Як приготувати різотто з грибами
Навіть саме звичайне різотто - страва надзвичайно смачне. Ніжний, практично кремовий рис з тонким ароматом цибулі і часнику, присмачений хорошою жменею сиру. А якщо додати до цієї компанії сушені лісові гриби, то ви отримаєте королівське частування. Від одного тільки запаху різотто з лісовими грибами вже розігрується апетит!
Процес приготування різотто дуже простий, хоча і досить трудомісткий. Справа в тому, що протягом усього часу приготування рису різотто потрібно безперервно помішувати. Також не забудьте про головний секрет цієї страви: рис необхідно вибирати спеціальний, багатий крохмалем. Він робить блюдо кремовим, а зернятко такого рису не розварюється і залишається цілим. Найчастіше можна знайти відповідний рис сорту Арбор. Саме правильний рис і постійне помішування страви створять ту саму неповторну консистенцію різотто.
складові
- 200 грамів рису Арбор
- 50 грамів сушених лісових грибів
- 2 склянки курячого або овочевого бульйону
- 1 цибулина
- 1 часточка часнику
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 50 грамів вершкового масла
- 70 грамів сиру
- сіль, перець - за смаком
Як приготувати різотто з грибами
В першу чергу залийте сушені гриби кип'яченої або відфільтрованої водою кімнатної температури і дайте їм постояти 15-20 хвилин.
Поки наполягають гриби, на сковороді прогрійте оливкова і вершкове масло. Дрібно нарубати цибулину і часник. Надішліть цибулю з часником обсмажувати на сковороду на невеликому вогні. Овочі повинні стати м'якими і прозорими.
Відіжміть рідину з грибів, порубати їх і додайте в сковороду в цибулі і часнику. Саму рідину не виливайте - вам буде необхідно близько 1 склянки для приготування різотто.
Обсмажуйте гриби з цибулею 4-5 хвилин, періодично помішуючи, після чого всипте в сковороду рис і готуйте ще пару хвилин. Рис повинен покритися маслом і трохи насититися ім.
Тепер влийте в рис половину склянки рідини, в якій вимочували гриби.
Безперервно помішуючи, дочекайтеся, поки рис вбере цю воду. Потім долийте другу половину рідини. Продовжуйте помішувати.
Коли рис вбере і цю частину рідини, почніть додавати бульйон по одному ополоник. Додавайте наступну порцію бульйону тільки після того, як вбереться попередня. В цілому повинно піти 400 мл бульйону - це 3-4 ополоника в залежності від розміру. В результаті рис залишиться вологим, в ніжному крохмалистих соусі. Посоліть і поперчіть блюдо.
Коли різотто буде готове, вимкніть вогонь і накрийте блюдо кришкою. Швидко натріть на дрібній тертці сир. Всипте натертий сир в готове різотто. Під дією температури він швидко розтане.
Подавайте різотто з грибами гарячим, трохи присипавши зверху ще сиром.