Томатний суп по-турецьки з куркою
За цим рецептом томатного супу з куркою у вас вийде дуже просте блюдо, як ніби звичне і буденне, але в той же час володіє неповторним смаком. І це завдяки тому, що за його основу взято рецепт густого томатного супу по-турецьки, який в Туреччині можна зустріти повсюдно: в маленьких кафешках і ресторанах готелів, в вагончиках з вуличною їжею, а також у всіх національних закладах громадського харчування. І склад цього супу завжди неймовірно простий: цибуля, трохи часнику, курячий бульйон, іноді - трохи борошна для густоти, спеції і багато томатів і томатного соку. Ми ж пропонуємо доповнити його ніжним курячим м'ясом і тонкою локшиною. Ці інгредієнти зроблять суп ситніше і ще густіше.
Найкраще готувати цей томатний суп зі свіжих, стиглих помідорів, але відповідні сорти дозрівають в кінці літа (наприклад, рожеві м'ясисті, дуже великі помідори). А для приготування цього чудового супу в інші пори року сміливо використовуйте якісні томати без шкірки у власному соку, а також томатний сік - вони підійдуть ідеально.
До речі, вас може зацікавити рецепт супу гаспачо, який також готується з помідорів.
складові
- 1 банка (400-480 грамів) томатів без шкірки у власному соку
- 300 мл томатного соку
- 1 куряче філе
- 100-120 грамів солодкого перцю
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- жменю тонкої локшини
- по 0,5 ч. ложки сушеного чебрецю, куркуми і коріандру
- сіль, перець за смаком
- трохи рослинного масла
Вихід готового продукту: 1,5 літра
Рецепт томатного супу з помідорів з куркою
Куряче філе залийте водою (знадобиться близько літра) і відправте відварюватися. Як тільки вода закипить, зніміть піну і варіть м'ясо протягом 20-25 хвилин, після чого дайте йому трохи охолонути. Бульйон не виливайте.
Поки вариться м'ясо, наріжте цибулину і порубати часник.
Розігрійте в каструлі з товстими стінками і дном пару столових ложок рослинного масла і Відведіть туди обсмажувати цибулю з часником.
Помішуючи, готуйте до прозорості, а потім додайте нарізаний солодкий перець.
Готуйте хвилини 3-4, після чого відправте в каструлю томати у власному соку (за бажанням ви можете подрібнити їх блендером, але це необов'язково).
Додайте в томатну основу спеції, після чого влийте томатний сік і тушкуйте хвилин 10-15.
Тепер готове куряче філе розділіть на волокна.
А що залишився після його відварювання бульйон додайте в каструлю.
Дайте супу закипіти і відправте в томатний суп локшину. Готується вона дуже швидко.
У самому кінці приготування додайте в суп м'ясо.
Суп найкраще подавати відразу ж, поки локшина увібрала не надто багато рідини і не розбухла. Якщо ж ви плануєте приготувати томатний суп з запасом, то буде краще, якщо ви відваріть локшину окремо, безпосередньо перед подачею.
Не забудьте доповнити блюдо свіжою зеленню.
І ще кілька страв з курки і консервованих томатів: неймовірно популярне чахохбілі з курки і равіолі з куркою, які бланшують в томатному соусі.