Готуємо тонкі ажурні млинці на мінеральній воді
Млинці можуть бути різними: великими і маленькими, тонкими і товстими. Вершиною майстерності господині вважаються тоненькі ажурні млинці «в дірочку». Їх ще називають мереживними. Щоб досягти такого ефекту, в тісто потрібно додати сильногазовану мінеральну воду.
Рецепт приготування млинців на мінералці
Ажурними такі млинці виходять якраз через бульбашок газу в мінералці. Тому чим сильніше газованість напою, тим краще.
Для ажурних млинчиків вам буде потрібно:
- 2 склянки мінеральної води сильногазованою;
- 1 склянку свіжого молока;
- 2 склянки борошна;
- 3 яйця;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 1 ч. Л. солі;
- 2 ст. л. рослинного масла (рафінованого).
Для ажурних млинчиків вам знадобиться зовсім простий набір продуктів
Я рекомендую вам влити олію прямо в тісто, після того як воно буде замішано. Завдяки цьому вам не доведеться змащувати сковороду під час смаження, і млинці будуть виходити зовсім жирними. Знадобиться лише трішки олії під самий перший млинець. До речі, щодо мінералки: спробуйте замінити її солодкої газованою водою, поекспериментуйте з улюбленими смаками. У моїй родині особливо прижилися млинці зі смаком коли і тархуна. В цьому випадку можна буде не додавати цукор.
Приступаємо до готування.
- У глибокій мисці змішайте по черзі молоко, 1 склянку газованої води, яйця, цукор, сіль. Добре збийте виделкою або вінчиком.
Тісто для млинців краще збивати віночком або вилкою
- Поступово додавайте в суміш просіяне борошно, постійно вимішуючи, щоб не утворилося грудочок.
Борошно додавайте поступово і обов'язково просівають
- Влийте в тісто залишився стакан газованої води, ретельно перемішайте, після чого додайте рослинне масло. Знову перемішайте, щоб масло рівномірно розподілилася по тесту, але не збивайте.
Влийте в тісто рослинне масло, щоб не довелося змащувати сковороду під час смаження
- Акуратно наливайте тісто в сковороду, тримаючи її у висячому положенні і злегка похитуючи, щоб маса рівномірно розподілилася по поверхні. Млинці повинні бути тонкими, тому тесту потрібно брати трохи. Обсмажуйте з двох сторін по 1,5-2 хвилини.
Наливайте в сковороду трохи тесту, щоб млинці вийшли тонкими
Ажурні млинці на мінералці хороші і самі по собі, але стануть ще смачніше, якщо є їх з ягідним варенням, згущеним молоком, сметаною. Також в них можна загорнути сирну, м'ясну або овочеву начинку.
Подавайте ажурні млинці з улюбленими начинками
Відеорецепт пісних млинців на мінералці
Сподіваємося, вам сподобався цей рецепт млинців. Смачного!