Бутерброди з грушею і вершковим сиром
Ніжне поєднання соковитої груші і вершкового сиру вже не раз захоплює кулінарів і гурманів по всьому світу: груші запікають з сиром, фарширують їм і просто з'єднують ці два компоненти в салатах. Але набагато простіше, корисніше і смачніше з'єднати фрукт і молочний продукт в бутерброді, використовуючи для основи вівсяні або житні хлібці.
Таке блюдо чудово підійде для романтичної вечері або легкого перекусу - воно барвисто, соковито і ароматно.
Складові
- 1 груша м'яких сортів
- 30-40 г оливок або маслин без кісточок
- 30 г вершкового сиру
- зелене листя салату
- зелень для прикраси
Приготування
1. Житні або вівсяні хлібці - відмінна основа для бутербродів, так як вони прекрасно тримають форму і практично не кришаться. Головне - подавайте бутерброди відразу ж після їх створення, щоб вони не розмокнули. Викладіть хлібці на тарілку.
2. Повапните їх вершковим сиром за допомогою хвилястого ножа.
3. Грушу промийте у воді і розріжте навпіл, а потім - на 2 частини. З кожної чверті виріжте насіннєвий блок і наріжте її на часточки. Додайте часточки віялом на вершковому сирі.
4. Оливки або маслини наріжте кружальцями і викладіть на простір, що залишився. Якщо хочете - можете трохи присолити бутерброд, але оливки самі по собі солонувата, тому вони відмінно поєднуватимуться з солодкою груші і сиром.
5. Викладіть бутерброди на зелене листя салату і прикрасьте будь-якою зеленню. Подавайте відразу ж до столу.