Медове новорічне печиво для прикраси ялинки
І подарунок, і прикраса, і дуже смачне печиво! Воно дзвінко хрумтить, воно дуже по-новорічному пахне, воно схоже на ялинкові іграшки і дарує відчуття свята! Новорічне печиво за цим рецептом виходить дуже ароматним. Якщо спекти його заздалегідь, прикрасити глазур'ю і різними кондитерськими присипками, скласти в кошик і поставити в кімнаті, то вона наповниться ароматом спецій ... і Нового Року! Коли в будинку з'явиться ялинка, її теж можна прикрасити цим печивом, потрібно тільки не забути зробити в ньому дірочки для стрічок. Подаруйте коробку з смачними іграшками-печивом своїм знайомим з маленькими дітьми і ви допоможете вирішити проблему безпечного варіанту прикраси ялинки.
Новорічне печиво особливо добре тим, що його можна з'їсти, а не відкласти до наступного року! Приготувати це медове печиво просто, інгредієнти дуже доступні, але результат порадує навіть початківців пекарів. Форму печінкою для прикраси ялинки можна надати будь-яку. Якщо немає в арсеналі спеціальних формочок-трафаретів, печиво можна вирізати просто тонким стаканом, тоді у вас вийдуть ялинкові кульки.
Інгредієнти (на 35-40 маленьких печива)
- 125 г масла солодковершкового
- 125 г цукру
- 125 г рідкого прозорого меду
- 420 г борошна пшеничного в / с
- 1 ч.л. суміші мелених спецій в рівних кількостях (імбир, кориця, гвоздика, цедра апельсина)
- 0,5 ч.л. харчової соди
для глазурі і прикраси:
- 1 курячий білок
- 1 ст.л. лимонного свіжовичавленого соку
- 120 г цукрової пудри
Рецепт новорічного печива для прикраси ялинки
Дуже важливо для приготування хорошого тесту, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури, тому їх краще зібрати на столі мінімум за годину до початку роботи.
Всі інгредієнти відміряти на кухонних вагах. Це також важливо для того, щоб вийшло тісто потрібної консистенції.
Поставити розігріватися духовку до 170 градусів.
Збити в міксері вершкове масло і цукор до білого кольору і кремовою текстури протягом 5 хвилин, потім влити мед і продовжувати збивати ще 2-3 хвилини.
У мисці змішати всі сухі інгредієнти тесту: борошно, соду і спеції, потім порціями додавати в тісто і продовжувати збивати на мінімальній швидкості хвилини 2-3.
Тісто вийняти з чаші міксера, скачати в єдиний ком, обернути плівкою, охолодити в холодильнику хвилин 20.
До речі, справедливості заради варто відзначити, що це тісто чудово зберігається в холодильнику. Можна приготувати подвійну порцію тіста і залишити його частина в холодильнику, обернувши плівкою. Це тісто точно не залежиться на полиці! Перша партія такого печива зазвичай не доживає до ялинки, вона з'їдається, ледь встигне застигнути глазур.
Приготувати глазур для новорічного печива. Збити яєчний білок віночком в склянці для збивання, додавши лимонний сік. Потім по 1 столовій ложці додавати цукрову пудру і збивати суміш по 1 хвилині. Готову глазур прибрати в холодильник охолоджуватися.
Дістати тісто з холодильника, розділити його на 3 частини. Помісити і погріти трохи в руках одну третю частину тіста, воно стане більш гладеньким.
Розгортати тісто на столі акуратно і повільно качалкою в 6 напрямках (вгору-вниз, вправо-вліво, а потім по діагоналях) поки товщина шарів не буде близько 5 мм.
Формочками або тонким стаканом вирізувати печива. Надлишки тесту акуратно прибрати і використовувати для наступної розкочування. В печива зверху зробити отвір коктейльної трубочкою або олівцем. Повторити всі операції з двома що залишилися частинами тесту. Укласти з допомогою ножа печиво рівними рядами на невеликій відстані один від одного на деко, застелене папером для випічки.
Випікати печиво близько 10 хвилин на середньому рівні розігрітій до 170 градусів духовки.
Потім печиво дістати, стягнути його на аркуші для випічки з дека і дати повністю охолонути в прохолодному місці близько 3 годин. Остигнуло печиво розмалювати глазур'ю. Якщо використовується кондитерський мішок або корнет, то взяти насадку з найменшим круглим отвором для крему, закріпити його в мішку, викласти глазур, зімкнути кінчики і, натискаючи, намалювати глазур'ю бажані візерунки на печиво. Якщо спеціального кондитерського мішка немає, то корнет можна згорнути з листа паперу для випічки. Для цього потрібно згорнути підходящої форми кульок «на куточок», закріпити верхній край, вивернувши його назовні. Викласти глазур в кульок, закрутити кінчики паперу зверху, акуратно ножицями відрізати кінчик кулечка і можна розписувати печиво.
До речі, цей етап цілком можна довірити дітям. Так, може бути у них вийде не так вже акуратно, але скільки буде радості і гордості від того, що вони теж брали участь в приготуванні печива, що прикрашає вашу ялинку!
Потім дати глазурі на печиво повністю висохнути. У сухому теплому приміщенні на це йде близько 6-8 годин.
Медове новорічне печиво подавати з чаєм або традиційними зимовими зігріваючими напоями - грогом або глінтвейном.