Домашня піца


Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка. Безумовно, смачну піцу можна зробити і вдома. 80% успіху піци — це звичайно ж тісто. Добре, коли є друзі, які можуть підказати хороший рецептик тесту. На сайті наших друзів «Солодке життя» є рецепт тіста для піци, який був випробуваний і визнаний самим схожим на італійський варіант!

Домашня піца

Для приготування домашньої піци по-італійськи ми візьмемо

  • Дріжджі — 1 ч. ложка (я використовував САФ-момент)
  • Вода — 0,5 склянки
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Оливкова олія — 1 ст. ложка для тіста + для змащування форми для піци
  • Борошно — 1,5 склянки
  • Томат-паста — 2 ст. ложки
  • Сир — 200 г (потрібна звичайно ж Моцарелла, але, як показала практика, сир Сулугуні нітрохи не гірше)
  • Салямі — 150−200 м (чи будь-яка інша начинка на ваш смак: відварна курка, ананаси, пепероні, бекон і так далі)
  • Томати свіжі — 2 шт.
  • Оливки чорні — 5−10 шт.
  • Зелень (я використовував базилік)
  • Можна використовувати каперси (трохи — штук 10−12 для пікантності)

Інгредієнти на одну домашню піцу

Домашню піцу можна швидко приготувати всього у декілька кроків

  1. Приступаємо до приготування тіста для піци. Для цього в теплій воді розводимо дріжджі з цукром. Потім в чашці, де будемо замішувати тісто, просіваємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо виделкою. Сюди ж додаємо воду з дріжджами і оливкове масло. Замішуємо тісто. Я використовую комбайн зі спеціальною насадкою для цього. Буквально 5−7 хвилин і виходить однорідне гарне тісто. Накриваємо чистим рушником і залишаємо в теплому місці на півгодини. Замішуємо тісто для піци
  2. За цей час ми можемо підготувати начинку, але спочатку включаємо духовку. Встановлюємо температуру 190−200°С і режим для випічки хліба і піци. Якщо такого режиму немає, то просто режим верхнього та нижнього нагріву. Нарізаємо начинку. Я використовував вже нарізану кружечками салямі. Помідори ріжемо кружальцями або пелюстками кружечками. Оливки — навпіл (або кільцями). Моцарелу (а в нашому випадку Сулугуні) натираємо на крупній тертці. Все готово. Готуємо начинку для піци
  3. Духовка вже нагрілася. Приступаємо до підготовки піци. Форму для піци або лист необхідно змастити оливковою олією. Підійшло до цього часу тісто розминаємо руками і розтягуємо пальцями по всі поверхні форми або дека, товщиною шару 3−4 мм. Враховуйте, що тісто трохи підніметься. Розкачуємо тісто для піци
  4. Далі намазуємо тісто томат-пастою, розподіляючи по всій площі тесту. Далі викладаємо сир, а тільки потім на неї залишилися компоненти нашої начинки для піци: салямі, оливки і томати. Помилкою багатьох є те, що сир викладають зверху. Це псує зовнішній вигляд і смак піци. Начинка викладається саме на сир, тоді наша піца по-домашньому буде дійсно правильно приготовленої і смачною. Викладаємо компоненти піци шарами
  5. Відправляємо піцу в духовку на 15−20 хвилин. Ви побачите, як тісто почне підніматися, а сир стане золотистим. Відправляємо піцу в духовку
  6. Вуаля! Через чверть години наша домашня італійська піца готова! Спробуйте — ви не зможете відрізнити її від тієї, яку їли в піцерії або замовляли, але це піца, яку ви зробили у себе вдома! Домашня піца готова

Приємного апетиту!

Готуйте з любов'ю, радуйте себе і своїх близьких!

Радимо прочитати

Домашня лазанья
Рецепт приготування домашньої лазаньї — простий, смачною і доступною для кожного, хто любить італійську кухню. Головне в лазіння — це смачний соус бешамель, багато сиру і свіжі овочі. У процесі
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки