Галушки з сиру - рецепт сирних галушок з покроковими фото
Сирні галушки - це ті ж ліниві вареники - мене зараз напевно вже і не змусиш варити звичайні вареники з сиром, настільки звикла готувати їх саме в такому варіанті у вигляді галушок. І правда, так навіть не скільки ліниво, скільки набагато простіше їх робити. Не треба возитися з тестом, розкачати його на столі, борошно потім відмивати. До того ж і варити їх дуже зручно, не треба переживати, що якийсь вареник може розклеїтися і сир буде плавати в каструлі. Та й що говорити, і дітям їх їсти набагато комфортніше, ніж збирати по тарілці, постійно випадає з вареників сир. В принципі, я вже наловчилася і готую їх на око. Сирне тісто замішується в одній мисці. Спочатку викладаю в неї весь сир, який хочу використати в даний момент, цукор, яйце і потім вже досипаю потихеньку борошно і замішую тісто, щоб воно перестало липнути до рук. Буває іноді не доповім цукру, тоді додаю його в сметану (збиваю сметану з цукром і поливаю галушки).
Інгредієнти для приготування сирних галушок
Отже, щоб приготувати галушки з сиром мені знадобилося: сир - 500 гр яйця - 2 шт борошно - 1 - 1.5 ст. цукор - 3-4 ст. л. сіль щіпка

Рецепт приготування ледачих галушок з сиру - покрокові фото
В сир розбила яйця, висипала цукор. Майте на увазі, що кількість інгредієнтів залежить від стану вашого сиру - буває знежирений і зовсім сухий, тоді в нього можна додати 3 ст. л. вершкового масла. Буває сир вологий, тоді в нього можна покласти 1 яйце замість 2-х, щоб не вийшло занадто рідко - інакше доведеться сипати більше борошна. Загалом, в будь-якому випадку дивитеся на свій сир. Отже, сир я розбила яйця, висипала цукор і сіль.

Перемішала сир і висипала борошно, спочатку трохи, перемішала. Потім рукою замішую тісто і підсипаю понемногму решту борошно.

Ось таке тісто має вийти не дуже м'яке (інакше галушки виходять дуже ніжними і можуть розвалюватися після варіння), але і не забите борошном. Загалом приємне в роботі тісто, з якого можна буде скачати ковбаски. Накрила і залишила його на 20 хвилин, щоб воно стало ще більш еластичним.

Отщипнула шматочок тіста, скачати ковбаску і порізала її на шматочки, як на фото, натиснула виделкою, щоб вийшли борозенки. Закинула сирні галушки в киплячу воду і варила приблизно 3-5 хвилин.
Як і писала вище, подаю такі ліниві вареники з сиром я зі сметаною.