полити медом. Спробуйте обов'язково!
Цей рецепт відноситься до групи: пиріжки