Рис з печерицями і зеленим горошком
Рис з печерицями - це прекрасне пісне блюдо, яке ідеально підійде для вегетаріанців. Просте і смачне поєднання рису з грибами, доповнене зеленим горошком, робить цей гарнір особливо смачним, а спеції надають йому свій пряний аромат. У приготуванні можна використовувати і сушені гриби, замочивши їх в гарячій воді (приблизно 10-15 хв) і просушити паперовою серветкою.
складові
- Горошок (заморожений) - 300 гр.
- Рис -1 стакан
- Печериці -200 гр.
- Лук -1 шт.
- Рослинна олія - 2 ложки столові
- Кмин - 50 гр. (1 щіпка)
- спеції
- Перець і сіль - за смаком
- зелень
Як приготувати рис з грибами на гарнір
1. Беремо велику цибулину, нарізаємо дрібними кубиками.
2. Печериці чистимо і акуратно нарізаємо, нашаткувати невеликими шматочками.
3. У глибокій емальованій каструлі або в глибокій сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю на рослинній олії.
4. Печериці засипаємо до цибулі, перемішуємо, заправляємо тмином для пряного аромату, солимо і перчимо за своїм смаком. Злегка обсмажуємо.
5. Засипаємо рисову крупу, заливши її склянкою окропу.
6. Коли вода закипить, накриваємо каструлю кришкою і зменшуємо до мінімуму вогонь. Відварюємо рис не більше двадцяти хвилин, стежачи за тим, щоб він не розварився.
7. В останню чергу засипаємо горошок. Ретельно перемішавши його з рисом, тушкуємо не більш трьох хвилин і вимикаємо.
Заправляємо спеціями, даємо рису з печерицями трохи настоятися і увібрати в себе аромат приправи.
Рис з грибами і зеленим горошком можна подати як самостійне блюдо або як гарнір, вдало доповнює м'ясні страви.
Приємного вам апетиту!