» » Груша в медовій карамелі

Груша в медовій карамелі


Груша в медовій карамелі

Груша - чудовий осінній фрукт з неповторним ніжним смаком. І якщо вам попалися воістину смачні, соковиті плоди, то напевно ви захочете з'їсти їх в свіжому, необробленому вигляді. В приготованому ж вигляді вони часто втрачають свою чарівність, їх смак легко перебити іншими, більш активними продуктами, а тому груша - це ще і прекрасна база для створення цікавих смакових поєднань. І одне з найпопулярніших - це груша і карамель.

Карамельні груші - дуже простий, але водночас вишуканий десерт. Для різноманітності можна приготувати грушу в карамелі цілком, а можна нарізати її половинками або пластинами. Щоб зберегти цілісність кожного скибочки і насолодитися глибоким і повним смаком десерту, різати її дрібніше не рекомендуємо.

Крім того, що такі груші в карамелі - десерт цілком самостійний, вони будуть ще і відмінним доповненням до випічки і морозива. Або ж можна приготувати з ними швидке блюдо, яке стане як прекрасним варіантом солодкої закуски до вина, так і ніжним, легким десертом - хлібці з грушею в карамелі і рікоттою.

Готується такий десерт швидко, а виходить смачно і дуже вишукано. В основі цієї закуски - готові хлібці, які можна знайти в будь-якому магазині у відділі здорового харчування. Такі хрусткі хлібці ще більше підкреслять ніжність смаку, за яку відповідає крем-сир Рікотта. Він м'який, легкий, набагато менш жирний, ніж, наприклад, вершковий сир маскарпоне.

Рецепт цього десерту заснований на поєднанні груші з сиром. Завдяки своїй ніжності груша не перебивати смак сиру, а лише підкреслює його. Одночасно, якщо говорити про крем-сирі, він не «перетягне ковдру» на себе, а тому карамельна груша стане головною зіркою.

Загрузка...

Сама ж груша готується в особливому соусі з карамелі, меду і лимонного соку. Так вона стає ніжніше, а медова карамель обволікає її, змішуючись з сиром і надаючи неповторний смак готової закуски.

До речі, чи знаєте ви, що груша хороша не тільки в солодких десертах? З неї ще можна приготувати смачний грушевий соус, який чудово доповнить м'ясні страви.

складові

  • 4 дієтичних хрусткі хлібці на ваш смак
  • 1 груша
  • 2 ст. ложки рікотти
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 ст. ложка меду
  • сік половини лимона

Вихід готового продукту: 4 хлібця

Як приготувати грушу в карамелі

Спершу приготуйте грушу в карамелі. Її можна зробити навіть заздалегідь і зберігати в холодильнику. Якщо ж укласти гарячу, щойно приготовану грушу на хлібець з рікоттою, рикотта стане танути і текти, а закуска швидко розмокне.

Отже, в невеликій сковороді розтопіть цукор. Його необхідно довести до карамельного кольору.

розтоплюємо цукор

Коли цукор стане бурштиновим, додайте в карамель мед.

У бурштиновий цукор додаємо мед

Потім влийте в карамель сік лимона. Кислота збалансує смаки.

Додаємо лимонний сік

Наріжте пластинами грушу.

нарізаємо грушу

Опустіть грушу в карамельний сироп і готуйте по хвилині з кожної сторони, після чого вогонь вимкніть, а сироп остудіть.

Готуємо грушу в карамельному сиропі

Приготування хлібців з рікоттою і грушею

Хлібці намажте рикоттой.

Намазуємо рикотту на хлібці

Зверху на кожен хлібець з сиром покладіть по пластині груші і полийте все сиропом.

Подавайте закуску негайно.

Хлібці з грушею в карамелі і рікоттою

Також рекомендуємо звернути увагу на рецепт шарлотки з грушами. А любителям карамелі обов'язково сподобається карамельний соус, який так добре поєднується з млинцями, морозивом та іншими десертами.

Радимо прочитати

Грушеве варення з лимоном і лаймом
Шукаєте натуральний і корисний джерело енергії? Тоді вибирайте грушу! Вона низькокалорійна і поживна, фруктози в ній набагато більше, ніж глюкози. До речі, цей фрукт не тільки смачний, але і
Яблучно-грушевий джем
Чудовим доповненням для тостів, млинців, булочок і Сконе стане чудовий домашній джем з яблук і груш. Смак цієї солодкої заготовки можна назвати міксовий, адже в ньому чітко відчувається яблуко, яке

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки