Кабачковий торт з помідорами
Кабачковий сезон - рай для любителів овочів і легких і простих страв. У вас намічається свято або ви просто любите готувати різноманітні страви, щоб вони не встигали набридати? Тоді, якщо кабачкові оладки, рагу або ікра з кабачків вже встигли набриднути, вам неодмінно сподобається рецепт кабачкової торта з помідорами.
По суті, це блюдо - більш цікава інтерпретація традиційного смакового поєднання кабачків з помідорами і часником. Безпрограшно, чи не так? Величезним плюсом цього торта з кабачків є те, що він не тільки чудово доповнить ваш щоденний раціон, але і прикрасить собою святковий стіл. Це чудова овочева закуска, яка урізноманітнює всілякі м'ясні, сирні та грибні страви під час свята.
Кабачковий торт з помідорами готується дуже просто. Так, самим трудомістким процесом буде приготування кабачковий млинців, які є основою страви. Все інше: нарізати помідори і, власне, зібрати торт - це справа 5 хвилин. Для цієї страви буде використовуватися смачний домашній майонез з часником - так званий соус Айолі. Але і його приготування не займе у вас більше пари хвилин!
складові
- 3-4 помідора
- 1 середнього розміру кабачок
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 яйця
- 200 грамів рослинної олії без запаху плюс ще трохи для приготування млинців
- 150 грамів молока
- 100 грамів пшеничного борошна
- 25-30 грамів лимонного соку
- 5 грамів гірчиці
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 6 порцій
Як приготувати кабачковий торт з помідорами
Кабачок помийте і наріжте невеликими шматочками.
Очищений від лушпиння цибулю наріжте довільно.
Змішайте шматочки кабачків і цибулі і подрібніть овочі блендером до пюреобразного стану.
Додайте в отриману масу одне яйце і влийте молоко. Перемішайте.
Тепер всипте борошно.
Приправте тісто для кабачковий млинців сіллю, перцем і, якщо хочете, сухими травами.
З отриманого тесту печіть тонкі млинці на розпеченій з рослинним маслом сковороді.
Печіть їх до рум'яного кольору з обох сторін. У вас вийде 6-8 млинців.
Приготуйте майонез для перемазиванія торта. Для цього в чашу блендера відправте яйце і влийте рослинне масло.
Опустіть блендер у чашу так, щоб «наступити» на жовток і почніть збивати, які не ворушачи при цьому блендером. Коли ви побачите, що маса почала емульгованих і густіти, можна рухати блендером, щоб процес йшов рівномірно.
Додайте в майонез гірчицю і лимонний сік, щоб збалансувати смак.
Тепер додайте в соус приправи: сіль, перець, а також часник.
На тарілку покладіть один кабачковий млинець і перемажьте його 2 ч. Ложками часникового майонезу.
Помідори наріжте тонкими кружечками і розкладіть їх поверх майонезу.
Тепер накрийте шар помідорів наступним кабачковим млинцем і повторюйте всі дії, поки всі інгредієнти не закінчаться.
Перед тим, як подавати кабачковий торт, витримаєте його в холодильнику протягом 2-3 годин, щоб всі інгредієнти просочилися ароматами один одного. Крім того, після цього торт буде легше нарізати.