» » Як приготувати різотто з грибами

Як приготувати різотто з грибами


Навіть саме звичайне різотто - страва надзвичайно смачне. Ніжний, практично кремовий рис з тонким ароматом цибулі і часнику, присмачений хорошою жменею сиру. А якщо додати до цієї компанії сушені лісові гриби, то ви отримаєте королівське частування. Від одного тільки запаху різотто з лісовими грибами вже розігрується апетит!

Як приготувати різотто з грибами - рецепт з фото

Процес приготування різотто дуже простий, хоча і досить трудомісткий. Справа в тому, що протягом усього часу приготування рису різотто потрібно безперервно помішувати. Також не забудьте про головний секрет цієї страви: рис необхідно вибирати спеціальний, багатий крохмалем. Він робить блюдо кремовим, а зернятко такого рису не розварюється і залишається цілим. Найчастіше можна знайти відповідний рис сорту Арбор. Саме правильний рис і постійне помішування страви створять ту саму неповторну консистенцію різотто.

складові

  • 200 грамів рису Арбор
  • 50 грамів сушених лісових грибів
  • 2 склянки курячого або овочевого бульйону
  • 1 цибулина
  • 1 часточка часнику
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 50 грамів вершкового масла
  • 70 грамів сиру
  • сіль, перець - за смаком

Як приготувати різотто з грибами

В першу чергу залийте сушені гриби кип'яченої або відфільтрованої водою кімнатної температури і дайте їм постояти 15-20 хвилин.

Загрузка...

Заливаємо сушені гриби водою

Поки наполягають гриби, на сковороді прогрійте оливкова і вершкове масло. Дрібно нарубати цибулину і часник. Надішліть цибулю з часником обсмажувати на сковороду на невеликому вогні. Овочі повинні стати м'якими і прозорими.

Обсмажуємо цибулю і часник

Відіжміть рідину з грибів, порубати їх і додайте в сковороду в цибулі і часнику. Саму рідину не виливайте - вам буде необхідно близько 1 склянки для приготування різотто.

додаємо гриби

Обсмажуйте гриби з цибулею 4-5 хвилин, періодично помішуючи, після чого всипте в сковороду рис і готуйте ще пару хвилин. Рис повинен покритися маслом і трохи насититися ім.

додаємо рис

Тепер влийте в рис половину склянки рідини, в якій вимочували гриби.

Додаємо півсклянки рідини від вимочування грибів

Безперервно помішуючи, дочекайтеся, поки рис вбере цю воду. Потім долийте другу половину рідини. Продовжуйте помішувати.

Коли рис вбере і цю частину рідини, почніть додавати бульйон по одному ополоник. Додавайте наступну порцію бульйону тільки після того, як вбереться попередня. В цілому повинно піти 400 мл бульйону - це 3-4 ополоника в залежності від розміру. В результаті рис залишиться вологим, в ніжному крохмалистих соусі. Посоліть і поперчіть блюдо.

Поступово додаємо бульйон

Коли різотто буде готове, вимкніть вогонь і накрийте блюдо кришкою. Швидко натріть на дрібній тертці сир. Всипте натертий сир в готове різотто. Під дією температури він швидко розтане.

Різотто з грибами - рецепт з фото

Подавайте різотто з грибами гарячим, трохи присипавши зверху ще сиром.

Радимо прочитати

Різотто з гарбузом
Сезон гарбуза - прекрасна пора для кулінарних експериментів. Вірите чи ні, але можна приготувати десятки повноцінних обідів, і в кожному буде присутній гарбуз. Десь можна зробити її смак дужче, а для
Сирний суп з плавленим сиром і рисом
Сирний суп - це завжди дуже смачна страва. Він такий пікантний, наваристий, ситний - ідеальний варіант для холодної пори року. Мабуть, найчастіше його готують з грибами або куркою. А ви коли-небудь
Замороження грибів на зиму
Сезон грибів трапляється тільки восени, а улюблені страви з них хочеться і взимку приготувати. Виходу два: або йти в магазин і задовольнятися цілорічними печерицями, або подбати про замороження

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки