» » Овочевий суп Мінестроне

Овочевий суп Мінестроне


Найзнаменитіший італійський суп - Минестроне. Його подають як в недорогих кафе і забігайлівках, так і в вишуканих ресторанах на території всієї Італії. Готують його і вдома. І у кожного кухаря, у кожної господині є свій рецепт Минестроне. Його можна порівняти з нашим борщем або щами - в кожному будинку блюдо має свій смак.

Все ж є якийсь риси, властиві супу Мінестроне. Так, в його склад завжди входить багато різноманітних овочів. Овочі ці завжди сезонні, тому немає єдиного, загального, «правильного» складу - вибирати потрібно ті дари природи, які доступні в цю пору року. Ріжуть овочі дрібно - невеликими кубиками, розміром з горошину. Готують суп, починаючи з повільного обсмажування овочів на невеликому вогні, завдяки чому смак виходить насиченим, а овочі - ніжними.

Суп Мінестроне - овочевий рецепт з фото

Суп Мінестроне - це легке, дієтичне блюдо, дуже смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді. Можна зробити його поситнее або більш зігріваючим. Наприклад, додайте в нього трохи перцю чилі, а частина овочів в готовому Минестроне подрібніть в блендері, щоб суп вийшов густим. Крім того, можна додати в нього трохи макаронів або рису, а також підкопчений бекон і сир.

складові

  • 1 великий томат
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 солодкий перець
  • половина кабачка
  • третину баклажана
  • 4 ст. ложки зеленого горошку
  • 0,5 літра томатного соку
  • 4 зубчики часнику
  • суміш італійських трав, сіль, перець - за смаком
  • рослинне масло для обсмажування
  • свіжа зелень для подачі

Як приготувати суп Мінестроне

Для початку дрібно порубати цибулину і часник.

Загрузка...

Нарізаємо цибулю і часник

У сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажуйте цибулю з часником на невеликому вогні.

Обсмажуємо цибулю і часник

Наріжте кубиками моркву і очищений від насіння солодкий перець.

Нарізаємо перець і моркву

Коли цибуля і часник стануть прозорими, додайте до них нарізану моркву і перець.

Готуйте овочі 3-4 хвилини. За цей час наріжте маленькими кубиками кабачок і відправте його в сковороду.

Додаємо нарізаний кабачок

Тепер приступайте до нарізки баклажана і помідора.

нарізаємо баклажан

Подрібнені овочі додайте в сковороду.

Викладаємо баклажан і помідор на сковороду

Перемішайте і тушкуйте овочі протягом 5-7 хвилин. За цей час томат пустить сік і овочі будуть нудитися.

Потім перекладіть овочі в каструлю і залийте їх томатним соком.

Обсмажені овочі заливаємо томатним соком

Доведіть суп водою до консистенції, яка вам до душі. Посоліть, поперчіть блюдо і приправте його травами.

Додаємо воду і спеції

Доведіть Минестроне до кипіння і додайте в нього зелений горошок.

У киплячий суп додаємо горошок

Варіть суп ще 5 хвилин, після чого вимкніть вогонь, накрийте блюдо кришкою і дайте йому настоятися хвилин 10-15.

Перед подачею доповніть суп свіжою зеленню.

Як приготувати суп Мінестроне - рецепт з фото

Радимо прочитати

Суп з бастурмою і двома видами рису
Незважаючи на химерне назву, цей суп неймовірно простий в приготуванні, а тому ідеально підійде для робочого буднього дня. На приготування супу з бастурмою у вас піде зовсім небагато часу, а сама
Сирний суп з плавленим сиром і рисом
Сирний суп - це завжди дуже смачна страва. Він такий пікантний, наваристий, ситний - ідеальний варіант для холодної пори року. Мабуть, найчастіше його готують з грибами або куркою. А ви коли-небудь
Як приготувати рататуй в духовці
Знамените сільське блюдо рататуй - це своєрідне прованську рагу, наповнене соковитим смаком стиглих овочів і ароматом трав. Багато в наших краях дізналися про нього, коли на екрани вийшов популярний

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки