Овочевий суп Мінестроне
Найзнаменитіший італійський суп - Минестроне. Його подають як в недорогих кафе і забігайлівках, так і в вишуканих ресторанах на території всієї Італії. Готують його і вдома. І у кожного кухаря, у кожної господині є свій рецепт Минестроне. Його можна порівняти з нашим борщем або щами - в кожному будинку блюдо має свій смак.
Все ж є якийсь риси, властиві супу Мінестроне. Так, в його склад завжди входить багато різноманітних овочів. Овочі ці завжди сезонні, тому немає єдиного, загального, «правильного» складу - вибирати потрібно ті дари природи, які доступні в цю пору року. Ріжуть овочі дрібно - невеликими кубиками, розміром з горошину. Готують суп, починаючи з повільного обсмажування овочів на невеликому вогні, завдяки чому смак виходить насиченим, а овочі - ніжними.
Суп Мінестроне - це легке, дієтичне блюдо, дуже смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді. Можна зробити його поситнее або більш зігріваючим. Наприклад, додайте в нього трохи перцю чилі, а частина овочів в готовому Минестроне подрібніть в блендері, щоб суп вийшов густим. Крім того, можна додати в нього трохи макаронів або рису, а також підкопчений бекон і сир.
складові
- 1 великий томат
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- половина кабачка
- третину баклажана
- 4 ст. ложки зеленого горошку
- 0,5 літра томатного соку
- 4 зубчики часнику
- суміш італійських трав, сіль, перець - за смаком
- рослинне масло для обсмажування
- свіжа зелень для подачі
Як приготувати суп Мінестроне
Для початку дрібно порубати цибулину і часник.
У сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажуйте цибулю з часником на невеликому вогні.
Наріжте кубиками моркву і очищений від насіння солодкий перець.
Коли цибуля і часник стануть прозорими, додайте до них нарізану моркву і перець.
Готуйте овочі 3-4 хвилини. За цей час наріжте маленькими кубиками кабачок і відправте його в сковороду.
Тепер приступайте до нарізки баклажана і помідора.
Подрібнені овочі додайте в сковороду.
Перемішайте і тушкуйте овочі протягом 5-7 хвилин. За цей час томат пустить сік і овочі будуть нудитися.
Потім перекладіть овочі в каструлю і залийте їх томатним соком.
Доведіть суп водою до консистенції, яка вам до душі. Посоліть, поперчіть блюдо і приправте його травами.
Доведіть Минестроне до кипіння і додайте в нього зелений горошок.
Варіть суп ще 5 хвилин, після чого вимкніть вогонь, накрийте блюдо кришкою і дайте йому настоятися хвилин 10-15.
Перед подачею доповніть суп свіжою зеленню.