Замороження грибів на зиму
Сезон грибів трапляється тільки восени, а улюблені страви з них хочеться і взимку приготувати. Виходу два: або йти в магазин і задовольнятися цілорічними печерицями, або подбати про замороження грибів на зиму поки вони в лісах з надлишком! І якщо не заморожувати гриби сирими, а трохи попрацювати, то взимку ви заощадите собі масу часу і зможете довше погуляти сонячними морозними днями. Адже супи, запіканки і різотто з грибами будуть набагато простіше і швидше в приготуванні, якщо гриби вже оброблені.
Основна перевага такої форми зберігання заморожених грибів - швидкість використання. Якщо гриби морозити свіжими (навіть нарізаними), то їх доведеться розморожувати і все одно готувати перед тим, як використовувати. Ці гриби вже готові. До того ж, оброблені і добре упаковані заморожені гриби займають менше місця в морозилці, ніж ті, що були заморожені сирими.
складові
- 1 кг свіжих лисичок (можна і будь-яких інших грибів для смаження)
- 300г ріпчастої цибулі
- 2 ст.л. рослинного масла
- 50-70г вершкового масла
- сіль за смаком
Як заморозити гриби на зиму
Гриби вимити, очистити від бруду і обсушити добре в друшляку. Потім гриби порубати.
Поставити на вогонь сковороду, нагріти. У суху сковороду викласти гриби і випаровувати рідину з грибів. Гриби періодично помішувати дерев'яною лопаткою.
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.
Коли вся вода випарується з грибів, потрібно влити в сковороду олію.
Потім можна додати до грибів цибулю і ретельно перемішати.
Готувати гриби на повільному вогні, періодично помішуючи, до готовності. Потім посолити за смаком і додати вершкове масло. Готувати ще хвилин 5-7.
Перед подальшої заморожуванням потрібно дати смажених грибів повністю охолонути. Холодні гриби щільно викласти в невеликі контейнери і прибрати в морозилку.
Заморожені цим способом гриби досить довго можуть зберігатися в морозилці, на зиму точно вистачить. До речі, такі гриби можуть стати незамінною начинкою для біляшів і пиріжків під час посту.