» » Банановий хліб

Банановий хліб


Банановий хліб - один з найзнаменитіших видів солодкої випічки американської та австралійської кухонь. Насправді до хліба цей десерт не має ніякого відношення і для його приготування абсолютно не використовуються дріжджі. За своєю суттю банановий хліб - це банановий кекс. Але кекс цей незвичайний, дуже ароматний, вологий і щільний, а також дуже ситний. Саме тому його і називають хлібом.

банановий хліб

Банановий хліб найчастіше печуть для сніданків. В основі рецепта солодкі, дуже ароматні перезрілі банани, обов'язково темні зовні і з темніє м'якоттю. Для того, щоб зробити десерт ситніше і корисніше, використовуйте для його приготування цельнозерновую борошно. Сміливо вводите в цей хліб добавки: горішки, насіння, сухофрукти, шоколад. Спечіть буханку такого хліба, і пару днів вам потрібно буде лише підсушити шматочки бананового хліба в тостері або на сухій сковороді, змастити джемом, маслом або вершковим сиром ... і доповнити чашкою ранкової кави або чаю.

Після того, як ви спече банановий хліб, не варто розрізати і подавати його відразу ж - краще остудити його в формі, загорнути в харчову плівку і дати настоятися кілька годин. Завдяки цьому структура хліба стане однорідною, він буде легко нарізатися. До того ж, це дуже зручно, адже ви можете приготувати його з вечора або на вихідних перед початком трудового тижня.

складові

  • 2 перестиглих банана з темною шкіркою
  • 110 грамів цільнозерновий пшеничного борошна
  • 100 грамів цукру
  • 50 грамів розтопленого вершкового масла
  • 30 грамів мигдалю
  • 30 грамів соняшникового насіння
  • 30 грамів гарбузового насіння
  • 15 грамів вівсяної муки
  • 1 яйце
  • 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
  • дрібка солі
  • кілька крапель мигдальної есенції

Кількість порцій: 6

Загрузка...

Рецепт бананового хліба

Мигдаль підрум'яньте в духовці протягом 10-15 хвилин при 180 градусах, а потім крупно порубати.

Рубаємо зарум'янений мигдаль

Соняшникове і гарбузове насіння підсмажте на сухій сковороді.

підсмажуємо насіння

Банани очистіть від шкірки, відправте в чашу блендера разом з цукром.

Подрібнюємо банани з цукром

Подрібніть банани в однорідну масу. Додайте туди за смаком мигдалеву есенцію і перемішайте ще раз.

У мисці змішайте цельнозерновую і вівсяну муку з сіллю і розпушувачем.

Змішуємо борошно з розпушувачем і сіллю

Окремо перемішайте розтоплене масло і яйце. Влийте отриману суміш до сухих інгредієнтів і швидко перемішайте.

Додаємо суміш розтопленого масла і яйця

Додайте в тісто бананову масу. Перемішайте ще раз до однорідності.

Додаємо бананову суміш

Додайте в тісто нарубані горіхи і насіннячка.

Додаємо горіхи і насіннячка

Викладіть тісто у форму для запікання, змащену маслом.

Викладаємо тісто у форму

Випікайте банановий хліб в духовці при 175 градусах протягом 30-35 хвилин, поки скоринка не стане рум'яною. Готовність кексу перевірте зубочисткою.

Банановий хліб остудіть, а перед подачею присипте за бажанням цукровою пудрою.

Посипаємо цукровою пудрою

Радимо прочитати

Брускетта з помідорами
Брускетти стали особливо популярними в останні кілька років. За своєю суттю, Брускетта - це всім нам знайома грінки, оновлена ​​і наповнити новим життям завдяки сьогоднішньому інтересу до італійської
Бутерброди зі шпротами
Закусочні бутерброди зі шпротами підійдуть для будь-якого столу і не вдарять по бюджету. А виглядають вони завжди виграшно і виходять смачними та поживними.
Рибні тефтелі з хлібом в сметанному соусі - рецепт з покроковими фото
Зазвичай я в тефтелі хліб ніколи не додаю, або чистий фарш, або найчастіше роблю їх з рисом. Хліб додаю тільки в котлети. Але тут вирішила спробувати додати трохи розмоченого у воді м'якушки в рибний
Рецепт хліба на молоці з томатною пастою, хліб на молоці з покроковими фото
Цей рецепт хліба на молоці з томатною пастою надіслала нам Анастасія Дворнікова, на мій погляд дуже цікавий і красивий хлібець вдався, спасибі Насті за ідею, теж так буду піч тепер. Далі їй слово.
Прості котлети з хлібом і фаршем в духовці - рецепт з покроковими фото
Я думаю котлети люблять всі і покупні я не беру зовсім, так як не зрозуміло, що там всередині. Набагато простіше і економніше купити кілограм фаршу, додати туди картоплю, хліб, моркву і посмажити

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки