Плов з мідіями - рецепт з покроковими фото
Найчастіше мідії я використовую як додатковий інгредієнт в салати з морепродуктів, а сьогодні що то захотілося приготувати з них плов, так би мовити іноді можна відпочити від м'яса і зробити плов з морепродуктів.
Мідії я купую очищені, заморожені, багато людей просто так їх і готують, але я завжди знаходжу, що ще можна почистити, тому потрібен час ще й на це - видалити горбок з перевареними водоростями або що там таке зелене, явно відходи якісь і є їх не дуже приємно, як на мене.
У результаті вийшло досить феєрично, смачно і незвично! Нижче мій варіант приготування плову з мідіями.
Інгредієнти для приготування плову з мідіями
Отже, щоб приготувати плов з мідіями мені знадобилося:
заморожені, очищені мідії - 400 грам рис - 3 склянки цибуля - 1 головка морква - 1 шт. зіра - 0.5 ч. л. часник - 1 головка сіль - 0.5 ч. л.
Як приготувати рис з мідіями - рецепт з покроковими фото
Розпалила масло на сковороді і висипала зіру, прожариться її зовсім трохи, буквально 10 секунд. щоб приправа віддала запах олії.
Порізала брусочками моркву, цибулю тонкими смужками, розділила на часточки часник (чистити не треба) і виклала все масло. Обсмажила до рум'яного кольору цибулі і моркви.
Виклала мідії, перемішала, обсмажила хвилин 5.
Виклала на сковороду промитий рис, перемішала.
Обсмажила рис в олії з мідіями хвилин 5, рис повинен злегка стати прозорим.
Залила рис водою приблизно на 1.5 см вище рису, поставила на маленький вогонь і варила до готовності рису. Коли вся вода википіла, зняла каструлю з плити, закрила кришкою щільно, закутала рушником і залишила ще на мнуть 40, щоб рис дійшов.
Ось такий вийшов розсипчастий плов з мідіями.