Салат з перловкою «Перлинний»
Іноді інгредієнти, які здаються на перший погляд непоєднуваними, насправді чудово доповнюють один одного і створюють новий смак. Так, наприклад, уявити собі перловку в салаті дуже складно, але запевняю вас, салат «Перлинний» з яловичиною і перловою крупою виходить дуже смачним і незвичайним. Давайте спробуємо!
Щоб приготувати салат «Перлинний» з перловкою, ми візьмемо
- Яловичина — 0,5 кг
- Крупа перлова — 0,5 склянки
- Морква — 3 шт.
- Огірок свіжий — 2 шт. (середні)
- Часник — 1 зубок (необов'язковий компонент)
- Майонез — 3−4 ст. ложки
- Зелень петрушки і кропу для фарбування
- Сіль, перець — за смаком
Як приготувати салат «Перлинний» з перловою крупою
- Для початку необхідно підготувати продукти. Краще зробити це заздалегідь — напередодні.
- Перловку замочуємо на 3−4 години в холодній воді, а потім відварюємо в підсоленій воді близько 1 години. Першу воду, яку ми залили в перлову крупу краще злити, а потім знову налити воду і варити до готовності 45 хвилин-1 годину.
- Морква також необхідно відварити в киплячій воді хвилин 30−40 (залежно від розміру). Для кращого кольору і смаку морквини при варінні я додаю 0,5 ст. ложки цукру на літр води.
- Яловичину відварюємо і залишаємо в бульйоні.
- Збираємо салат шарами у широке блюдо з високими краями. Перший шар — яловичина, порізана кубиками.
- Далі — шар моркви, також порізаної кубиками. Цей шар промазуємо майонезом.
- Наступним шаром йде свіжий огірок, порізаний кубиками. Можна очистити огірок від шкірки — так салат буде більш ніжним. Промазуємо трохи майонезом цей шар. Додаємо дрібно порізаний часник, якщо ви робите «Перлинний» з часником.
- І нарешті, зверху рівним шаром викладаємо перловку. Змащуємо майонезом. Зверху прикрашаємо салат рубаною зеленню.
І ось наш салат «Перлинний» з перловкою готовий.
Сподіваюся, тепер ви розумієте, чому салат так називається? Перловка схожа на перлину, так і назва ця крупа отримала не випадково. За своїм складом і корисності вона дійсно перлина серед злакових!
Приємного апетиту і сонячного настрою!