» » Скумбрія з лимоном, запечена в духовці

Скумбрія з лимоном, запечена в духовці


Святкові страви з риби повинні дивувати, радувати і надавати можливість насолодитися ароматами і багатством смаку. Замість класичної риби спробуйте вибрати трохи менше звичну скумбрію, яка підходить не тільки для холодних закусок і солінь. Ця доступна і багатьма улюблена риба відмінно годиться і для запікання. Приготувати смачну скумбрію, запечену в духовці, дуже легко, скориставшись незамінним помічником господинь - рукавом для запікання. Приправте скумбрію часточками лимона і ви напевно здивуєте гостей найніжнішим, що тане в роті шедевром!

Скумбрія, запечена в духовці - рецепт з фото

Інгредієнти (на 4 персони)

  • морожена скумбрія - 2 шт. (500-600г)
  • лимон - 1 шт.
  • сіль морська - 1 ст. ложка, але без гірки
  • суміш перців різних сортів - 0.25 год. ложки
  • олія соняшникова - 1 ст. ложка
  • листи зеленого салату - для подачі

Підготуйте також пакет для запікання в духовці.

Як приготувати запечену скумбрію в духовці

Не розморожувати скумбрію в гарячій воді. Залиште її в мисці на 30-40 хвилин, за цей час риба розморозиться і не втратить свої смакові і корисні якості. Розрізаємо рибу уздовж по черевця, дістаємо ножем всі нутрощі, голову не відрізаємо. Вимиваємо скумбрію під проточною холодною водою, не залишаючи чорних плівок, так як вони сильно гірчать. Сушимо рибу папером, потім посипаємо сіллю і меленим перцем. Усередині натираємо скумбрію сіллю.

Загрузка...

Натираємо рибу сіллю

Скумбрія, запечена з лимоном, відрізняється дуже тонким і пікантний смак, є в ньому приємна кислинка і солодкість. Тому нарізаємо лимон часточками (як для звичайної нарізки), видавлюємо трохи соку зверху на рибу, а потім часточки відправляємо в черевце. Защипувати черевце зубочистками не потрібно.

Начиняємо скумбрію лимоном

Скумбрію з лимоном складаємо в пакет для запікання. Додаємо туди ложку соняшникової олії. Щільно зав'язуємо пакет з двох сторін і перекладаємо його на деко.

Укладаємо скумбрію в пакет для запікання

Бажано ставити рибу в гарячу духовку. Запікаємо скумбрію з лимоном при 220 ° С приблизно 40 хвилин, не довше. Якщо риба у вас невелика, тоді час запікання складе не більше 30 хвилин, інакше скумбрія перепечется і на вигляд вийде зморщеною.

Відправляємо скумбрію в духовку

Як приготувати скумбрію в духовці

Сервірується смачна запечена скумбрія холодної або гарячої. Врахуйте тільки, що це блюдо краще нарізається в холодному вигляді. Для ефектної подачі скористайтеся зеленими салатним листям і бальзаміком.

Радимо прочитати

Бараняча нога, запечена в духовці
Мені дуже подобається баранина і страви з неї. Приготувати баранину можна по-різному, але в цьому рецепті я пропоную запекти баранячу ногу. Це не складно, повірте! Про деякі особливості запікання

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки