» » Брусничний морс

Брусничний морс


Морси з брусниці або журавлини — це чудовий напій. Насичений колір, приємний смак і корисність — ось що робить його універсальним. Коли у мене висока температура, я обов'язково варю брусничний морс і п'ю його багато і часто. Допомагає! А ще це прекрасний напій у спеку. В охолодженому вигляді, з льодом і листочками м'яти він прекрасно втамовує спрагу. У цьому рецепті я розповім, як я готую морси з брусниці або журавлини. Почнемо!

Брусничний морс

Для приготування брусничного морсу нам знадобляться:

  • Брусниця — 300 г (або журавлина, я використовую заморожену, можна свіжу)
  • Імбир — невеликий корінець або 0,5 ч. ложки порошку
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Гвоздика — 5 шт.
  • Кориця — 1 паличка
  • Бадьян — 2−3 зірочки
  • Лимон — 1 шт.
  • Вода — 1,5 л

Як приготувати морс з брусниці

  1. Готуємо основу для нашого брусничного морсу. Ягоди брусниці або журавлини мнемо за допомогою товкачика (для картопляного пюре), щоб вийшла однорідна маса і бажано, щоб всі ягоди були розчавлені. Це дозволить нам отримати максимум соку. Перекладаємо все це в 2-х літрову каструлю.
  2. Засипаємо наше брусничне пюре цукром. Якщо хочете якнайсолодше — додайте 1 склянку цукру. Для мене оптимальною кількістю є 0,5 склянки. Всі перемішаємо. Якщо ж ви не хочете використовувати цукор, а, наприклад, хочете додати мед, то краще це зробити, коли морс буде готовий, щоб корисні властивості меду при варінні не випарувалися.
  3. Далі додаємо очищений імбир, який можна порізати кубиками, гвоздику, паличку кориці, бадьян.
  4. Лимон необхідно помити і натерти цедру дрібної теркою — приблизно 1 ст. ложку. І видавити сік. Все це додаємо до пюре з ягід брусниці і прянощів.
  5. Кип'ятимо воду і заливаємо в каструлю. Стежимо за тим, щоб наш морси з брусниці не закипів. Як тільки з'явиться піна — вимикаємо, накриваємо кришкою і залишаємо постояти хвилин 30−40 настоятися.

І ось наш брусничний морс готовий.

Тепер його необхідно процідити, остудити і можна пити.

У мене вийшов ось такий морсик:

Брусничний морс готовий!

Бережіть себе, не хворійте!

Радимо прочитати

Гарбузове печиво
Рецепт цього гарбузового печива я підглянув у Ганни Олсон — відомого кондитера з Канади. За великим рахунком, це навіть не печиво, а так зване «cake cookie», як би печиво-міні-тортик чи, по-нашому —
Морквяний пиріг
Спочатку може здатися незвичайним, що з моркви можна зробити пиріг, але не варто дивуватися. Виходить прекрасний морквяний пиріг, який можна назвати навіть тортом. Морква, яйця і зовсім трохи борошна
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить
Брауні з волоськими горіхами
Рецепт брауні я підглянув в одному з випусків журналу «Хліб•Сіль», але змінив його, використавши замість чорносливу з оригінального рецепту, волоські горіхи. Ця заміна виявилася дуже вдалою! Що

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки