Окрошка на мінеральній воді і сметані
Що може бути бажанішим спекотного літнього дня, ніж що-небудь холодне, освіжаюче? Чай з льодом? Лимонад? Компот або свіжовичавлений сік? Просто стакан мінеральної води з часточкою лимона? Краще на тій же охолодженої мінеральній воді приготуйте легке, освіжаюче блюдо - окрошку!
Окрошку знають і люблять усі. З приходом спекотних днів, коли біля плити хочеться проводити якомога менше часу, та й гарячі перші страви не користуються такою популярністю, окрошка виходить на перше місце серед холодних супів. Існує так багато її варіантів, що знайти серед них свій особливий, найсмачніший - завдання дуже непросте. Пропонуємо вам спробувати простий і швидкий рецепт окрошки на мінеральній воді і сметані, можливо саме він стане вашим улюбленим.
Принадність окрошки на мінералці в тому, що основну суміш інгредієнтів можна приготувати заздалегідь і зберігати її в холодильнику в контейнері. І коли прийде час насолодитися цією стравою, вам тільки й залишиться, що змішати сметану з охолодженої мінеральною водою і залити нею начинку. Така окрошка має також цікавий ефект: завдяки газу в мінеральній воді вона виходить грає, іскристою. І не потрібно нічого довго наполягати, утомливо готувати!
складові
- 1,2 літра охолодженої мінеральної води з газом
- 6 варених сосисок або 200-250 грамів вареної ковбаси
- 3 яйця
- 3 невеликих огірка
- 2 картоплини
- половина цибулини або кілька пір'я зеленої цибулі
- 6 ст. ложок жирної сметани (20-25%)
- сіль, перець - за смаком
Вихід порцій: 6
Рецепт окрошки на мінералці і сметані
Відваріть до готовності картоплю в мундирі, яйця зваріть круто.
Наріжте невеликими кубиками сосиски (або ковбасу). Розмір шматочків повинен бути не більше 1 см.
Приблизно такого ж розміру кубиками наріжте огірки. Огірки надають цій страві особливу свіжість, відмінно поєднуючись з кислуватою сметанною заливкою.
Очистіть і наріжте кубиками відварену картоплю.
Потім наріжте яйце.
З'єднайте всі ці інгредієнти і ретельно перемішайте. Додайте до них дуже дрібно нарізану цибулю. Лук практично не має бути помітний у страві - він повинен лише надати окрошка пряний аромат. Приправте суміш сіллю і перцем. Солі додайте з запасом, щоб після заливки окрошка не вийшло прісної.
Для приготування заливки сметану ретельно змішайте з мінералкою.
Розкладіть начинку по глибоких тарілках і залийте її підготовленої сметанно-мінеральною сумішшю.
Підготовлену начинку можна зберігати в холодильнику 2 дні, а сметанним заливку готуйте безпосередньо перед подачею.
За бажанням прикрасьте страву зеленню.