Бутерброди з редисом і болгарським перцем
Найяскравіші бутерброди виходять з редису і болгарського перцю, особливо якщо перець за кольором контрастує з коренеплодом. Таке блюдо напевно захочуть спробувати все гості та й до того ж воно дуже корисне, адже практично не містить калорій, а замість білого або сірого хліба бутерброди готуються на житніх хлібці!
Замість болгарського перцю можна використовувати консервовану квасолю, відварене яйце або ж просто дрібно нарізану зелену цибулю.
Складові
- 1 уп. житніх хлібців
- 1 великий болгарський перець жовтого або зеленого кольору
- 3-5 шт. редиски
- 50 г сирного сиру або майонезу
- зелень для прикраси
- сіль за смаком
- листя зеленого салату
Приготування
1. Житні хлібці викладіть на підготовлену тарілку. Якщо хлібців немає в наявності, то злегка підсушіть скибочки житнього хліба в духовій шафі, окропивши їх рослинним або оливковою олією.
2. Повапните їх майонезом або сирним кремом, який легко готується з сиру зі сметаною. Майонез, до речі, можна вибирати на свій смак.
3. Редиску промийте у воді і відріжте з кожного коренеплоду хвостики з обох сторін. Наріжте редиску кружечками і викладіть їх на хлібці.
4. У болгарського перцю зріжте кришечку і звільніть його від насіння. Промийте овоч як зсередини, так і зовні. Наріжте його на середні шматочки і викладіть на іншу частину намазали хлібців.
5. Додайте бутерброди на листках зеленого салату, прикрасивши свіжою зеленню і подавши до столу.