» » Борщ холодний - класичний рецепт смачного холодного супу ... Приготуємо на дачі?

Борщ холодний - класичний рецепт смачного холодного супу ... Приготуємо на дачі?


Продовжуючи тему холодних супів, хотілося б розповісти вам про те, як приготувати борщ холодний. Класичний рецепт цього холодного, вже дуже мені полюбився. У жарку пору року саме подібні страви відмінно підходять і для охолодження, і для насичення.

У цієї страви є кілька назв. В українському варіанті він називається «холодний борщ», а в Білорусії - бурякової холодником. Проте, смаку це не змінює. До речі, варіанти чудовою окрошки на квасі і на кефірі можете подивитися, я їх публікував раніше.

Борщ холодний - класичний рецепт смачного холодного супу ... Приготуємо на дачі?

Я думаю, просту назву, як-то звичніше і тому - ми починаємо готувати холодний борщ. Варто зауважити, що варіацій такого холодного борщу море, як і всіх страв. Тому я не претендую на правильність і ексклюзивність рецепта, а лише розповім, як готується цей чудовий суп в нашій родині.

Я вже писав, у мене немає такого, що-б дотримуватися строго якомусь рецептом (у кожного свої смаки й уподобання до продуктів ..), експериментувати і додавати, щось своє - це в моєму стилі. І часом свій, придуманий рецепт виходить краще і смачніше, ніж скопійований грам в грам по написаному.

Холодний борщ з бадиллям - простий, дачний рецепт

Що мені подобається в цьому супі, так це, що можна варіювати його смакові, так скажемо, дані. Якщо хочеться більше кислинки, додамо побільше оцту або лимонного соку. Більше солоності - збільшимо кількість солі і так далі. Варіюйте все приправи саме за бажанням, точних пропорцій особливо немає.

Борщ холодний - класичний рецепт смачного холодного супу ... Приготуємо на дачі?

Отже, нам знадобляться такі продукти:

  • Буряк - дві, досить великих.
  • Картопля - три бульби.
  • Пара свіжих огірків.
  • Два яйця.
  • Бадилля буряка - невеликий пучок.
  • П'ятсот мл. води.
  • Зелень - обов'язково.
  • Оцет або сік лимона, сіль, спеції, часник і інші пікантні добавки до смаку.

Для початку буряк і картоплю ретельно чистимо щіточкою. Тепер вибираємо підходящий варіант - або запікаємо овочі, або варимо їх до повної готовності.

Якщо ви, збираєтеся варити овочі, то приблизний час складає близько 45 хвилин. Потім їх слід залити холодною водою до повного охолодження. Очищаємо їх від шкірки.

Бадилля замочуємо в холодній воді на півгодини. Якщо цього не зробити, ви ризикуєте виявити в своїй тарілці землю, як би ретельно була помита зелень.

Яйця варимо 10 хвилин і також заливаємо холодною водою. Остигнули їх чистимо і дрібно ріжемо.

Огірки нарізаємо тонкою соломкою. Саме в борщ я віддаю перевагу різати продукти саме так.

Буряк нарізаємо і заливаємо водою на 20 хвилин, додаємо оцет, сіль і інші приправи. Трохи заважали і залишили в спокої.

Потім, зливаємо настоявся рідина і заливаємо її в каструлю з уже порізаними яйцями, огірками і картоплею. заважаємо.

Поясню, навіщо робити стільки зайвих рухів тіла - нам необхідно буде активно заважати заправку, щоб сіль і спеції розмішалися. Буряк може перетворитися в кашку. Кладемо її в останню чергу.

Дуже смачно буде додати в уже готову страву, трохи рослинного масла з запахом.

Іноді я додаю в такий освіжаючий супчик трохи відвареного м'яса для більшої ситості.

Борщ на кефірі і мінералці

Ще одні чудовий варіант освіжаючого супу - з додаванням кефіру.

Борщ холодний - класичний рецепт смачного холодного супу ... Приготуємо на дачі?

В цьому випадку ми беремо такі ж продукти, але заливаємо їх мінеральною водою в рівних частинах з кефіром. Я додаю в такий борщ трохи зеленої цибулі і по ложечці сметани в кожну тарілку.

Ви можете додати в суп такі складові, як: селера, ковбасу, в'ялене або копчене м'ясо, горошок, кукурудзу, солодкий болгарський перець і все те, що вам подобається.

Борщ холодний - класичний рецепт смачного холодного супу ... Приготуємо на дачі?

Як то на дачі я знайшов в холодильнику залишок сирокопченої ковбаси. Трохи подумавши, я порізав його в борщ для смаку. Вийшло досить незвично і пікантно. Так що пробуйте і експериментуйте!

До речі, хочу зауважити, що холодний суп прекрасно підійде і для тих, хто на дієті - досить прибрати картопля і замінити його відварною курячим філе. Смачного!

Чому згадав запікання при приготуванні борщу

Розповім історію (якщо не цікаво, можете пропустити цей абзац).

Це було давно, коли ще вздовж доріг все колгоспні поля були розроблені і всюди, как не странно, что-то зростало. Особисто у нас в області ми постійно студентами їздили «на картоплю». Але, звичайно, це не означає, що один картофан збирали, на полях можна було побачити весь, так би мовити, спектр овочевих культур і все прекрасно росло і збиралися гарні врожаї. (Але це інша історія ...).

Так ось! У ті «казкові» часи, як-то ми з товаришами вибралися на риболовлю. Поїздка була далекою, на глухі озера. І! Проїжджаючи повз таких полів з коренеплодами, ми зізнаюся, періодично зупинялися, та й викопували по кілька овочевих культур. Буряк, моркву та ріпу. Відразу скажу брали не багато, по 5-6 штучок, не більше.

Переходжу ближче до суті. Минуло три дні, ми добре половили рибу, готували її різноманітними способами, просто відпочивали і раділи життю. Наше прибування на природі, за планом мало тривати ще пару днів, а їжа (крім спійманої риби ...) закінчувалася. До того-ж деньки видалися жаркими і щось холодненької, легке було-б в самий раз (якщо ви про пиво подумали, то в ті часи пиво в пляшках, була рідкість, а то, що брали в трьох літрових банках давно закінчилося ... ).

Так-от, ввечері біля багаття нам згадалося, що у нас ще залишилися всякі овочі. Ми їх взяли і запекли на вугіллі, залишивши їх на ніч в згасаючому багатті. Вранці все овочі і картопля почистили, дрібно порізали. Все, що залишалося з продуктів; цибуля, кріп, банку шинки «китайська стіна», залишки копченої ковбаси, огірки (свіжі і солоні), звалили в великий чан і залили водою.

Борщ холодний - класичний рецепт смачного холодного супу ... Приготуємо на дачі?

І спочатку була думка, зварити це все і отримати, щось на зразок солянки. Але спека, а може і лінь зробили свою справу. І хтось із хлопців, вигукнув - «Так це-ж практично класичний, холодний борщ!»(Мабуть його надихнув характерний колір і структура супу, а так-же вже сходило і почала палити сонце ...).

Радимо прочитати

Класичний соус Тартар
Напевно, навряд чи знайдеться той, хто жодного разу не пробував знаменитий соус під назвою Тартар. Цей холодний французький соус володіє дуже яскравим і впізнаваним смаком, ніжною пікантність і
Холодний суп гаспачо з помідорів
Коли настає літо, а спека не дає надовго підійти до плити, та й їсти нічого гарячого не хочеться, в справу вступають холодні перші страви. Вони дарують особливу насолоду, тамуючи і голод, і спрагу
Пісний борщ з буряком і квасолею
Борщ - блюдо традиційне і дуже улюблене, обов'язкове для кожного меню. Але наваристий, ароматний, настільки складний за складом борщ, приготовлений за класичними рецептами - блюдо далеко не дієтичне.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки