» » Салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи

Салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи


Багато, напевно, пробували в китайських і корейських ресторанах салат з фунчозы з яловичиною. Фунчоза — це скляна локшина, яка при варіння стає практично прозорою. Я такий салат просто обожнюю. Він смачний, ароматний і яскравий. Приготувати салат з фунчозой нескладно навіть вдома. Головне — наявність всіх інгредієнтів, бажання та творчий підхід до приготування!

Салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи

Для приготування салату з яловичиною і фунчозой нам знадобляться

  • Яловичина — 400 г
  • Скляна локшина — 0,5 упаковки
  • Перець солодкий — 150 г (краще використовувати білий перець)
  • Цибуля зелена — 1 пучок (30−50 г)
  • Петрушка або кінза — 1 невеликий пучок
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Імбир — 1 невеликий бульба
  • Часник — 1−2 зубчики
  • Перець чилі (м'якоть) — за смаком
  • Масло рослинне і кунжутне — 2 ст. ложки кожного виду
  • Соєвий соус

Наш китайський салатик потребує невеликої попередньої підготовки: необхідно відварити м'ясо заздалегідь. Я варю яловичину 2 години напередодні ввечері і залишаю шматок прямо в бульйоні остигати до ранку. Це робить м'ясо соковитим, не сухим і не таким волокнистим. Особливістю цього салату є те, що його можна зробити заздалегідь, а можна прямо перед приходом гостей. Він гарний у будь-якому випадку.

Викладу процес приготування по кроках, з детальним роз'ясненням.

Як приготувати салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи по кроках

  1. м'ясо Ріжемо кубиками, поливаємо соєвим соусом. Залишаємо на деякий час просочуватися.
  2. Солодкий перець ріжемо соломкою. Додаємо до яловичині.
  3. Варимо скляну локшину. Остуджуємо. Відкидаємо на друшляк.
  4. Ріжемо цибулю соломкою (пір'ям), петрушку або кінзу дрібно, додаємо цукор, розтираємо. Додаємо в салат.
  5. Додаємо локшину, перемішуємо.
  6. Ріжемо дрібно половину імбиру, часник, м'якоть перцю чилі. Викладаємо гіркою в центр салату.
  7. Розігріваємо рослинне масло до появи диму. Додаємо до нього кунжутна. Прогріваємо. Виливаємо зверху на гірку чилі, імбиру і часнику.
  8. Перемішуємо й подаємо.

Детальні інструкції по приготуванню

Отже, по порядку. Яловичину ріжемо кубиками. Рясно поливаємо соєвим соусом і відставляємо просочуватися.

Перець нарізаємо соломкою, не дуже тонко. Уявіть, що вам потрібно буде їсти салат паличками, і вам відразу стане зрозуміло, якими мають бути скибочки солодкого перцю.

Настав час варити скляну локшину або фунчозу. Нам знадобиться півпачки. Я використовую ось таку локшину:

Фунчоза, вона ж скляна локшина

У киплячу воду опускаємо локшину. Вона відразу ж починає «стекленеть». Варити потрібно не більше пари хвилин, а потім відставити прямо в посуді, в якій ви варили локшину, постояти 5−7 хвилин. Після цього локшину відкинути на друшляк і промити холодною водою.

Поки наша скляна локшина вариться, набухає і остигає, ми зробимо наступне: поріжемо соломкою, зелений лук, дрібно петрушку або кинзу, змішаємо їх, додамо 1 ч. ложку цукру і розітремо всі разом. Ви відчуєте аромат, який буде при цьому виходити. Він — просто неповторний і додасть нашому салату потрібну нотку! Додаємо цибулю і зелень в наш китайський салат.

Зауважу, що салат поки перемішувати не треба. Всі укладаємо шарами.

Тепер зверху на салат викладаємо локшину, яку особисто я віддаю перевагу трохи порізати ножицями, щоб вона не була такою довгою.

Тепер переходимо до найголовнішого — до заправки. Дрібно ріжемо м'якоть перцю чилі, половину очищеного бульби імбиру і часник. Повинні вийти три невеликі купки.

Решту половину бульби імбиру очищаємо і натираємо на тертці. Це потрібно, щоб видавити сік імбиру і полити їм наш салат. Прямо в долоні вичавлюємо сік з потертого імбиру і поливаємо зверху наш салат. Тепер прийшов час вперше перемішати салатик.

Акуратно викладаємо перець, імбир і часник в центр нашого салату гіркою і готуємося до головного дійства — розігрітому олії.

Нагріваємо сковороду, наливаємо на нього тонким шаром олія рослинна, даємо йому нагрітися до того моменту, поки злегка не піде дим. Потім додаємо кунжутне масло, даємо йому трохи прогрітися. І тепер тонкою цівкою починаємо виливати масло на салат, намагаючись, щоб розпечене масло проходило крізь гірку перцю, імбиру і часнику. Ви побачите, як все це буде шипіти — ось він головний фокус! Аромат, який в цей момент витає на кухні, неможливо описати словами.

Тепер акуратно перемішуємо цей салатик.

Наш салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи готовий!

Подаємо салат на великих квадратних тарілках, не забувши про палички

Салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи готовий

Приємного апетиту!

Радимо прочитати

Салат «Шапка Мономаха»
Салат «Шапка Мономаха» дуже гарний, тому що прикрашається зернами граната і укладається у вигляді шапки. Крім того, цей салат ще й смачний! Хочете здивувати гостей — приготуйте «Шапку Мономаха».
Салат «Фруктова мітелка»
Назва салату повністю відображає його суть. Це дієтичний салат, який, при регулярному вживанні, наприклад, вранці та ввечері, дозволяє добитися зниження ваги і очищення організму. Простота
Салат з перловкою «Перлинний»
Іноді інгредієнти, які здаються на перший погляд непоєднуваними, насправді чудово доповнюють один одного і створюють новий смак. Так, наприклад, уявити собі перловку в салаті дуже складно, але
Грецький салат
Сподіваюся, багато пробували грецький салат хоча б раз у житті. Існує безліч його варіантів — з маслинами і без, з соком лимона, соєвим соусом і т. д. Я був у Греції і їв справжній грецький салат,
Салат-мікс з черрі
Легкий овочевий салат можна запросто приготувати з міксу різних видів салату, помідорів чері і ще декількох доступних інгредієнтів. Салат виходить смачним, красивим і по суті пісним. Навіть якщо ви

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки