Суп з бастурмою і двома видами рису
Незважаючи на химерне назву, цей суп неймовірно простий в приготуванні, а тому ідеально підійде для робочого буднього дня. На приготування супу з бастурмою у вас піде зовсім небагато часу, а сама технологія дуже проста - настільки проста, що вам навіть не доведеться робити, здавалося б, обов'язкову піджарку з овочів. Так виходить тому, що смак супу буде досить насиченим, а тому в підсмаженні відпадає потреба - важливо підкреслити смак головних інгредієнтів.
Бастурма додасть цього першого блюда пікантність і легкий аромат в'яленого м'яса, а два види рису зроблять блюдо ситним і поживним, а також створять незвичайну текстуру. Так, перший сорт рису, який використовується для приготування супу - це дикий рис, який легко впізнати по чорному кольору. Він довго вариться і залишається цілими зернятками, лише злегка відкриваючись. Другий же сорт рису забезпечить супу густоту і наваристого, тому що в ньому багато крохмалю - це рис сорту Камоліно. Ви можете використовувати будь-який інший круглий сорт рису, який у вас знайдеться.
Овочі, які входять до складу супу, будуть доповнювати смак і збагачувати його: їх найкраще подрібнити в блендері в однорідну кашку - так вони стануть як би частиною бульйону, особливо не виділяючись.
складові
- 200 грамів бастурми (або іншого в'яленого м'яса)
- 2 жмені круглого рису сорту Камоліно (або іншого сорту)
- 1 жменя дикого рису
- 3 картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 20 грамів вершкового масла
- 2 лаврові листки
- 1 ч. Ложка паприки
- 1 ч. Ложка томатної пасти
- сіль, перець за смаком
приготування
У каструлю наберіть воду, доведіть її до кипіння. Цим часом наріжте невеликими кубиками картоплю і відправте його в киплячу воду разом з лавровим листом.
Наріжте дрібною соломкою бастурму. Надішліть її в киплячу воду через 3-4 хвилини після картоплі.
Ще через 4 хвилини відправте в каструлю дикий рис, він вариться довше, ніж круглий - близько 30-40 хвилин.
Через 10 хвилин прийшла черга додати в суп круглий рис.
Займіться овочами: часник очистіть, цибулю наріжте великими шматочками, а моркву - кружальцями.
Подрібніть овочі разом в блендері, а потім додайте до них томатну пасту і паприку.
Надішліть подрібнені овочі в суп через 5 хвилин після круглого рису і варіть суп ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
Коли рис буде практично готовий, додайте за смаком сіль, перець і шматочок вершкового масла.
Подавайте суп, прикрасивши свіжою зеленню на ваш вибір.