Солодкий десерт з вершків і авокадо
Десерти займають особливе місце на святковому столі. Хоча буває навіть так, що до них і черга не доходить, адже скільки всього перед цим з'їдено! Тому дуже важливо спланувати все меню, щоб гості знайшли в собі сили покуштувати ніжні десерти і оцінили ваші старання. Замість ситної випічки можна приготувати щось легке, смачне і привабливу, від чого неможливо відмовитися! Наприклад, солодкий листковий десерт з авокадо. Дуже незвично, правда? Проте, авокадо відмінно показує себе не тільки в салатах, не тільки в верріни з червоною рибою, нітрохи не гірше він буде звучати і в солодких десертах!
Особливість даного десерту - солодкий крем з авокадо з соком і цедрою лайма, збитий з цукровою пудрою і вершками. Дивовижна ніжна текстура життєрадісного салатового кольору, але зовсім без присмаку авокадо! І тільки знавці вгадають в цьому десерті маслянисто-кремову м'якоть «алігаторовій груші». Біла шапка збитих вершків зверху, яскрава ягода фізалісу, трохи стружки, знятої з лайма - і ніжний, незвичайний і дуже смачний десерт готовий!
Інгредієнти (на 2 порції)
- 1 стиглий авокадо
- 1 лайм
- 80 мл холодних вершків 35% (для збивання)
- 2 ч.л. цукрової пудри + ще трохи для сервірування
- фізаліс (або інші ягоди) для прикраси
Для цього рецепта дуже важливо підібрати стиглий авокадо, тоді текстура десерту буде схожа на гладкий м'який крем. І ще не варто економити на жирності вершків, солодковершкове шапка дуже виграшно відтіняє легкий цитрусовий присмак.
Як приготувати десерт з авокадо
Нижній і основний шар в цьому десерті - це крем з авокадо. Для приготування крему плід авокадо підрізати до кісточки вздовж по колу. Прокрутивши руками половинки в різних напрямках розкрити авокадо, вийняти і викинути кісточку.
Ложкою розкрити м'якоть авокадо до шкірки в обох половинках. Сама насичена за кольором м'якоть якраз під самою шкіркою, їй нехтувати не варто, потрібно вичистити авокадо досить ретельно, адже від цього залежить яскравий колір десерту.
Викласти м'якоть авокадо в миску, додати 1,5 ч.л. цукрової пудри. Зняти цедру з лайма за допомогою терки і додати її до авокадо, залишивши трохи цедри для сервірування.
Лайм розрізати навпіл і віджати сік в миску з іншими інгредієнтами. Додати 30 мл холодних вершків для збивання і занурювальним блендером збити масу до однорідності. Масу протерти ложкою через сито в порційні креманки. Так пюре з авокадо буде напевно однорідним і все невеликі тверді шматочки залишаться на денці сита. Розрівняти вийшов крем з авокадо.
Решта вершки і цукрову пудру змішати в мисці і збивати до стійких піків протягом 1 хвилини. Якщо вершки холодні і досить жирні, то збиваються вони досить швидко.
Ложкою розкласти вершкову масу поверх пюре з авокадо, сервірувати цедрою і часточкою лайма, в якості прикраси додати ягоду фізалісу.
Присипати зверху невеликою кількістю цукрової пудри і охолодити близько 1 години в холодильнику. Десерт з вершків і авокадо потрібно подавати охолодженим.