Різотто з гарбузом
Сезон гарбуза - прекрасна пора для кулінарних експериментів. Вірите чи ні, але можна приготувати десятки повноцінних обідів, і в кожному буде присутній гарбуз. Десь можна зробити її смак дужче, а для якоїсь страви буде доречніше, якщо гарбуз буде служити базою, ненав'язливим, але таким необхідним і важливим доповненням.
Яскравим прикладом останнього стане різотто з гарбузом. Вражаюче, наскільки м'яким виходить смак цієї страви! Гарбуз в ньому практично невідчутна на смак, але вона надає йому соковитість, додаткову кремовий і неповторний яскравий колір. Основний смак цієї страви - це рис з вершковим післясмаком.
Для приготування різотто з гарбузом дуже важливо вибрати рис відповідного сорту. Зазвичай такий рис продається в магазині, вже маркований як рис для різотто. Якщо такого рису ви не знайшли, зверніть увагу на назви конкретних сортів - найпоширенішим є Арбор.
Як і будь-який інший вид різотто, гарбузове буде готуватися за загальною схемою, щоб отримати саме різотто, а не рисову кашу. Різотто з гарбузом буде вологим, кремовим, але зернятка рису повинні бути не переварені і повинні відчуватися в страві. Гарбуз ж стане частиною соусу, для чого вона і натирається на самій дрібній тертці. В якості альтернативи можете використовувати для її подрібнення блендер.
Крім відповідного рису і гарбуза, приготуйте стандартний для різотто набір інгредієнтів: цибулину, часник, трохи рослинного масла, сухого білого вина, а також твердий сир і шматочок вершкового масла.
Також рекомендуємо подивитися рецепт різотто з куркою.
складові
- 100 грамів м'якоті гарбуза
- 50 грамів рису для різотто
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 1 маленька цибулина
- 1 зубчик часнику
- 50 мл білого сухого вина
- 250 мл води або бульйону
- 25 грамів твердого сиру
- 10 грамів вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 1 порція
Як приготувати різотто з гарбузом
Очистіть, а потім дрібно порубати цибулину і часник. Розігрійте в сковороді на середньому вогні рослинна олія і відправте обсмажувати туди цибулю з часником. Готувати необхідно до м'якості і прозорості.
Потім всипте в сковороду рис, помішуючи, готуйте протягом 1 хвилини.
Після цього влийте в сковороду вино і дайте йому вбратися в рис. Вино додасть глибокий, закінчений аромат страви.
Приправте блюдо сіллю і перцем. Солити слід з урахуванням того, що сир додасть страві ще трохи більш солоний смак.
Тепер потроху почніть вливати в різотто воду або бульйон. Додавайте кожну нову порцію лише після того, як вбереться попередня. При цьому різотто необхідно постійно помішувати.
Коли половина води (бульйону) вже буде витрачена, натріть на дрібній тертці гарбуз. Додайте гарбуз в різотто і продовжуйте приготування.
Продовжуйте підливання рідини в блюдо.
З початку вливання рідини різотто готується рівно 17 хвилин.
Вимкнувши готову страву, додайте в нього натертий твердий сир.
А потім вершкове масло. Ретельно вимішайте різотто з гарбузом. Вершкове масло і сир зроблять соус більш в'язким і ніжним.
Подавайте блюдо відразу ж, доповнивши свіжою зеленню за смаком.
До речі, можна ще приготувати рис з гарбузом в мультиварці, вийде теж дуже смачно.