» » Класична окрошка на квасі з ковбасою - найсмачніший рецепт

Класична окрошка на квасі з ковбасою - найсмачніший рецепт


Погодьтеся, що в спекотні дні, чомусь зовсім не хочеться їсти наваристий, гарячий борщ зі сметаною. А ось класична окрошка на квасі - зовсім інша справа. Як вам такий рецепт, подобається?

Такий холодний суп відмінно втамовує голод, але при цьому дуже легкий, а то, що він ще й холодного - ось де весь «цимус» (застосовую молодіжний сленг ...).

Існують різноманітні рецепти приготування окрошки на квасі і кефірі і вони стануть в нагоді вам, як тільки настане літо. У цю пору року хочеться харчуватися смачними легкими стравами, але при цьому не витрачати багато часу на підготовку, біля роспеченої плити.

Класична окрошка на квасі з ковбасою - найсмачніший рецепт

Тепер уже важко визначити, в якій країні зародився таке блюдо. Одна з версій - окрошка є українською стравою. Причому спочатку вона називалася як «холодний борщ».

Що важливо знати про приготуванні?

Перш, ніж почати, хочу розповісти вам деякі хитрощі.

Класична окрошка на квасі

1) Для даного рецепта ми будемо брати варену ковбасу. Настійно прошу вас не економити на ній - несмачне ковбасний виріб просто зіпсує смак окрошки. Замість ковбаски можна взяти відварне або копчене м'ясо курки, качки. Я ж віддаю перевагу саме класичну окрошку на квасі з ковбасою. Причому останню краще брати без видимого жиру. Чому? Якось раз я взяв сорт ковбаси типу «Аматорської». В результаті моє кулінарне твір набув неприємний присмак жиру.

2) Що стосується квасу, то тут краще робити його самостійно. Ви зможете варіювати смак напою - надати йому більше кислинки або солоності і так далі. Якщо ви не вмієте або не хочете робити його самі, рекомендую купувати напій перевірених фірм. Назви давати не буду, щоб не вважали за рекламу.

Є такий момент - купуйте «квас для окрошки». Такий квас і правда дуже підходить для цього рецепта. Хоча я думав, це просто черговий маркетингових хід.

3) Всі продукти повинні нарізатися шматочками однакової форми. Це може бути кубик або соломка. Така, здавалося б, дрібниця, дуже сильно впливає на кінцевий результат.

Отже, приступаємо до приготування нашого річного супу - окрошка на квасі:

Класична окрошка на квасі з ковбасою - найсмачніший рецепт

  • Ковбаса варена - двісті грамів.
  • Картопля - два бульби.
  • Редиска - невеликий пучок.
  • Огірки свіжі - дві штуки (не дуже великі)
  • Зелена цибуля, кріп
  • Сметана 25-й процентна - сто грамів.
  • Яйця - три штуки.
  • Чорний перець - за смаком.
  • Банку консервованого горошку.
  • Квас - два літри.
  • Гірчиця - одна столова ложка.

Начебто нічого не забув? тоді приступаємо.

Як приготувати окрошку на квасі - послідовність дій

В першу чергу ставимо варитися яйця і картопля. Останню потрібно варити в мундирі. Ретельно чистимо бульби щіточкою і кладемо в киплячу воду. Такий прийом дозволить зберегти більше вітамінів.

Класична окрошка на квасі з ковбасою - найсмачніший рецепт

Як тільки яйця і картопля зварені, починаємо по черзі нарізку всіх продуктів. Я вважаю за краще різати їх кубиками.

Однак знаю, що деякі обожнюють окрошку з тертими інгредієнтами. Я пробував таку страву - не вразило, тому ріжу по-старому.

Як тільки всі продукти порізані, кладемо їх в каструлю.

Класична окрошка на квасі з ковбасою - найсмачніший рецепт

Сметану перемішуємо з гірчицею і невеликою кількістю солі. Тепер кладемо її в ємність з продуктами і ретельно заважаємо. Обов'язково додавати в окрошку також зелена цибуля і кріп трохи перетертий з сіллю.

Заливаємо блюдо холодним квасом і ставимо в холодильник.

Це звичайно теж варто застосувати: смачна окрошка - вона повинна постояти в холоді хоча б півгодини.

Освіжаючий і ситний суп готовий! Особливо смачно пообідати холодником на дачі, після завершення праць на грядках.

Як бонус - дам рецепт дуже смачної заправки в окрошку з ковбасою

Отже, беремо жовтки від двох зварених яєць. Перетираємо їх з чайною ложкою гірчиці і додаємо столову ложку сметани. Попередньо її змішуємо спочатку з квасом, а вже потім заливаємо наші порізані продукти. заправка готова!

Класична окрошка на квасі з ковбасою - найсмачніший рецепт

Сам я і всі мої домочадці - ми просто обожнюємо цю холодну «місиво» ...))) - окрошка на квасі. Хоча я зустрічав людей, хто з недовірою і навіть з якоюсь гидливістю, спочатку ставиться до даного рецептом окрошки. Навіть, просто її вид їх бентежить, хоча варто спробувати ложку, іншу і ... понеслося, не зупинити. Визнають адже, що вона найсмачніша.

Цікаво, а яке у вас ставлення до окрошка? Подобається? Пишіть в коментарях ваші способи приготування, буде цікаво.

Успіху і Всіх добрий! сонячного літа!

Радимо прочитати

Полуничний мус
Морозиво, сорбети, желе і муси - ось перелік найпопулярніших літніх десертів, коли проводити час за цим біля плити зовсім не хочеться. Вони радують свіжим смаком фруктів, дарують легкість і
Холодний суп гаспачо з помідорів
Коли настає літо, а спека не дає надовго підійти до плити, та й їсти нічого гарячого не хочеться, в справу вступають холодні перші страви. Вони дарують особливу насолоду, тамуючи і голод, і спрагу

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки