» » Рис з печерицями і зеленим горошком

Рис з печерицями і зеленим горошком


Рис з печерицями - це прекрасне пісне блюдо, яке ідеально підійде для вегетаріанців. Просте і смачне поєднання рису з грибами, доповнене зеленим горошком, робить цей гарнір особливо смачним, а спеції надають йому свій пряний аромат. У приготуванні можна використовувати і сушені гриби, замочивши їх в гарячій воді (приблизно 10-15 хв) і просушити паперовою серветкою.

Рис з печерицями та горошком - рецепт з фото

складові

  • Горошок (заморожений) - 300 гр.
  • Рис -1 стакан
  • Печериці -200 гр.
  • Лук -1 шт.
  • Рослинна олія - ​​2 ложки столові
  • Кмин - 50 гр. (1 щіпка)
  • спеції
  • Перець і сіль - за смаком
  • зелень

Як приготувати рис з грибами на гарнір

1. Беремо велику цибулину, нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 1 - Нарізаємо цибулю

2. Печериці чистимо і акуратно нарізаємо, нашаткувати невеликими шматочками.

Загрузка...

Крок 2 - Чистимо і шаткуємо печериці

3. У глибокій емальованій каструлі або в глибокій сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю на рослинній олії.

Крок 3 - Обсмажуємо цибулю

4. Печериці засипаємо до цибулі, перемішуємо, заправляємо тмином для пряного аромату, солимо і перчимо за своїм смаком. Злегка обсмажуємо.

Крок 4 - Додаємо печериці, обсмажуємо

5. Засипаємо рисову крупу, заливши її склянкою окропу.

Крок 5 - Додаємо рис, заливаємо окропом

6. Коли вода закипить, накриваємо каструлю кришкою і зменшуємо до мінімуму вогонь. Відварюємо рис не більше двадцяти хвилин, стежачи за тим, щоб він не розварився.

Крок 6 - Отвариваем не більше 20 хвилин

7. В останню чергу засипаємо горошок. Ретельно перемішавши його з рисом, тушкуємо не більш трьох хвилин і вимикаємо.

Крок 7 - Додаємо горошок

Заправляємо спеціями, даємо рису з печерицями трохи настоятися і увібрати в себе аромат приправи.

Рецепт рису з грибами

Рис з грибами і зеленим горошком можна подати як самостійне блюдо або як гарнір, вдало доповнює м'ясні страви.

Приємного вам апетиту!

Радимо прочитати

Свинина, тушкована з овочами, печерицями та чорносливом
Різноманітність страв зі свинини настільки велике, що підібрати рецепт на свій смак не складе труднощів. Навіть тушковану свинину можна приготувати по-різному, якщо поекспериментувати з доповненнями
Курячий рулет з грибами
Поєднання курки з вершковими грибами - безперечне і безпрограшна. На основі цього гармонійного дуету можна приготувати будь-яку страву і воно вийде дуже смачним. І зовсім неважливо, буде це суп,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки