Сирний суп з плавленим сиром і рисом
Сирний суп - це завжди дуже смачна страва. Він такий пікантний, наваристий, ситний - ідеальний варіант для холодної пори року. Мабуть, найчастіше його готують з грибами або куркою. А ви коли-небудь пробували сирний суп з рисом? Здається, що в ньому не може бути нічого незвичайного, але варто трохи змінити рецепт і додати два види рису, як суп абсолютно зміниться. Ці два сорти (басматі і дикий рис) мають ніжний і тонким ароматом, але абсолютно різні за структурою.
Готові суміші дикого і білого рису повсюдно продаються в магазинах. Але найкраще купувати різні сорти окремо. Справа в тому, що різному рису необхідно різний час для приготування. Так, якщо ви додасте і дикий рис, і рис басматі одночасно, дикий ще не встигне приготуватися, коли басматі вже почне розварюються.
Ще один секрет приготування цього сирного рисового супу в правильному виборі плавленого сиру. Вибирайте м'який і ніжний сир - під дією температури він повністю розчиниться і зробить блюдо надзвичайно ніжним.
складові
- 1-1,2 літра курячого або овочевого бульйону
- 30 грамів дикого рису
- 30-40 грамів рису басматі
- 1 середня морква
- 1 середня цибулина
- 2 плавлених сирка
- трохи зелені і сухариків для подачі
Вихід: 1,5 літра супу
приготування
Бульйон влийте в каструлю і поставте на вогонь. Коли він закипить, відправте в нього відварюватися дикий рис. Цьому сорту рису необхідно близько 40 хвилин, щоб приготуватися.
Цим часом очистіть цибулину і моркву. Цибулину наріжте дрібними кубиками, а моркву - соломкою. Так як суп виходить дуже ситним завдяки додаванню сиру, обсмажувати овочі немає необхідності. Вони додадуть страві легку овочеву нотку.
Через 10 хвилин після того, як ви відправили варитися рис, додайте в суп нарізані овочі.
Ще через 10 хвилин додайте в каструлю рис басматі - йому потрібно всього лише 18-20 хвилин на приготування. Відмінною рисою рису басматі є його форма - в процесі приготування він подовжується вдвічі.
Тепер розімніть вилкою плавлені сирки - так вони швидше розійдуться в супі.
Надішліть сир в каструлю з рисовим супом і помішуйте, поки весь сир не розплавиться і не зникнуть грудочки.
Як тільки плавлений сир повністю розчиниться, сирний суп готовий. Подавайте його відразу ж, прикрасивши зеленню і доповнивши домашніми сухариками.