» » Брусничний морс

Брусничний морс


Морси з брусниці або журавлини — це чудовий напій. Насичений колір, приємний смак і корисність — ось що робить його універсальним. Коли у мене висока температура, я обов'язково варю брусничний морс і п'ю його багато і часто. Допомагає! А ще це прекрасний напій у спеку. В охолодженому вигляді, з льодом і листочками м'яти він прекрасно втамовує спрагу. У цьому рецепті я розповім, як я готую морси з брусниці або журавлини. Почнемо!

Брусничний морс

Для приготування брусничного морсу нам знадобляться:

  • Брусниця — 300 г (або журавлина, я використовую заморожену, можна свіжу)
  • Імбир — невеликий корінець або 0,5 ч. ложки порошку
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Гвоздика — 5 шт.
  • Кориця — 1 паличка
  • Бадьян — 2−3 зірочки
  • Лимон — 1 шт.
  • Вода — 1,5 л

Як приготувати морс з брусниці

  1. Готуємо основу для нашого брусничного морсу. Ягоди брусниці або журавлини мнемо за допомогою товкачика (для картопляного пюре), щоб вийшла однорідна маса і бажано, щоб всі ягоди були розчавлені. Це дозволить нам отримати максимум соку. Перекладаємо все це в 2-х літрову каструлю.
  2. Засипаємо наше брусничне пюре цукром. Якщо хочете якнайсолодше — додайте 1 склянку цукру. Для мене оптимальною кількістю є 0,5 склянки. Всі перемішаємо. Якщо ж ви не хочете використовувати цукор, а, наприклад, хочете додати мед, то краще це зробити, коли морс буде готовий, щоб корисні властивості меду при варінні не випарувалися.
  3. Далі додаємо очищений імбир, який можна порізати кубиками, гвоздику, паличку кориці, бадьян.
  4. Лимон необхідно помити і натерти цедру дрібної теркою — приблизно 1 ст. ложку. І видавити сік. Все це додаємо до пюре з ягід брусниці і прянощів.
  5. Кип'ятимо воду і заливаємо в каструлю. Стежимо за тим, щоб наш морси з брусниці не закипів. Як тільки з'явиться піна — вимикаємо, накриваємо кришкою і залишаємо постояти хвилин 30−40 настоятися.

І ось наш брусничний морс готовий.

Тепер його необхідно процідити, остудити і можна пити.

У мене вийшов ось такий морсик:

Брусничний морс готовий!

Бережіть себе, не хворійте!

Радимо прочитати

Імбирний чай на молоці
Мабуть, пара імбирних корінців взимку лежить в холодильнику практично у кожного. Багато заготовляють імбир для холодної пори року, подрібнивши його разом з лимоном і медом. Чай з лимоном і імбиром,
Кава з імбиром і ромом
Кава традиційно вважається напоєм ранковим: такий міцний, що бадьорить, що пробуджує. Але ближче до вихідних, коли накопичується втома за кілька пережитих робочих днів, кава чудесним чином
Імбирний чай
Рецепт імбирного чаю, який я використовую при заварюванні останні кілька років, досить простий. Холодними осінньо-зимовими вечорами такий чай зігріває, наповнює енергією і дозволяє відчути тепло, що
Яблука, тушковані в сметані - рецепт яблук в сметанною заливці, покрокові фото
Попався мені на очі нудьгуючий вже який день пакет яблук, залишки сметани і я вирішила якось спробувати їх з'єднати. По ходу згадала, що в холодильнику лежить трохи замороженої брусниці, вона

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки