Шоколадно-банановий кекс
Дивовижне ласощі для любителів бананової випічки, любителів шоколаду і любителів кексів! Відмінний варіант для галасливого дитячого свята і для чаювання ласунів. Доступні інгредієнти і досить проста у виконанні техніка роблять цей рецепт кексу доступним для виконання навіть для початківців, а результат допоможе здобути славу майстерної господині!
Шоколадно-банановий кекс виходить досить великим, це необхідно враховувати при виборі форми для випічки.
складові
- 100 гр. розм'якшеного вершкового масла + 10 гр. для змащування форми
- 120 гр. коричневого цукру
- 2 яйця категорії «0»
- 100 мл. концентрованого молока
- 200 гр. пшеничного борошна
- 100 гр. вівсяної цільнозерновий борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. харчової соди
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- 1/2 ч.л. мускатного горіха (свіжонатертого, для прикраси)
- 4 стиглих банана (вагою близько 480 грам з шкіркою)
- 100 гр. темного шоколаду (охолодженого в холодильнику)
- 1 ч.л. солі
Як зробити шоколадний кекс з бананами
1. Збийте міксером масло і коричневий цукор в пухку масу. Збивати потрібно не менше 3-4 хвилин.
2. Частинами, помішуючи, додайте яйця і молоко. Також по частинах засипте борошно, соду, сіль і спеції. Ретельно збийте тісто для кексу.
3. Шоколад (не дістаючи з упаковки) як слід побити качалкою, щоб він розкришився в дрібну крихту.
4. Чи не занадто сильно травмуючи тісто, акуратно додайте до нього шоколадну крихту.
5. Очистіть банани і розімніть вилкою в пюре.
6. Додайте бананове пюре до тесту і акуратно перемішайте.
7. промісити тісто потрібно рівномірно, але не до однорідності, а так, щоб залишилися розлучення бананового пюре і шоколаду.
8. Змастіть форму для кексу вершковим маслом. Якщо немає достатньо великий форми, то можна спекти два невеликих кексу або 12 порційних. Викладіть тісто у форму (або в декілька форм), розрівняйте.
9. Поставте духовку на розігрів до 180 градусів. Випікати потрібно на середньому рівні духовки 50 хвилин для великого кексу або 35-40 хвилин, якщо робити два маленьких.
До подачі кекс обов'язково потрібно остудити! Поки кекс не охолов, він м'який і крихкий, а ще смачніше він стане на наступний день.
Цей шоколадно-банановий кекс має всі шанси стати одним з найулюбленіших десертів у вашому будинку і навіть фірмовим частуванням для гостей!