Банановий хліб
Банановий хліб - один з найзнаменитіших видів солодкої випічки американської та австралійської кухонь. Насправді до хліба цей десерт не має ніякого відношення і для його приготування абсолютно не використовуються дріжджі. За своєю суттю банановий хліб - це банановий кекс. Але кекс цей незвичайний, дуже ароматний, вологий і щільний, а також дуже ситний. Саме тому його і називають хлібом.
Банановий хліб найчастіше печуть для сніданків. В основі рецепта солодкі, дуже ароматні перезрілі банани, обов'язково темні зовні і з темніє м'якоттю. Для того, щоб зробити десерт ситніше і корисніше, використовуйте для його приготування цельнозерновую борошно. Сміливо вводите в цей хліб добавки: горішки, насіння, сухофрукти, шоколад. Спечіть буханку такого хліба, і пару днів вам потрібно буде лише підсушити шматочки бананового хліба в тостері або на сухій сковороді, змастити джемом, маслом або вершковим сиром ... і доповнити чашкою ранкової кави або чаю.
Після того, як ви спече банановий хліб, не варто розрізати і подавати його відразу ж - краще остудити його в формі, загорнути в харчову плівку і дати настоятися кілька годин. Завдяки цьому структура хліба стане однорідною, він буде легко нарізатися. До того ж, це дуже зручно, адже ви можете приготувати його з вечора або на вихідних перед початком трудового тижня.
складові
- 2 перестиглих банана з темною шкіркою
- 110 грамів цільнозерновий пшеничного борошна
- 100 грамів цукру
- 50 грамів розтопленого вершкового масла
- 30 грамів мигдалю
- 30 грамів соняшникового насіння
- 30 грамів гарбузового насіння
- 15 грамів вівсяної муки
- 1 яйце
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- дрібка солі
- кілька крапель мигдальної есенції
Кількість порцій: 6
Рецепт бананового хліба
Мигдаль підрум'яньте в духовці протягом 10-15 хвилин при 180 градусах, а потім крупно порубати.
Соняшникове і гарбузове насіння підсмажте на сухій сковороді.
Банани очистіть від шкірки, відправте в чашу блендера разом з цукром.
Подрібніть банани в однорідну масу. Додайте туди за смаком мигдалеву есенцію і перемішайте ще раз.
У мисці змішайте цельнозерновую і вівсяну муку з сіллю і розпушувачем.
Окремо перемішайте розтоплене масло і яйце. Влийте отриману суміш до сухих інгредієнтів і швидко перемішайте.
Додайте в тісто бананову масу. Перемішайте ще раз до однорідності.
Додайте в тісто нарубані горіхи і насіннячка.
Викладіть тісто у форму для запікання, змащену маслом.
Випікайте банановий хліб в духовці при 175 градусах протягом 30-35 хвилин, поки скоринка не стане рум'яною. Готовність кексу перевірте зубочисткою.
Банановий хліб остудіть, а перед подачею присипте за бажанням цукровою пудрою.