» » Холодний суп гаспачо з помідорів

Холодний суп гаспачо з помідорів


Холодний суп гаспачо з помідорів

Коли настає літо, а спека не дає надовго підійти до плити, та й їсти нічого гарячого не хочеться, в справу вступають холодні перші страви. Вони дарують особливу насолоду, тамуючи і голод, і спрагу одночасно. Якщо ви вже встигли не раз приготувати і окрошку, і борщ, і холодники і тепер замислюєтеся, як би ще урізноманітнити своє меню, зверніть увагу на рецепт знаменитого іспанського холодного супу - гаспачо з помідорів.

Готується цей суп дуже просто і швидко. Він надзвичайно смачний відразу після приготування, але, настоявшись в холодильнику, на другий день стає ще смачніше. В його основі помідори, огірки, цибуля, часник, солодкий перець, а також черствий хліб, оливкова олія, оцет і спеції. Якщо вам подобаються цікаві поєднання, сміливо додайте в холодний, освіжаючий суп гаспачо трохи пекучого перцю - ось це буде смакової контраст!

Томатний суп гаспачо можна подавати у вигляді стандартного першої страви, в глибокій тарілці, доповнивши овочевою сальсою. Дуже цікава також подача гаспачо в широких келихах типу склянок для віскі, доповнивши блюдо декількома кубиками льоду. Виглядає просто чудово!

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 1 великий помідор або 2-3 середнього розміру
  • 2 огірка
  • 1 солодкий перець
  • 1 головка цибулі
  • 2 зубки часнику
  • 2 скибочки вчорашнього хліба
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • 1-2 ст. ложки винного або бальзамічного оцту
  • сіль, перець, мелена паприка за смаком

Як приготувати суп гаспачо з помідорів

Черствий хліб наріжте кубиками і складіть в глибоку миску. Залийте хліб холодною водою так, щоб вона злегка покрила кубики. Залиште хліб вбирати воду.

Загрузка...

Заливаємо водою нарізаний суп

Помідор наріжте крупно і відправте в чашу блендера.

нарізаємо помідор

Подрібніть томат в пюре.

подрібнюємо помідор

Наріжте крупно огірки, солодкий перець, цибулю і часник.

Нарізаємо огірки, перець, часник і цибулю

Овочі укладіть в глибоку миску або невелику каструлю. Додайте туди томатний сік-пюре, пропустивши його через сито, щоб позбутися від шкірки і насіння.

Протираємо томатне пюре

Тепер пробийте блендером овочі разом з томатним соком до однорідності.

подрібнюємо овочі

Додайте в овочеву суміш розмокший хліб, не дуже сильно віджимаючи його від води. Подрібніть все ще раз.

Додаємо хліб, ще раз подрібнюємо

Нарешті, додайте в гаспачо оливкова олія, оцет, сіль, перець і паприку. Ретельно перемішайте томатний суп.

Додаємо оцет, оливкова олія і приправи

Для подачі наріжте дрібними кубиками огірки і солодкий перець.

Дрібно нарізаємо огірки і перець

Якщо у вас є можливість, перед подачею витримаєте гаспачо в холодильнику.

Холодний томатний суп гаспачо

Радимо прочитати

Полуничний смузі з зефіром
Смузі - запаморочливо різнобічне ласощі, адже його можна приготувати з усього, що можна подрібнити за допомогою блендера. Прохолодний солоний смузі з овочів відмінно підійде для літнього ланчу або
Нут з куркою і овочами
Чи намагаєтеся урізноманітнити своє щоденне меню новими рецептами? Тоді вам слід звернути увагу на нут - смачні боби, з яких виходять чудові другі страви. Вегетаріанці вже давно
Мариновані гливи
На святковому столі смакоту - це, мабуть, обов'язкове блюдо і ідеальна закуска в своїй простоті і надзвичайному смаку. Та й у будні дні урізноманітнити своє звичне меню можна завдяки кислим

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки