Швидкий і зручний яблучний пиріг з медом (тісто треться на тертці) - рецепт з покроковими фото
Цей рецепт з тієї ж цікавою кулінарної книги, про яку я вам вже розповідала а цьому рецепті шоколадного щербету з горішками. У книзі він так і називався Яблучний пиріг "Зручний". Мені стало цікаво, чому саме таку назву і що в ньому зручного. Виявилося автор готує таке тісто заздалегідь, кладе його в морозильник і воно там зберігається до потрібного часу. А потім раз, потрібно швидко спекти яблучний пиріг, залишиться тільки дістати тісто, натерти його на тертці і готово!
Один нюанс з мого досвіду, на який теж потрібен час - тісто після повного замерзання стає кам'яним, я сіпнулася потерти його відразу на тертці, як писалося в рецепті, але не тут то було... довелося його покласти хвилин на 20, щоб воно трохи размягчилось. Наступного разу можна робити так: наприклад знаю, що завтра мені потрібен пиріг, дістаю тісто на ніч з морозилки і кладу його в холодильник, там воно як раз трохи розморозиться.
Інгредієнти для швидкого приготування пирога з яблуками, тісто на меду
Отже, щоб приготувати такий швидкий і зручний яблучний пиріг мені знадобилося: вершкове масло - 200 грам цукор - 200 грам (це повний гранований стакан) яйця - 2 шт. мед - 1 ст. л. сіль - щіпка сода - 1/4 ч. л. борошно - 3 склянки яблука - 300-400 грам
Рецепт приготування яблучного пирога - покрокові фото
Поклала в каструлю олію, сіль і мед і підігріла все це, поки масло не розтануло, але ще не стало гарячим. Всыпала соду, перемішала.
Потім висипала в каструлю цукор, розбила яйця і збила все міксером.
Далі висипаю борошно, не всю відразу, а частинами, спочатку перемішала тісто ложкою, потім воно стало занадто густим вже домешивала руками.
Так як в тесті є вершкове масло, то воно дуже приємне в роботі, я таке дуже люблю, до рук не липне, від стінок каструлі добре все відійшло. Борошна потрібно стільки, щоб тісто було не дуже густим, не забитим борошном.
Тісто розділила на 2 частини, одна трохи побільше - піде на дно пирога, друга трохи менше наверх. Поклала його в пакет і, як писала вище, прибрала в морозильну камеру до повного замерзання. Якщо ви зібралися піч яблучний пиріг відразу, то не до повного, нехай підмерзне там приблизно годину, потім витягайте.
Далі беру ту частину тесту, що побільше і натерла його на крупній тертці на дно дека. Я брала найбільший деко, що поміщається в духовці і не присипаній залишилася десь його п'ята частина, ось та, що зліва трохи видніється. А так пирога виходить ось, як багато.
Яблука почистила, порізала тонкими часточками і поклала в один ряд на тісто. Я ще по своєму смаку посипала їх корицею.
Зверху шаром тонший, ніж на дні натерла другий шматочок тесту на крупній тертці.
Випікала цей швидкий та зручний яблучний пиріг в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин до легкого зарум'янювання. Він добре піднімається і пропікається.
В рецепті радили ще деко змастити олією, але я не змащувала, потім просто різала відразу пиріг на шматочки і діставала лопаткою, нічого не прилипло, все добре відійшло.