» » Дріжджовий пиріг з яблуками зі сметаною заливкою

Дріжджовий пиріг з яблуками зі сметаною заливкою


Пироги з яблуками - ідеальна випічка для осінніх чаювань в теплій компанії. Шарлотка і штрудель, яблучний пай і чізкейк, «цветаевский» і «канадський» - в кулінарних книгах можна знайти не один спосіб приготування ароматних пирогів. Якщо ви все ще шукаєте «свій» рецепт, спробуйте приготувати яблучний пиріг з дріжджового тіста з найніжнішим сметанним кремом.

Яблучний пиріг з дріжджового тіста - рецепт з фото

складові

для тесту:

  • 350г борошна сорту «екстра»
  • 25г свіжих дріжджів
  • 1 стакан теплого молока
  • 2 ст. ложка цукру
  • 1 ст. ложка ванільного цукру
  • 50г вершкового масла
  • цедра 0,5 лимона
  • дрібка солі

для начинки:

  • 2-3 великих кисло-солодких яблука не дуже твердих сортів
  • жменю родзинок джамбо

для крему:

  • 2 яйця
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 стакан сметани
  • 2 столові ложки крохмалю

Як спекти дріжджовий яблучний пиріг

Ретельно розітріть дріжджі зі звичайним цукром.

Розтираємо дріжджі з цукром

Розведіть суміш молоком і залиште хвилин на 10-15, щоб дріжджі «заробили».

набряклі дріжджі

Загрузка...

Всипте в чашу тістомішалки або миску борошно, додайте олію, натерту на дрібну тертку цедру, сіль і ванільний цукор. Влийте молочно-дріжджову суміш і добре вимісити тісто за допомогою комбайна або міксера.

Готуємо дріжджове тісто

Замішуємо дріжджове тісто

Прикрийте посуд з дріжджовим тестом для яблучного пирога харчовою плівкою або рушником, і поставте на 30-40 хвилин в тепле місце.

Що піднялося тісто

Збільшилася в два рази тісто розкачати в прямокутний пласт на робочій поверхні, присипаної борошном, і перекладіть в глибоку форму, змащену маслом.

Викладаємо тісто у форму

Сформуйте бортики і викладіть половину очищених і нарізаних тонкими часточками яблук. Посипте промитим і підсушеним родзинками. Зверху покладіть залишилися яблука.

Укладаємо на тісто нарізані яблука і родзинки

Поставте пиріг з яблуками в розігріту до 150 градусів духовку на півгодини. За цей час приготуйте сметанним заливку. Збийте міксером яйця, цукор і крохмаль в пишну масу, а потім віночком акуратно вмішати сметану.

Готуємо сметанним заливку для пирога

Віночком втручаємося сметану

Залийте сметанним кремом яблука і поверніть форму з пирогом в духовку ще хвилин на 30-40, не забувши збільшити температуру до 180 градусів. За цей час крем і корж із дріжджового тіста добре пропекутся, а верх пирога покриється золотистою скоринкою.

Заливаємо пиріг сметанним кремом

Готовий яблучний пиріг зі сметаною заливкою

Перед тим, як подавати яблучний пиріг на стіл, повністю остудіть його і наріжте на порційні шматки.

Радимо прочитати

Яблучний пиріг з черешнею на кефірі
Замість магазинних печенюшок порадуйте своїх близьких домашньою випічкою, наприклад, смачним пирогом з яблуками і черешнею. Рекомендуємо вам спробувати приготувати його на кефірі або питне йогурті.
Цвєтаєвський яблучний пиріг
Мабуть, цветаевский яблучний пиріг - один з найпопулярніших пирогів з яблуками. Кулінари-любителі напевно неодноразово зустрічали цю назву, а може вже і не раз готували цей чудовий десерт.
Пиріг з вареним згущеним молоком на дріжджовому тесті (розстойка в холодильнику), рецепт з фото
А як ви готуєте дріжджове тісто на пироги, рулети і пиріжки? Напевно так само, як і я... Спочатку молочко підігріти, потім розвести в ньому дріжджі з цукром, потім зробити опару, почекати поки тісто
Насипний яблучний пиріг в духовці з манкою і молоком - рецепт з покроковими фото
Дуже нам сподобався цей насипний яблучний пиріг - готується не складно, тісто заводити не треба (знахідка для тих, хто не любить з ним возитися), терті яблука пересипаються шарами сухою сумішшю, яка

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки