Смажена курка (гомілка куряча) з вишнею - рецепт з фото
Раніше я ділилася з вами чудовим рецептом смаженого м'яса з аличею, тепер же мені захотілося продовжити експериментувати в області кислого і гострого, тому я дізналася новий рецепт, який мені сподобався ще більше.
Захвату від цього страви з курки у мене було стільки, що просто словами це не передати. На вигляд звичайно смажена гомілку з вишнею може у багатьох викликати подив і хтось просто скаже, що курка сира і не доготовленная зовні. Насправді гомілку готується з вишнею з-за чого, власне, і приймає таку забарвлення.
Якщо ви, так само як і я, любите кисленькое і гостреньке, тоді ласкаво просимо до лав поважних гурманів. Раніше я навіть не підозрювала, що вишня так дивно поєднується з м'ясом, після цього досвіду готування мені захотілося дізнатися ще масу подібних страв, тому буду рада, якщо ви поділіться своїми рецептами м'яса або курки з вишнею або у вишневому соусі.
Рецепт курячої гомілки смаженої з вишнею
Отже, для приготування смаженої гомілки з вишнею мені знадобилися такі інгредієнти:
- куряча гомілка (3 шт.)
- цибуля ріпчаста (1/2 головки)
- сіль
- перець чорний мелений
- перець червоний мелений
- вишня заморожена (100 гр.) - дивіться ще рецепти з вишнею
- вода (100 мл)
Для початку я промиваю гомілку під проточною водою.
Вишню теж промиваю, у мене вдома була заморожена.
Як тільки вишня розморозилася, вийняла кісточки з неї.
Курячі ніжки посолила за смаком і поперчила червоним меленим перцем.
Також посипала і чорним меленим перцем з усіх боків.
На розпечену сковороду з маслом висипала обсмажуватися нарізану півкільцями цибулю.
Обсмажую до легкого золотистого кольору і викладаю курячу гомілку.
Через 10 хвилин кладу вишню поверх ніжок і вишневий сік.
Як тільки вода випаровується з сковороди додаю її знову, і так готую ще 25-30 хвилин до повної готовності.
Куряча гомілка, смажена з вишнею виходить дуже смачною, просто пальчики оближеш!
Спробуйте і ви, якщо не вірите :)