Курячий рулет з грибами
Поєднання курки з вершковими грибами - безперечне і безпрограшна. На основі цього гармонійного дуету можна приготувати будь-яку страву і воно вийде дуже смачним. І зовсім неважливо, буде це суп, салат, печеня, паста або запіканка - в результаті блюдо буде ситним, ароматним, затишним і просто чудовим.
Це поєднання щільно зміцнилося в закусочних блюдах. І зовсім не дивно: легке м'ясо курки - прекрасне доповнення до м'ясної тарілці або яким-небудь паштетів, а гриби - це і зовсім одна з кращих закусок, що користується незмінною популярністю під час будь-якого застілля. У цьому рецепті курячого рулету з грибами курка служить ніжним і соковитим каркасом для ароматної грибної начинки, і виходить воістину дивне блюдо.
Є і пара кулінарних хитрощів, які зроблять це блюдо ще смачніше. По-перше, основа грибної начинки для курячого рулету - це звичайнісінькі печериці, але лише чайна ложка пудри з сушених білих грибів, подрібнених на кавомолці, змусить аромат заграти новими нотками.
По-друге, є ще одна хитрість, яка допоможе зробити сухувате нежирне м'ясо курячої грудки дивно соковитим. Так, вам знадобиться купити цілу курячу грудку на кістки зі шкірою. У цю шкіру і буде загорнутий рулет - вона і запобіжить сухість м'яса. Куряча шкіра досить жирна, а тому послужить прекрасним захисним бар'єром, запечатав вологу всередині.
До речі, можна також приготувати рулет з цілої курки.
складові
- 1 куряче філе плюс шкіра цілої грудки
- 4 великих печериці
- 100 мл вершків жирністю 10%
- 10 мл рослинного масла
- 10 грамів вершкового масла
- 1 ч. Ложка пудри з сушених білих грибів
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 1 курячий рулет
Як приготувати курячий рулет з грибами
Спершу приготуйте начинку з грибів, щоб вона встигла трохи охолонути, поки ви будете займатися м'ясом.
Печериці ретельно вимийте і наріжте тонкими пластинами. Обсмажте їх на сильному вогні на суміші рослинного і вершкового масла.
Готувати печериці необхідно до рум'яного кольору. Приправте гриби сіллю і перцем за смаком, а також додайте грибну пудру.
Потім влийте в сковороду вершки.
Дозвольте вершкам випаруватися і загуснути.
Перекладіть грибну начинку зі сковороди в якусь тарілку, щоб вона охолола.
Зніміть шкіру з курячої грудки.
Акуратно зріжте куряче філе і розпластайте його, надрізу м'ясо.
До речі, що залишилася кістка можна використовувати для приготування горохового супу з копченостями, так він придбає ще більш насичений смак.
Потім гарненько відбийте філе, щоб надати йому еластичність.
Розподіліть по пласту м'яса грибну начинку, залишивши трохи вільного місця у одного краю.
Щільно скрутіть м'ясо в рулет.
Посоліть і поперчіть рулет з усіх боків.
Загорніть курячий рулет в шкіру.
Покладіть рулет з курки з грибами на деко, застелене фольгою. Укладайте так, щоб кінець шкіри знаходився знизу.
Запікайте курячий рулет з грибами в духовці при температурі 200 градусів протягом 25-30 хвилин до рум'яного кольору.
Розрізати цей рулет на скибочки рекомендуємо після того, як він охолоне.
І зверніть увагу ще на пару смачних рецептів: курячі рулетики з сиром і сиром і курячі рулетики з печінкою.