Карамельні маффіни
Карамельні солодощі - це завжди щось неймовірно смачне. Хто не любить пісочний «горішки» і «грибочки», торти з карамельної прошарком, морозиво «крем-брюле» і навіть просту варене згущене молоко? Карамель додасть родзинку будь-якого десерту від самого простого до найскладнішого, вишуканого, адже вона володіє таким неповторним, ні на що не схожим смаком.
Якщо ви любите все карамелеве, то вам обов'язково припадуть до смаку і ці маффіни. Прості, швидкі в приготуванні, вони вразять вас своєю ніжною текстурою і яскравим смаком. Додайте в кожен маффин по шматочку іриски і отримаєте справжній смакової рай для ласунів!
До того ж, такі мафіни довго залишаються свіжими, в цьому їхня відмінність від багатьох інших маффинов, які найкраще з'їдати відразу ж після приготування, тому що вони мають досить простий склад, без великої кількості масла. Секрет карамельних маффинов і їх свіжості якраз і полягає в карамелі, тому що в готовому виробі цукор в такому вигляді повільніше кристалізується - так і виходить, що м'якуш залишається м'яким довше.
Карамельні маффіни ви можете приготувати з запасом: 3-4 дня вони будуть відмінно збережуться в холодильнику, а в замороженому вигляді зможуть радувати вас щонайменше протягом місяця. Все, що буде потрібно - це лише розігріти випічку в мікрохвильовій печі або духовці!
Інгредієнти (на 8-10 штук)
- 120 грамів борошна
- 90 грамів молока
- 80 грамів цукру
- 50 грамів рослинної олії
- 1 яйце
- 1 ч. Ложка розпушувача (без гірки)
- дрібка солі
- 8-10 м'яких ірисок
Рецепт карамельних маффинов
В першу чергу необхідно підготувати карамельну основу, так як вона повинна буде трохи охолонути. Отже, цукор розтопіть в невеликому ковші і доведіть до приємного бурштинового кольору.
Потім обережно влийте в карамель молоко і перемішайте, поки карамель повністю не розчиниться в молоці.
Відставте карамелеве молоко в сторону, щоб воно злегка охололо.
Цим часом змішайте борошно з розпушувачем і дрібкою солі.
Окремо змішайте яйце з маслом і злегка збийте вінчиком.
З'єднайте борошно з яйцем і маслом.
Потім влийте злегка остигле карамелеве молоко.
Перемішайте тісто до однорідності.
Розкладіть готове тісто по формах для випічки. Всередину кожного маффіни вкладіть по іриски, злегка її втопивши.
Випікайте карамельні маффіни при температурі 210 градусів близько 20 хвилин до рум'яного кольору.