Смажений папороть з м'ясом і соєвим соусом - рецепт з покроковими фото
У цьому році в гості до батьків на Далекий Схід ми приїхали навесні, тому встигли заготовити багато папороті, готували вже з нього різні страви, про деяких розповім.
Мені найбільше папороть орляк подобається саме в такому варіанті - смажений з м'ясом. Як ні що інше краще до папоротнику підходить соєвий соус - тому коли у нас постає питання, як посмажити папороть, то першим на думку спадає саме цей рецепт.
Папороть для цього рецепта береться свіжий або заморожений на зиму ось за цим рецептом (тобто по суті просто відварений). Тому якщо у вас папороть щойно зірваний, то його спочатку треба відварити в окропі 5 хвилин, а потім вже готувати за рецептом, про який я розповім нижче.
Рецепт, до речі дуже простий, це той випадок, коли головний інгредієнт - папороть, смачний сам по собі, тому досить просто злегка присмачити його соєвим соусом, обсмажити м'ясо з цибулею і страва готова.
Інгредієнти для приготування папороті з м'ясом
Отже, щоб приготувати папороть з шматочками м'яса в соєвому соусі мені знадобилося: папороть свіжий (або вже відварений) - 500 грам м'ясо (у мене м'якоть свинини) - 200 грам соєвий соус (за смаком) - приблизно 4-5 ст. л. цибуля - 2 головки
Як приготувати свіжий папороть з м'ясом і соєвим соусом
М'ясо порізала довгими брусочками і обсмажила на сковороді в рослинному маслі до готовності і м'якості.
Цибулю порізала довгими смужками і виклала туди ж до м'яса, перемішала.
Полила зверху соєвим соусом і обсмажила 5 хвилин, до готовності лука.
Виклала в сковороду відвареної папороть. Нагадаю, що якщо у вас папороть свіжий, то нагрійте води в каструлі і прокип'ятіть в ній папороть хвилин 5, він повинен стати м'яким, але не розвалюватися, злийте воду і тільки потім викладайте папороть в сковороду.
Так само майте на увазі, що папороть уварюється і ужаривается, тому якщо хочете отримати побільше готового страви, то враховуйте цей момент.
Накрила сковороду кришкою і смажила папороть хвилин 10. Якщо є зайва рідина, то кришку можна прибрати і випарувати її.
Ось такий у мене вийшов папороть орляк, смажений з м'ясом в соєвому соусі з цибулею.