Полуничний лікер з м'ятою
Немає нічого кращого, ніж у вихідні в компанії близьких людей неспішно насолодитися легким, найніжнішим, по-справжньому літнім напоєм з категорії «для дорослих». А що може бути ще більш літнім, ніж свіжа полуниця? Саме з неї ми і пропонуємо приготувати смачний і швидкий домашній лікер!
Чим же хороший саме цей рецепт полуничного лікеру? По-перше, він відноситься до групи швидких лікарів. Якщо ви думали, що приготування лікеру з полуниці в домашніх умовах - це довгий і складний процес, то наш рецепт вас в цьому переконає. Лікер не потрібно буде наполягати протягом декількох тижнів в темному місці, і ви не отримаєте жодного клопоту з його ретельної фільтрацією. Ви просто даєте йому настоятися 30 хвилин або годину, потім проціджують через звичайнісіньке сито, і ось вже можна пригощатися неперевершеним напоєм!
По-друге, в цей лікер, крім свіжої полуниці, додаються згущене молоко і м'ята. Це надає полуничного лікеру додаткову вершкову нотку, а також свіжість.
І, нарешті, цей домашній лікер з полуниці - чудова база для найрізноманітніших коктейлів, а тому літні веселі вечірки вам забезпечені!
Прибережіть цей рецепт лікеру і на іншу пору року, адже завдяки тому, що його можна приготувати не тільки зі свіжих, але і з заморожених ягід, ви зможете створити собі літній настрій навіть в зимову холоднечу.
складові
- 500 грамів стиглої ароматної полуниці
- 150 грамів горілки
- 80-100 грамів згущеного молока
- 1 невеликий пучок свіжої м'яти
Вихід готового продукту: близько 500 мл
Як приготувати лікер з полуниці
Полуницю помийте, переберіть. Якщо ягоди великі, розріжте їх на частини.
Нарубаєте свіжу м'яту, попередньо промивши її і обсушити паперовими рушниками. Змішайте полуницю, м'яту, а потім додайте згущене молоко.
Ретельно пробийте масу блендером до однорідності.
Тепер влийте в масу горілку.
Перемішайте майбутній лікер, накрийте посуд з масою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30-60 хвилин. За цей час частинки м'яти наситять своїми ефірними маслами лікер, надавши йому ледве вловимий приємний свіжий аромат.
Після закінчення цього часу процідіть лікер через сито.
Перелийте домашній полуничний лікер в скляну ємність для зберігання. Подавати лікер і використовувати його для коктейлів можна відразу ж, а для зберігання використовуйте холодильник.