Пиріг з рибними консервами (сайрою) на кефірі, рисом - рец
Готувала вчора дітям такий несолодкий пиріг. В якості начинки - рибна консерва (сайра), відварений рис. Вийшов досить простий і смачний рибний пиріг. Випікається в духовці дуже швидко, тісто обалденно смачна, робиться на кефірі, та ще з вершковим маслом.
В загальному всіляко раджу цей рецепт рибного пирога, начинку можна змінювати, замість рису взяти наприклад картоплю пюре, а замість риби можна використовувати куряче філе або гриби.
Інгредієнти для рибного пирога з рисом
Отже, щоб приготувати такий простий пиріг з рибної консерви мені знадобилося: борошно - 2-2.5 склянки вершкове масло (маргарин) - 120 грам кефір - 1 склянка (було написано в рецепті, я налила трохи більше пів склянки) сіль - 0.5 ч. л. цукор - 2 ст. л. сода - на кінчику ножа для начинки: морква - 1 шт. рис відварний - 2 склянки рибна консерва - (сайра, скумбрія) - 1 банка
Рецепт приготування пирога з рибою (рибними консервами) - покрокові фото
В борошно натерла на крупній тертці холодне вершкове масло.
Туди ж висипала сіль, цукор, соду (гасити не треба, кефір її погасить).
Руками все перемішала, щоб масло зв'язалося з борошном і вийшла така крихта. Вилила в борошно кефір. Одразу увесь не виливайте, спочатку трохи і пробуйте заважати тісто, щоб не переборщити з рідиною.
Всі перемішала, щоб тісто зібралося в кулю. Дивіться самі, якщо тісто буде занадто густим, додайте трохи кефіру, а якщо рідким, то сыпаните борошна. Взагалі тісто добре збирається в кулю, не липне до рук, так як в ньому масло і кефір добре себе веде в тесті.
Загорнула тісто у харчову плівку і прибрала в холодильник на той час, поки готується начинка.
Потім тісто розділила на 2 частини, одна більша, друга менша, тобто 2/3 і 1/3. Ту частину, яка побільше розкатала і поклала на деко.
Зверху на тісто поклала остигнула начинку. Її я готувала так, обсмажила морквину на сковороді, виклала туди сайру, размяла її виделкою, злегка обсмажила, а потім висипала відварений рис, перемішала.
Розкатала другу частину тіста, поклала її зверху і краю защипнула. Верх пирога можна змастити збитим яйцем, я змастила маслом.
Поставила рибний з рисом в розігріту духовку і випікала до рум'яної скоринки при температурі 180 градусів приблизно 25 хвилин.
Ось така смакота вийшла, я його трохи остудила, і ось так він добре ріжеться на шматочки, начинка не висипається.
Цей рецепт відноситься до групи: несолодкі пироги рецепти пирогів