Салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи
Багато, напевно, пробували в китайських і корейських ресторанах салат з фунчозы з яловичиною. Фунчоза — це скляна локшина, яка при варіння стає практично прозорою. Я такий салат просто обожнюю. Він смачний, ароматний і яскравий. Приготувати салат з фунчозой нескладно навіть вдома. Головне — наявність всіх інгредієнтів, бажання та творчий підхід до приготування!
Для приготування салату з яловичиною і фунчозой нам знадобляться
- Яловичина — 400 г
- Скляна локшина — 0,5 упаковки
- Перець солодкий — 150 г (краще використовувати білий перець)
- Цибуля зелена — 1 пучок (30−50 г)
- Петрушка або кінза — 1 невеликий пучок
- Цукор — 1 ч. ложка
- Імбир — 1 невеликий бульба
- Часник — 1−2 зубчики
- Перець чилі (м'якоть) — за смаком
- Масло рослинне і кунжутне — 2 ст. ложки кожного виду
- Соєвий соус
Наш китайський салатик потребує невеликої попередньої підготовки: необхідно відварити м'ясо заздалегідь. Я варю яловичину 2 години напередодні ввечері і залишаю шматок прямо в бульйоні остигати до ранку. Це робить м'ясо соковитим, не сухим і не таким волокнистим. Особливістю цього салату є те, що його можна зробити заздалегідь, а можна прямо перед приходом гостей. Він гарний у будь-якому випадку.
Викладу процес приготування по кроках, з детальним роз'ясненням.
Як приготувати салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи по кроках
- м'ясо Ріжемо кубиками, поливаємо соєвим соусом. Залишаємо на деякий час просочуватися.
- Солодкий перець ріжемо соломкою. Додаємо до яловичині.
- Варимо скляну локшину. Остуджуємо. Відкидаємо на друшляк.
- Ріжемо цибулю соломкою (пір'ям), петрушку або кінзу дрібно, додаємо цукор, розтираємо. Додаємо в салат.
- Додаємо локшину, перемішуємо.
- Ріжемо дрібно половину імбиру, часник, м'якоть перцю чилі. Викладаємо гіркою в центр салату.
- Розігріваємо рослинне масло до появи диму. Додаємо до нього кунжутна. Прогріваємо. Виливаємо зверху на гірку чилі, імбиру і часнику.
- Перемішуємо й подаємо.
Детальні інструкції по приготуванню
Отже, по порядку. Яловичину ріжемо кубиками. Рясно поливаємо соєвим соусом і відставляємо просочуватися.
Перець нарізаємо соломкою, не дуже тонко. Уявіть, що вам потрібно буде їсти салат паличками, і вам відразу стане зрозуміло, якими мають бути скибочки солодкого перцю.
Настав час варити скляну локшину або фунчозу. Нам знадобиться півпачки. Я використовую ось таку локшину:
У киплячу воду опускаємо локшину. Вона відразу ж починає «стекленеть». Варити потрібно не більше пари хвилин, а потім відставити прямо в посуді, в якій ви варили локшину, постояти 5−7 хвилин. Після цього локшину відкинути на друшляк і промити холодною водою.
Поки наша скляна локшина вариться, набухає і остигає, ми зробимо наступне: поріжемо соломкою, зелений лук, дрібно петрушку або кинзу, змішаємо їх, додамо 1 ч. ложку цукру і розітремо всі разом. Ви відчуєте аромат, який буде при цьому виходити. Він — просто неповторний і додасть нашому салату потрібну нотку! Додаємо цибулю і зелень в наш китайський салат.
Зауважу, що салат поки перемішувати не треба. Всі укладаємо шарами.
Тепер зверху на салат викладаємо локшину, яку особисто я віддаю перевагу трохи порізати ножицями, щоб вона не була такою довгою.
Тепер переходимо до найголовнішого — до заправки. Дрібно ріжемо м'якоть перцю чилі, половину очищеного бульби імбиру і часник. Повинні вийти три невеликі купки.
Решту половину бульби імбиру очищаємо і натираємо на тертці. Це потрібно, щоб видавити сік імбиру і полити їм наш салат. Прямо в долоні вичавлюємо сік з потертого імбиру і поливаємо зверху наш салат. Тепер прийшов час вперше перемішати салатик.
Акуратно викладаємо перець, імбир і часник в центр нашого салату гіркою і готуємося до головного дійства — розігрітому олії.
Нагріваємо сковороду, наливаємо на нього тонким шаром олія рослинна, даємо йому нагрітися до того моменту, поки злегка не піде дим. Потім додаємо кунжутне масло, даємо йому трохи прогрітися. І тепер тонкою цівкою починаємо виливати масло на салат, намагаючись, щоб розпечене масло проходило крізь гірку перцю, імбиру і часнику. Ви побачите, як все це буде шипіти — ось він головний фокус! Аромат, який в цей момент витає на кухні, неможливо описати словами.
Тепер акуратно перемішуємо цей салатик.
Наш салат з фунчозой і яловичиною по-китайськи готовий!
Подаємо салат на великих квадратних тарілках, не забувши про палички
Приємного апетиту!