» » Чай з естрагоном, лимоном і м'ятою

Чай з естрагоном, лимоном і м'ятою


Цей смачний чай з естрагоном (він же острогін), лимоном і м'ятою я готую в баню. Він добре втамовує спрагу, знімає втому і додає сил. Пити його можна як гарячим, так і холодним — чай не втрачає своїх властивостей, навіть коли остигає. Зараз я розповім, як його правильно заварити.

Чай з естрагоном, лимоном і м'ятою

Для приготування чаю з естрагоном, лимоном і м'ятою нам знадобляться:

  • Естрагон (тархун) — 1 пучок (10−12) гілочок
  • М'ята — кілька листочків (свіжа або сушена)
  • Лимон — ½ шт.
  • Імбир свіжий — 20 г (невеликий шматочок кореня)
  • Чебрець (чебрець) — 5−6 гілочок
  • Мед — 3 ст. ложки

Як приготувати чай з естрагоном, лимоном і м'ятою

  1. Корінь імбиру чистимо, ріжемо дрібно кубиками, викладаємо на дно чайника.
  2. Лимон ріжемо великими шматочками, додаємо в чайник. Я використовую половину лимона, т. к. цілий лимон робить чай занадто кислим.
  3. Естрагон моєму, листочки можна обірвати з гілочок, а можна використовувати цілком. Рвемо їх, щоб ефірні масла і пахощі наповнили чай. Додаємо в чайник.
  4. М'яту і чебрець, якщо вони свіжі, крупно ріжемо і відправляємо до інших компонентів чаю. Якщо ж вони у вас висушені, то просто засипаємо по столовій ложці в чайник.
  5. Кип'ятимо воду і заливаємо чайник. Даємо настоятися 15−20 хвилин. Чай набуває красивий відтінок.
  6. Готовий чай з естрагоном, лимоном і м'ятою проціджуємо, перелити в термос, якщо ви плануєте взяти його з собою, додаємо 2−3 ст. ложки меду. Якщо ж будете розливати по чашках, то просто процідіть і розлийте, а мед додайте за смаком. Якщо ви хочете подати чай холодним, охолодіть його, процідіть, додайте мед за смаком. Це чудовий напій для будь-якого часу року і спекотного літа, і холодної зими, і мінливої погоди весни або осені. У холод — це чай, а в спеку — відмінний лимонад!

Ось так нескладно ви можете приготувати чай з естрагоном, лимоном і м'ятою.

Готовий чай з естрагоном, лимоном і м'ятою

Приємного чаювання!

Готуйте з радістю, подавайте з теплом!

Радимо прочитати

Бутерброди з чорною ікрою з лимоном
Урочисті бутерброди з чорною ікрою завжди надають накритого столу святкового вигляду! Вони моментально розлетяться на «ура», адже це чорне ласощі - справжній делікатес, який не завжди
Варення з дині з лимоном
Диня - продукт улюблений багатьма. Але її сезон так швидко проходить, а взимку так хочеться відчути її ніжний аромат. Тому непогано, якщо ви знайдете час на приготування варення з дині на зиму. Так
Варення з кабачків з лимоном
Варіть ви домашнє варення на зиму? Щоб в холодну пору року можна було заварити ароматний чай і насолодитися спокоєм, зібравшись за столом з найближчими. Погодьтеся, є своя романтика як в
Імбирний чай
Рецепт імбирного чаю, який я використовую при заварюванні останні кілька років, досить простий. Холодними осінньо-зимовими вечорами такий чай зігріває, наповнює енергією і дозволяє відчути тепло, що
Брусничний морс
Морси з брусниці або журавлини — це чудовий напій. Насичений колір, приємний смак і корисність — ось що робить його універсальним. Коли у мене висока температура, я обов'язково варю брусничний морс і

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки