Дріжджовий пиріг з яблуками зі сметаною заливкою
Пироги з яблуками - ідеальна випічка для осінніх чаювань в теплій компанії. Шарлотка і штрудель, яблучний пай і чізкейк, «цветаевский» і «канадський» - в кулінарних книгах можна знайти не один спосіб приготування ароматних пирогів. Якщо ви все ще шукаєте «свій» рецепт, спробуйте приготувати яблучний пиріг з дріжджового тіста з найніжнішим сметанним кремом.
складові
для тесту:
- 350г борошна сорту «екстра»
- 25г свіжих дріжджів
- 1 стакан теплого молока
- 2 ст. ложка цукру
- 1 ст. ложка ванільного цукру
- 50г вершкового масла
- цедра 0,5 лимона
- дрібка солі
для начинки:
- 2-3 великих кисло-солодких яблука не дуже твердих сортів
- жменю родзинок джамбо
для крему:
- 2 яйця
- 0,5 склянки цукру
- 1 стакан сметани
- 2 столові ложки крохмалю
Як спекти дріжджовий яблучний пиріг
Ретельно розітріть дріжджі зі звичайним цукром.
Розведіть суміш молоком і залиште хвилин на 10-15, щоб дріжджі «заробили».
Всипте в чашу тістомішалки або миску борошно, додайте олію, натерту на дрібну тертку цедру, сіль і ванільний цукор. Влийте молочно-дріжджову суміш і добре вимісити тісто за допомогою комбайна або міксера.
Прикрийте посуд з дріжджовим тестом для яблучного пирога харчовою плівкою або рушником, і поставте на 30-40 хвилин в тепле місце.
Збільшилася в два рази тісто розкачати в прямокутний пласт на робочій поверхні, присипаної борошном, і перекладіть в глибоку форму, змащену маслом.
Сформуйте бортики і викладіть половину очищених і нарізаних тонкими часточками яблук. Посипте промитим і підсушеним родзинками. Зверху покладіть залишилися яблука.
Поставте пиріг з яблуками в розігріту до 150 градусів духовку на півгодини. За цей час приготуйте сметанним заливку. Збийте міксером яйця, цукор і крохмаль в пишну масу, а потім віночком акуратно вмішати сметану.
Залийте сметанним кремом яблука і поверніть форму з пирогом в духовку ще хвилин на 30-40, не забувши збільшити температуру до 180 градусів. За цей час крем і корж із дріжджового тіста добре пропекутся, а верх пирога покриється золотистою скоринкою.
Перед тим, як подавати яблучний пиріг на стіл, повністю остудіть його і наріжте на порційні шматки.