Пиріжки за 15 хвилин (в духовці або на сковороді), рецепт з покроковими фото
У вас теж на приготування пиріжків йде пів дня? Вірніше навіть не самих пиріжків, а саме дріжджового тіста для них, якому потрібен час, щоб піднятися. Мені попався ось такий рецепт http://forum.say7.info/topic9122.html, в якому говориться, що тісто для пиріжків можна зробити за 15 хвилин і без всякого підняття відразу пекти пиріжки. Багато відгуків, мені теж захотілося спробувати.
Я вирішила не смажити пиріжки на сковороді, а запекти їх в духовці, так і метушні менше і масла не треба. В начинку взяла фарш з цибулею, але перший раз спробувала зробити його з томатною пастою, мені дуже сподобалося. Нижче дивіться мій експеримент, що у мене з цього вийшло.
Інгредієнти для приготування пиріжків з фаршем за 15 хвилин
Для приготування смачних і швидких пиріжків за 15 хвилин мені знадобилося: півлітра теплої води 2 ч. л. сухих дріжджів пів склянки рослинного масла (я беру третину склянки, а іноді і ще менше) - таблиця заходів зверху в шапці (стакан звичайний - 250 мл) 1 ст. л. цукру, щіпка сіль борошно 3-4 склянки
Для начинки: пів кілограма фаршу цибуля - одна головка томатна паста - 1 ст. ложка приправи, сіль, перець
Дивлячись на інгредієнти, зі своїм кулінарним досвідом вже можу сказати, що якщо воду замінити на молоко, то пиріжки вийдуть більш пишними і не очерствеют швидко.
В тесті немає яєць - відмінно! В булочках і пиріжках яйце не потрібно. На доказ дивіться мій експеримент тіста для булочок без яєць, я там докладно писала з цього приводу.
Рослинне масло замість вершкового - теж хороша заміна, бо різниці немає, хіба що в ціні.
загалом, хороше повинно вийти тісто, якщо тільки пиріжки скушаются відразу ж і їх не доведеться залишати на завтра. В іншому випадку я б замінила воду на молоко.
Як приготувати пиріжки за 10-15 хвилин, шалено смачно швидко і дуже легко
Отже, як приготувати тісто для пиріжків за 15 хвилин.
Взяла теплу воду, висипала дріжджі, цукор, сіль, перемішала. Налила рослинне масло.
Тут же, не чекаючи нічого висипаю борошно. Її може знадобитися або більше вказаної кількості або менше, я підсипаю її потихеньку і замішую тісто.
За консистенцією воно повинно вийти м'яким, не забитим борошном. Залишила тісто рівно на той час, поки займалася начинкою.
Я взяла фарш сирий і виклала в нього заздалегідь обсмажений цибулю з ложкою томатної пасти. Посолила, поперчила. Перемішала.
Перший раз я робила таку начинку і мені сподобалося. Обсмажену цибулю з томатною пастою надав якийсь цікавий і незвичайний смак фаршу.
Потім повернулася до тесту. Відщипую від нього кульки невеликого розміру і укладаю їх за порядком на дошку.
Як тільки перетворила все тісто в кульки, беру самий перший. Руками расплюснула його в тонкий корж, виклала начинку в центр (я начинки цього разу не пошкодувала для пиріжків).
Заліпила краю, вийшов ось такий пиріжок.
Виклала пиріжки на деко, можна зверху змастити їх жовтком, молоком або рослинним маслом. Я змастила молоком.
Поставила деко в розігріту духовку і випікала при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин, поки пиріжки не зарум'янилися.
Потім витягла їх, склала в тазик і накрила рушником, залишила так на пів години остигати. Так випічка з духовки стає м'якою.
Ну що сказати, експеримент вдався, пиріжки за 15 хвилин вийшли не гірше, якщо б я їх готувала з розстойкою тіста кілька годин. Вони у мене відразу все на деко не влізли і частину тіста лежала на столі пів години, поки перша партія готувалася. За цей час тісто дуже добре підійшло, збільшилася в розмірі, тому я спеціально порівняла пиріжки з першої партії і потім з другої, де тісто піднялося - різниці не помітила.
Мені здається, що це відмінний експрес рецепт для приготування пиріжків з фаршем або іншою начинкою. Якщо готувати їх в 4 руки - один возитися з тестом, інший з начинкою, то можна реально впоратися хвилин за 15-20. Ось так виходить шалено смачно швидко і дуже легко.
Не пропустіть також ось ці три підходящих вам рецепту:
Пиріжки не черствеющие
Пиріжки з повидлом
Пиріжки бомбочки