Новорічне пісочне печиво «Ялинки»
Новорічне печиво радує не тільки різноманітністю смаків, а й особливим святковим декором, який перетворює навіть звичне пісочне печиво в святкове витвір кондитерського мистецтва. Якщо ви прагнете до оригінальності і хочете здивувати близьких оригінальним новорічним ласощами, спечіть на Новий Рік печиво у формі ялинок - одного з головних символів свята. А щоб вони стали головною родзинкою солодкого меню, одягніть їх в зелену «шубку» з цукрової глазурі і не забудьте про святкові візерунках. Яскраве і ошатне печиво «Ялинки» прикрасить новорічний стіл, а їх ніжний лимонний присмак оцінять всі гості без винятку - і дорослі, і дітлахи.
складові
для пісочного тіста:
- 250 г пшеничного борошна
- 1 яйце
- 125 г масла
- 65 г тростинного цукру
- 1 щіпка солі
- 1 ч. Ложка розпушувача
- 1 ст. ложка ванільного цукру
- 1,5 ч. Ложки лимонної цедри
для глазурі:
- 150 г цукрової пудри
- 2-2,5 ст. ложки лимонного соку
- зелений і жовтий харчовий барвник на кінчику ножа
Рецепт новорічного пісочного печива «Ялинки»
Висипати борошно на обробну поверхню, додайте розпушувач, перемішайте.
Зробіть в середині борошняної «гірки» поглиблення і вбийте туди яйце. Покладіть обидва види цукру, лимонну цедру і вершкове масло, нарізане шматочками.
Порубати всі інгредієнти ножем, щоб вийшла масляниста крихта.
Швидко замісіть руками м'яке пісочне тісто. Сформуйте з нього кулю, загорніть в харчову плівку і помістіть на півгодини в холодильник.
Охолоджене тісто розділіть на дві частини і кожну розкачати в пласт товщиною близько 3 мм на присипаної борошном дошці. За допомогою металевої або пластмасової формочки виріжте з тіста ялинки.
Застеліть деко спеціальним папером для випічки і перекладіть на неї печиво. Наколи кожну ялинку виделкою в декількох місцях - щоб випічка «росла» рівномірно.
Розігрійте духовку до 170 градусів, і помістіть туди деко з печивом. Випікайте 15 хвилин на режимі нагріву «верх-низ», а потім, підключивши конвекцію, ще 5 хвилин. Дістаньте ялинки з духовки і дайте охолонути.
Приготуйте глазур: з'єднайте в маленькій каструльці цукрову пудру і лимонний сік і віночком ретельно розмішайте.
Пару ложок глазурі відкладіть в невеликій салатник і підфарбуйте жовтим барвником, що залишилася в каструлі масі надайте зелений колір.
За допомогою чайної ложки або невеликий кулінарного пензлика нанесіть на ялинки шар зеленої глазурі. Потім намалюйте жовтою глазур'ю гірлянди і кульки (для цього можете скористатися звичайним целофановим пакетиком з відрізаним куточком).
Щоб глазур швидше затверділа, помістіть деко з печивом в гарячу духовку ще на пару хвилин.