» » Окрошка на мінеральній воді і сметані

Окрошка на мінеральній воді і сметані


Що може бути бажанішим спекотного літнього дня, ніж що-небудь холодне, освіжаюче? Чай з льодом? Лимонад? Компот або свіжовичавлений сік? Просто стакан мінеральної води з часточкою лимона? Краще на тій же охолодженої мінеральній воді приготуйте легке, освіжаюче блюдо - окрошку!

Окрошка на мінеральній воді і сметані

Окрошку знають і люблять усі. З приходом спекотних днів, коли біля плити хочеться проводити якомога менше часу, та й гарячі перші страви не користуються такою популярністю, окрошка виходить на перше місце серед холодних супів. Існує так багато її варіантів, що знайти серед них свій особливий, найсмачніший - завдання дуже непросте. Пропонуємо вам спробувати простий і швидкий рецепт окрошки на мінеральній воді і сметані, можливо саме він стане вашим улюбленим.

Принадність окрошки на мінералці в тому, що основну суміш інгредієнтів можна приготувати заздалегідь і зберігати її в холодильнику в контейнері. І коли прийде час насолодитися цією стравою, вам тільки й залишиться, що змішати сметану з охолодженої мінеральною водою і залити нею начинку. Така окрошка має також цікавий ефект: завдяки газу в мінеральній воді вона виходить грає, іскристою. І не потрібно нічого довго наполягати, утомливо готувати!

складові

  • 1,2 літра охолодженої мінеральної води з газом
  • 6 варених сосисок або 200-250 грамів вареної ковбаси
  • 3 яйця
  • 3 невеликих огірка
  • 2 картоплини
  • половина цибулини або кілька пір'я зеленої цибулі
  • 6 ст. ложок жирної сметани (20-25%)
  • сіль, перець - за смаком

Вихід порцій: 6

Загрузка...

Рецепт окрошки на мінералці і сметані

Відваріть до готовності картоплю в мундирі, яйця зваріть круто.

Наріжте невеликими кубиками сосиски (або ковбасу). Розмір шматочків повинен бути не більше 1 см.

нарізаємо ковбасу

Приблизно такого ж розміру кубиками наріжте огірки. Огірки надають цій страві особливу свіжість, відмінно поєднуючись з кислуватою сметанною заливкою.

нарізаємо огірки

Очистіть і наріжте кубиками відварену картоплю.

нарізаємо картопля

Потім наріжте яйце.

нарізаємо яйце

З'єднайте всі ці інгредієнти і ретельно перемішайте. Додайте до них дуже дрібно нарізану цибулю. Лук практично не має бути помітний у страві - він повинен лише надати окрошка пряний аромат. Приправте суміш сіллю і перцем. Солі додайте з запасом, щоб після заливки окрошка не вийшло прісної.

Перемішуємо інгредієнти для окрошки, додаємо сіль і перець

Для приготування заливки сметану ретельно змішайте з мінералкою.

Змішуємо сметану з мінералкою

Розкладіть начинку по глибоких тарілках і залийте її підготовленої сметанно-мінеральною сумішшю.

Підготовлену начинку можна зберігати в холодильнику 2 дні, а сметанним заливку готуйте безпосередньо перед подачею.

За бажанням прикрасьте страву зеленню.

Окрошка на мінералці і сметані

Радимо прочитати

Яблука, тушковані в сметані - рецепт яблук в сметанною заливці, покрокові фото
Попався мені на очі нудьгуючий вже який день пакет яблук, залишки сметани і я вирішила якось спробувати їх з'єднати. По ходу згадала, що в холодильнику лежить трохи замороженої брусниці, вона

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки