Салат з куркою і ананасами «Барський»
Завжди хочеться здивувати гостей чимось незвичайним, екзотичним і звичайно ж смачним. Кожна господиня знає, що хороший салат стане хорошим приводом для розмов і прохань розповісти, з чого ж він складається. Коли серед компонентів будуть названі курка, ананас і гриби — не залишиться сумнівів, що цей салат по-справжньому підходить для святкового столу, чи то Новий рік, День Народження або будь-який інший свято.
Для приготування салату з куркою і ананасами нам знадобляться:
- Курячі грудки — 0,5 кг (або філе курки, краще біле м'ясо)
- Гриби свіжі (печериці) — 300 г
- Цибуля — 2 середні головки
- Ананаси — 1 банка (500 г, різані шматочками)
- Сир твердий — 300 г
- Яйце — 4 шт.
- Майонез — 200 г
- пісне Масло — для смаження
- Сіль — за смаком
- Соєвий соус
- Зелень для прикраси
Як приготувати салат з куркою і ананасами
- Курячі грудки необхідно відварити у підсоленій воді і дати їм охолонути. Яйця також можна відварити заздалегідь, щоб приготування самого салату зайняло менше часу. Почнемо приготування з нарізки цибулі півкільцями. Після того, як луг буде нарізаний, розігріваємо на сковороді трохи олії і починаємо обсмажування цибулі.
- Поки цибуля обсмажується, готуємо гриби. Ретельно їх промиваємо та нарізаємо повдоль, не потрібно дрібнити, оскільки гриби добре ужариваются, приблизно ось так:
- Доводимо цибулю до потрібної золотистої кондиції. І коли вона буде досягнута, додаємо до цибулі порізані гриби. Перемішуємо і залишаємо смажитися-тушкуватися.
- А в цей час ріжемо дрібно відварене філе курячої грудки. Робота ця досить копітка, тому відведіть на ній 7−10 хвилин. Коли все м'ясо буде порізано, викладаємо його в глибоку чашку, в якій будемо робити салат. Відмінно! Не забуваємо самі себе похвалити і облизнутися!
- Не забуваємо, що на плиті у нас смажаться гриби. Прийшов час заглянути в сковорідку і додати чайну ложечку соєвого соусу, який додасть аромат грибів і нам вдасться уникнути використання солі. Якщо ж соусу немає, просто гриби солимо за смаком. Вимикаємо плиту і залишаємо гриби на якийсь час. Гриби обсмажені з цибулею не повинні вийти підгорілими, занадто рідкими або навпаки засохлими. Вони повинні по консистенції нагадувати салат, змішаний з майонезом. Сподіваюся, ви зрозуміли.
- Настав час інших компонентів салату. Відкриваємо банку ананасів (нагадаю, ми взяли банку консервованих ананасів шматочками), зливаємо сік, і викладаємо зверху на курку.
- Зверху на ананаси викладаємо порізані яйця. Тут можу порадити невелике прискорення процесу приготування шляхом подрібнення яєць за допомогою звичайної терки — швидко, просто, дрібно!
- Натираємо на тертці сир. Краще для цього салату використовувати сир середньої твердості, наприклад, «Російський». І додаємо в чашу до інших компонентів.
- Тепер все можна ретельно перемішати, щоб одно розподілилися компоненти салату.
- Настав час додати гриби, які до цього часу вже приготувалися. Смажену цибулю з грибами повинні бути теплими, тому що вони додадуть салату особливий аромат. Додаємо їх у чашу з салатом.
- Ретельно перемішуємо весь салат до заправки його майонезом.
- Заправляємо салат майонезом, ще раз перемішуємо і викладаємо в салатник. Прикраса придумайте по вашому смаку.
Ось наш салатик «Барський» з куркою і ананасами готовий!
Салат виходить дуже смачним і підходить для будь-якого торжества.
Хто спробував — пишіть відгуки в коментарі
Приємного апетиту!