Як заготовити папороть на зиму - рецепт правильної заморозки з фото
Хочу поділитися з вами цікавим і швидким варіантом заготовки папороті на зиму. Якщо ви пробували якось зберегти папороть до зими чи вивчали це питання, то знаєте, що солити папороть - це дуже довго. Потрібна якась бочка, важкий прес, папороть там квас довгий час і т. д. сушити його теж довго і не так-то просто, та й на смак він потім як сіно, не разжуешь. Тому останні кілька років батьки заготовляють папороть і зберігають його в морозилці саме так, як я вам сьогодні розповім.
Суть проста - спочатку його потрібно відварити до певного стану, потім розкласти порційно по пакетиках і заморозити. А взимку дістаєш один такий пакетик - і ось він, зелений, м'який, свіжий папороть, як ніби тільки з тайги - далі його можна спокійно тушкувати, смажити, парити і т. д.
Як правильно заморозити папороть на зиму - рецепт з покроковими фото
Отже, папороть зібрали і порізали стебла приблизно на 3 частини. Дивіться самі, яка довжина вам найбільш зручна для наступних страв. Промивати його не треба, так як все одно потім він буде в окропі варитися.Тим часом на плиті вже закипіла велика емальована каструля води. Опустили туди порізаний папороть і варимо приблизно 5 хвилин. Він повинен стати м'яким, якщо натиснути на стебло, але не розвалюватися в кашу.
Як зберігати папороть в морозилці
Відвареної папороть відкинули на друшляк, щоб вся зайва вода скла. Потім ми зазвичай беремо невеликі прозорі пакети, розкладаємо по ним папороть і прибираємо в морозильну камеру до зими.
Кожну наступну партію папороті варимо в новій воді.
Це дуже чудовий спосіб заготівлі папороті, і метушні не багато і дуже смачно виходить. Одна проблема - треба мати велику морозилку, щоб зберігати все це добро :)