» » Замороження грибів на зиму

Замороження грибів на зиму


Сезон грибів трапляється тільки восени, а улюблені страви з них хочеться і взимку приготувати. Виходу два: або йти в магазин і задовольнятися цілорічними печерицями, або подбати про замороження грибів на зиму поки вони в лісах з надлишком! І якщо не заморожувати гриби сирими, а трохи попрацювати, то взимку ви заощадите собі масу часу і зможете довше погуляти сонячними морозними днями. Адже супи, запіканки і різотто з грибами будуть набагато простіше і швидше в приготуванні, якщо гриби вже оброблені.

Як заморозити гриби на зиму

Основна перевага такої форми зберігання заморожених грибів - швидкість використання. Якщо гриби морозити свіжими (навіть нарізаними), то їх доведеться розморожувати і все одно готувати перед тим, як використовувати. Ці гриби вже готові. До того ж, оброблені і добре упаковані заморожені гриби займають менше місця в морозилці, ніж ті, що були заморожені сирими.

складові

  • 1 кг свіжих лисичок (можна і будь-яких інших грибів для смаження)
  • 300г ріпчастої цибулі
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 50-70г вершкового масла
  • сіль за смаком

Як заморозити гриби на зиму

Гриби вимити, очистити від бруду і обсушити добре в друшляку. Потім гриби порубати.

Загрузка...

нарізаємо лисички

Поставити на вогонь сковороду, нагріти. У суху сковороду викласти гриби і випаровувати рідину з грибів. Гриби періодично помішувати дерев'яною лопаткою.

Випаровуємо рідина з грибів

Ріпчасту цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.

нарізаємо цибулю

Коли вся вода випарується з грибів, потрібно влити в сковороду олію.

Додаємо рослинне масло до грибам

Потім можна додати до грибів цибулю і ретельно перемішати.

Додаємо до грибів цибулю

Готувати гриби на повільному вогні, періодично помішуючи, до готовності. Потім посолити за смаком і додати вершкове масло. Готувати ще хвилин 5-7.

Перед подальшої заморожуванням потрібно дати смажених грибів повністю охолонути. Холодні гриби щільно викласти в невеликі контейнери і прибрати в морозилку.

Замороження грибів (лисичок) на зиму

Заморожені цим способом гриби досить довго можуть зберігатися в морозилці, на зиму точно вистачить. До речі, такі гриби можуть стати незамінною начинкою для біляшів і пиріжків під час посту.

Радимо прочитати

Як приготувати різотто з грибами
Навіть саме звичайне різотто - страва надзвичайно смачне. Ніжний, практично кремовий рис з тонким ароматом цибулі і часнику, присмачений хорошою жменею сиру. А якщо додати до цієї компанії сушені
Салат з деревних грибів з кукурудзою і курячим філе - рецепт з покроковими фото
Давно я вже не купувала такі деревні гриби, а тут щось побачила в магазині, захотілося "згадати молодість" :) Раніше дуже часто з них щось готували. Купила і звичайно, ці дві пачки грибів довго потім

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки