Меренги зі свіжими ягодами і шоколадом
Можна приготувати ефектний десерт з досить простих компонентів: меренг, свіжих ягід і шоколаду. Краса його в тому, що він нікого не залишить байдужим, так як його хочеться спробувати. А можна просто милуватися красою форм білосніжних меренг і химерних візерунків розплавленого шоколаду.
Щоб приготувати меренги зі свіжими ягодами і шоколадом, ми візьмемо
- Яйце — 6 шт.
- Цукор — 2 склянки
- Свіжі ягоди — з розрахунку 3−5 ягід на порцію (раджу малину, т. до. вона ідеально поєднується зі смаком безе)
- Кориця — 0,5 ч. ложки
- Гіркий шоколад — 1 плитка (100 г)
Приготувати меренги з малиною і шоколадом по цьому рецепту нескладно:
- Відокремлюємо білки від жовтків — нам знадобляться тільки вони. За допомогою міксера або кухонного комбайна з насадкою для збивання, збиваємо білки до густої піни. Приблизно 2−3 хвилини. Акуратно всипаємо цукор — не весь відразу, а частинами, по 2 столові ложки. Продовжуємо збивати до отримання однорідної блискучої маси з неопадаюча піками.
- Розігріваємо духовку до 140С. Підготуємо 2 дека, виклавши їх папером для випічки розміром аркуша. За допомогою чайної ложки або кулінарного шприца викладемо наші меренги на лист, відступивши по 3−4 см між ними, т. к. при випіканні безе збільшується в розмірах. Відправляємо наші меренги в духовку на 35−40 хвилин, не більше. Всередині вони повинні бути м'якими, а зверху висохнути і стати крихкими.
- Коли меренги будуть готові, їх необхідно остудити. Підготуємо ягоди, шоколад, щоб можна було все робити швидко і чітко, т. к. розплавлений шоколад остигає.
- Плитку шоколаду необхідно розкришити в металеву посудину, яку необхідно поставити на каструлю з киплячою водою. Шоколад почне плавитися. Необхідно домогтися однорідної густої маси, щоб не було грудочок. Додамо корицю і ретельно перемішати. Тепер все готово для складання наших меренг з ягодами і шоколадом.
- Беремо меренгу, столовою ложкою акуратно сминаем її верхівку, щоб вона стала плоскою — готуємо майданчик для ягід. Розставляємо ягоди-малину або іншу (лохину, полуницю) і зверху поливаємо шоколадом. Можна робити це безладно, недбало, а можна, навпаки, красивими мереживами — дайте волю фантазії! Пам'ятайте, що шоколад швидко застигає, тому не баріться. І так одну за одною робимо з кожної меренгою.
- Меренги з малиною і гірким шоколадом викладаємо на широке плоске блюдо, прикрашаємо листочками соковитою м'яти і подаємо здивованим гостям або домашнім в якості десерту. Думаю, ніхто від такої смакоти не відмовиться.
І ось наша краса готова!
Готуйте з любов'ю!