» » Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв


Ревінь родом з Південно - Східної Азії, в даний час він має особливу популярність в Монголії та Китаї. А в Гімалаях можна зустріти дикорослі рослини, що досягають висоти до двох метрів.

А ось англійці вважають його типово своїм рослиною, хоча потрапив він туди з берегів Волги тільки в XVI столітті. І що цікаво, що цілих двісті років його вирощували в Англії лише для прикраси парків і заміських садиб.

Тобто настільки довгий час, він вважався там чисто декоративним рослиною. І лише через час, тільки в XIX столітті його ніжно - рожеві стебла стали вживати в їжу для приготування десертних страв.

В даний час його активно культивують і вирощують не тільки в Азії, Англії, але і в США. І звичайно ж готують з нього безліч різних страв.

У нас же його можна зустріти практично на будь-якому дачній ділянці. У будь-якій кліматичній зоні Росії з ранньої весни, можна побачити його пишні яскраво - зелені кущі. Його люблять вирощувати за його невибагливий характер і за масу корисних якостей і вітамінів. А також з - за того, що з нього можна приготувати безліч смачних страв.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

І в минулій статті ми з Вами розбирали, як приготувати салати, супи, оладки, запіканки, пиріжки та напої з цього раннього овоча. А сьогодні я б хотіла поділитися найсмачнішими - солодкими рецептами.

зміст:

  • Смачна шарлотка з малиною
  • Шарлотка з ревенем, яблуками і батоном
  • Пісочний пиріг зі сметаною заливкою
  • Крамбл з яблуками з пісочного тіста
  • Бабка з ревенем
  • Молочний бісквіт з соусом з ревеню і полуниці
  • Самбук - смачний десерт
  • Повітряні «сніжки»
  • Суфле - повітряний і ніжний пиріг
  • Панна котта з ревенем і полуницею
  • Рецепт мусу з ревеню без манної крупи
  • Желе з ревеню

Смачна шарлотка з малиною

Звичайно у багатьох слово шарлотка асоціюється з яблуками. Адже саме з ними вона виходить особливо смачною.

Але що робити ранньою весною, коли яблуні ще в кращому випадку тільки цвітуть? Правильно, готувати шарлотку з ревенем. Адже він також має легкий яблучний смак і аромат, і блюдо з його використанням виходить нітрохи не гірше.

Можна готувати шарлотку, використовуючи лише черешки рослини. А можна додавати і перші весняні ягоди, такі як полуниця або малина. Або ж перші фрукти, такі як абрикоси, або черешня. Уявляєте, як буде смачно? Тоді починаємо готувати.

Нам знадобиться:

  • борошно - 200 гр
  • цукор - 200 гр
  • яйце - 4 шт
  • розпушувач - 1 ч. ложка (або сода 0,5 ч. ложки)
  • сіль - щіпка
  • ревінь - 3 черешка (невеликих)
  • малина - 150 гр
  • ванілін - щіпка
  • вершкове масло - для змащування форми

приготування:

1. Відокремити жовтки від білків. Це легко зробити, якщо розбити шкаралупу яйця на дві половинки і переливати жовток з однієї половинки в іншу над мискою. Весь білок зіллється в миску, а жовток залишиться в одній з скорлупок. Його виливаємо в іншу ємність.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

2. Всипати половину цукру в білки і збити масу за допомогою міксера в однорідну густу масу білого кольору.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

3. Половину цукру всипати в жовтки і збити їх також в однорідну масу. Вона повинна загуснути і стати світлого кремового кольору.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Ложку цукру залишити для начинки.

4. Влити жовткова масу до збитим білкам.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

5. Додати розпушувач або соду, щіпку солі, ванілін на кінчику ножа або пакетик ванільного цукру. Також його можна замінити на корицю, вона також дасть чудовий смак і аромат.

6. Просіяти борошно і поступово всипати її. Масу перемішати до однорідності, щоб не залишилося грудочок.

7. Ревінь промити, очистити шкірку. Для цього підчепити її з краєчка ножем і потягнути вниз. І так з усіх боків. Потім порізати його невеликими тонкими шматочками.

8. Малину перебрати, мити не обов'язково, особливо якщо вона зі свого дачної ділянки або городу.

Якщо ж малина покупна, то краще її все ж водою обполоснути, і звичайно ж дати стекти воді, а ягодам дати обсохнути.

9. Поєднати ягоди з нарізаними шматочками овоча і присипати столовою ложкою цукру.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

10. Рознімну форму рясно змастити вершковим маслом. Форма може використовуватися і інша, та, в якій Ви зазвичай печете. Добре підходять силіконові форми, з них пироги завжди дістаються досить легко.

11. Вилити в форму половину тіста.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

12. Викласти начинку. Придавлювати її вниз в тісто не треба. Вона сама розміститися в тесті, як треба.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

13. Залити тестом.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

14. Поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. І випікати 25 - 30 хвилин, в залежності від особливостей духовки.

Готова шарлотка покриється красивою рум'яною скоринкою і буде пахнути просто неймовірно смачно!

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

15. Дістати з форми і подавати до столу хоч в гарячому, хоч в холодному вигляді. Таке смачне частування до чаю зазвичай з'їдається, так і не встигнувши охолонути.

У вищезгаданій статті, де описується 5 рецептів шарлотки з яблуками, Ви можете подивитися і інші рецепти тесту. Вони всі перевірені не раз, і не два. І якщо взяти будь-який з них за основу, а в якості начинки використовувати ревінь хоч один, хоч з будь-якими ягодами і фруктами, то кожен раз буде виходити новий смачний пиріг, який буде з'їдатися також швидко, як і приготований на цей раз.

Шарлотка з ревенем, яблуками і батоном

А ось за цим рецептом готувала шарлотку моя бабуся, тоді, коли не хотіла возитися з тестом. Тут в якості тесту використовується вже готовий спечений хліб. Можна брати як просто білий хліб, так і батон. Також може підійти і злегка підсохлий білий хліб. А то і зовсім панірувальні сухарі.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 3 - 4 черешки (невеликих)
  • яблуко - 1 - 2 шт
  • цукор - 150 гр
  • яйце - 3 шт
  • молоко - 1 стакан
  • батон білий
  • кориця - 0,5 ч. ложки
  • вершкове масло - 50 гр

приготування:

1. Черешки промити і очистити від шкірки. Потім нарізати невеликими шматочками, пересипати їх половиною цукру і залишити на кілька хвилин, щоб вони пустили сік. Сік згодом потрібно буде злити.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

2. Яблуко розрізати і прибрати серцевину. Якщо шкірка груба, то її краще очистити. Нарізати його невеликими шматочками.

Якщо м'якоть швидко темніє, то можна збризнути її поверхню соком лимона.

Так як готуємо пиріг без борошна, то він приготується дуже швидко. Тому різати інгредієнти для начинки не надто крупно.

3. З'єднати шматочки яблука і ревеню. Додати корицю і перемішати. Це наша начинка.

4. Батон нарізати тонкими шматочками, приблизно в 1 см. Товщиною.

5. Яйця збити разом з цукром, що залишився. Поступово влити молоко і продовжити заважати до однорідності.

6. Силіконову або роз'ємну форму рясно змастити вершковим маслом. Викласти боки і дно шматочками батона, створивши своєрідну форму.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

7. Викласти на батон начинку, а поверх неї розкласти маленькі шматочки порізаного вершкового масла.

8. Шматочки батона або хліба вмочити в яєчно - молочну суміш і накрити ними начинку. Рідину вилити зверху.

9. Духовку прогріти до 180 градусів. Поставити в неї форму і запікати до утворення золотистої скоринки.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

10. Дістати з духовки, дати злегка охолонути. Після чого вийняти з форми, нарізати шматочками і подати разом з гарячим чаєм або холодним молоком.

Можна також їсти шарлотку зі сметаною або фруктовим соусом.

Пісочний пиріг зі сметаною заливкою

Є кілька способів випікання пирогів з пісочного тіста. Пропоную розглянути кілька варіантів. І ось один з них.

Нам знадобиться для тіста:

  • борошно - 2 - 2,5 склянки
  • масло вершкове - 100 - 120 гр
  • цукор - 0,5 склянки
  • яйце - 1 шт
  • розпушувач для тіста -1 ч. ложка

Для начинки:

  • ревінь - 3 - 4 стебла
  • цукор - 4 ст. ложки + 1 - 2 ст. ложки для посипання
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • сметана - 250 мл
  • яйце - 1 шт
  • крохмаль - 1 ст. ложка

приготування:

1. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і дати йому злегка підтанути. Масло краще використовувати 82,5%, якщо у нього відсоток нижче, то це трансжири, від якого немає ніякої користі.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

2. Додати цукор і збити все за допомогою міксера в однорідну суміш.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

3. Додати сметану і яйце. Знову перемішати міксером до однорідності. Вийде досить густа світла тягуча маса.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

4. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Якщо його не виявилося на Вашій кухні, то замініть його звичайної содою. Тільки додавайте його НЕ ложку, а тільки половинку.

5. Всипати борошно в рідку суміш і перемішати спочатку за допомогою ложки або краще дерев'яної лопатки, а потім замісити руками. У рецепті написано, що муки потрібно додати 2 - 2,5 склянки. Чим більше додасте, тим густіше вийде тісто.

Тут хороша «золота середина» - тісто не повинно липнути до рук і не повинно бути надто щільним і густим.

6. Присипати борошном тісто і залишити на столі на 10 - 15 хвилин, тобто на той час, поки будемо готувати начинку.

7. Викласти в миску сметану, додати цукор і ванільний цукор. Його можна спокійно замінити на корицю. Все перемішати. Ввести яйце, і знову перемішати. Для змішування найкраще користуватися віночком.

Перемішати масу до однорідного стану і кольору. Повинна вийти світла не густо маса.

8. Додати крохмаль і знову перемішати віночком. Завдяки крохмалю пиріг добре підніметься і буде пишним і повітряним.

9. Стебла промити і зняти грубу шкірку. Нарізати невеликими шматочками в 1 - 1,5 см. Товщиною.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

10. Тісто розкачати в пласт товщиною і перекласти в змащену вершковим маслом форму. Для цього пирога найкраще використовувати роз'ємну форму діаметром 23 - 25 см. З неї пиріг буде легше дістати, коли він спечеться.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Якщо тісто перекласти складно, тому що воно буде кришитися, можна загорнути його на качалку і перенести таким чином. Або ж спочатку злегка розкачати качалкою, потім перекласти в форму і сформувати основу руками. Виклавши тісто, сформувати бортики. Пиріг вийде високим, тому їх висота повинна бути не менше 4 - 5 см.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

11. Вилити на тісто начинку і зверху розкласти шматочки нарізаного стебла. Якщо використовувати 3 стебла, то пиріг вийде більш солодким, а якщо чотири, то він буде більш кислим.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

12. Зверху нарізані шматочки присипати цукром. Якщо для цих цілей знайдеться коричневий, то то буде просто чудово! Він менш солодкий, до того ж зробить корочку більш рум'яної.

13. Духовку прогріти до 180 градусів і випікати 35 -45 хвилин, до утворення легкої золотистої скоринки. Час залежить від особливостей і режиму духовки.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

У готового пирога зметана начинка повинна вийде досить щільної. Якщо її потрясти, вона не повинна бути як желе. Інакше його важко буде розрізати, він може просто розвалитися.

14. Пиріг дістати, прибравши бічні стінки, і переклавши його на блюдо. Розрізати і їсти з задоволенням.

Такий варіант пирога вважається відкритим. А можна приготувати трохи більше тесту і зробити його закритим. Вирізати з нього смужки невеликої ширини і покласти їх хрест - навхрест. Виходить не тільки смачно, але і красиво.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Подібні пироги готують і з більш складною начинкою, наприклад з додаванням ягід і фруктів. І чи варто говорити, що всі вони виходять неймовірно смачними. А як же інакше, адже це домашні пироги, приготовані своїми руками.

Крамбл з яблуками з пісочного тіста

Це рецепт зовсім простий у приготуванні, на який не буде потрібно багато часу. Якщо ж захочете приготувати справжній англійський крамбл, то переходите на мою статтю, де я готувала його зі сливами. Там дається просто шикарний і неймовірно смачний рецепт.

Готуйте все одно, як описується. Єдине замість слив використовуйте ревінь. І вийде такий пиріг, який Ви ніколи ще не пробували - красивий, ароматний і смачний!

А сьогодні готуємо його простий аналог.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 2 - 3 стебла
  • яблуко - 1 шт
  • борошно - 1 - 1,5 склянки (180 - 200 гр)
  • цукор - 100 гр
  • вершкове масло - 100 гр
  • вівсяні пластівці - 0,5 склянки

приготування:

1. Масло з холодильника викласти в миску. Додати до нього цукор, борошно і вівсяні пластівці.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

2. Тісто буде у нас готуватися з рубаного пісочного тіста. Як його готувати ми вже розбирали у великій статті. У цьому рецепті дається дуже простий варіант його приготування. Тому з цим впорається навіть той, хто жодного разу не підходив до духовки.

Можна просто зробити крихту з борошна та олії, а можна приготувати випічку за типом тертого пирога на швидку руку з варенням.

3. Рубаємо тісто ножем прямо в мисці, поєднуючи масло з борошном. Потім швидко замішуємо тісто руками, щоб масло не встигло сильно розтанути. По суті ми повинні зібрати всі крихти в грудку.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

4. Прибрати тісто в морозилку хвилин на 20 - 30.

5. Приготувати начинку. Ревінь промити і очистити від шкірки. Потім порізати маленькими шматочками.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Яблуко очистити від шкірки і також порізати шматочками. З'єднати обидва продукти і змішати їх з цукром.

6. Форму змастити маслом. І всипати в неї начинку.

7. З холодильника дістати тісто і потерти його поверх начинки за допомогою терки.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

8. Духовку прогріти до 180 градусів. Поставити форму в духовку і випікати 25 хвилин.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Готовий крамбл розрізати на шматочки і подати разом з чаєм.

В даному рецепті крихтою посипаємо ми тільки верх пирога, і тому вийде він розсипчастим. Якщо хочете. то можете замісити тісто в подвійній порції, ка в вищезгаданому тертому пирозі з варенням, і приготувати його аналогічним чином, використовуючи основу для начинки. А зверху вже потерти терте тісто.

У минулій статті ми готували кілька запіканок з ревеню, і в деяких з них використовували черствий хліб або сухарі. З сухарів і нашого весняного овоча можна приготувати ще й бабку.

Бабка з ревенем

Рецепт також відноситься до категорії простих. Тому сміливо беріться за нього, якщо навіть нічого ніколи не готували. У вас все вийде!

Нам знадобиться:

  • ревінь - 500 гр
  • сухарі панірувальні - 250 гр
  • цукор - 100 гр
  • яйце - 3 шт
  • кориця - 0, 5 ч. ложки
  • вершкове масло - для змазування

приготування:

1. Ревінь промити і очистити від грубої шкірки. Потім нарізати на невеликі шматочки. Присипати їх половиною цукру і залишити не кілька днів, хвилин на 10 - 15, щоб вони пустили сік.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Сік згодом потрібно буде злити, щоб баба не розповзалася при випічці.

2. Яйце розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з цукром, що залишився до білого. Білки збити в піну. І в тому, і в іншому дії допоможе міксер.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

3. Ревінь з'єднати з сухарями, і додати корицю. Якщо панірувальних сухарів під рукою не виявилося, то можна використовувати сухий хліб, його можна потовкти качалкою. Підійде як білий, так і чорний.

4. Додати розтерті з цукром жовтки. Потім обережно ввести білки. Перемішувати їх краще лопаткою, акуратно, від низу до верху.

5. Форму для випічки рясно змастити вершковим маслом. Викласти в неї отриману суміш.

6. Духовку прогріти до 180 градусів. Поставити в неї форму і запікати 30 - 40 хвилин, в залежності від особливостей духовки.

7. Готову бабку дістати з форми і посипати цукровою пудрою. Розрізати на шматочки. Можна подати її з варенням або соусом з ягід або фруктів.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

8. Їсти з задоволенням!

А зараз черга ще одного неймовірно смачного десерту.

Молочний бісквіт з соусом з ревеню і полуниці

Бісквіт можна пекти, додавши ревінь прямо в тісто, а можна приготувати і ось по такому цікавому рецептом, де з нього можна приготувати смачний соус.

Такий десерт виходить добре просоченим, легким і повітряним. Соус додає цікаві смакові нотки. А приготовані збиті вершки роблять звичайний бісквіт вишуканим частуванням.

Як стверджує автор рецепта, приготувати таке смачне частування досить просто навіть для початківців. Тому будемо готувати, і насолоджуватися смаком.

Самбук - смачний десерт

Ви знаєте що таке самбук? Це дуже смачний десерт, а саме - фруктове або ягідне пюре зі збитими яєчними білками і цукром. Для приготування використовується і желатин, завдяки якому десерт виходить у вигляді повітряного смачного желе.

Для його приготування можна використовувати будь-які ягоди і фрукти, або їх суміш. І звичайно ж його можна приготувати і з нашого сьогоднішнього найголовнішого представника.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 300 гр
  • цукор - 1 склянка
  • яйце - 1 шт
  • желатин - 1 ст. ложка

приготування:

1. Для початку нам потрібно буде запекти ревінь в духовці. Нам потрібно буде пюре, ось його ми і будемо готувати. Викласти нарізаний великими шматочками овоч в деко і налити трохи води.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запекти до м'якості.

2. Дістати з духовки, і дати охолонути. Після чого протерти через сито в пюре.

3. У готове пюре додати цукор.

4. Яєчний білок збити в міцну піну.

Яйця повинні бути обов'язково свіжими, адже вони не будуть піддаватися тепловій обробці. Тому використовуйте їх або домашні, або від перевіреного постачальника.

4. З'єднати збитий білок з пюре.

5. Желатин залити кип'яченою водою і дати йому набрякнути. Потім нагріти його до повного розчинення. За необхідності, процідити через марлю. І влити тонкою цівкою в білкову масу. При цьому постійно збиваємо масу міксером.

Коли маса буде збита і на поверхні з'являться невеликі пухирці, перекласти її в формочки.

6. Поставити в холодильник на 3 - 4 години.

7. Подавати охолодженим, полив фруктовим соком, або соком з варення. Або ж взагалі без будь-яких прикрас. Їсти з задоволенням.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

А можна приготувати такий десерт і без желатину. І теж вийде смачний і повітряний десерт.

Повітряні «сніжки»

В принципі, рецепт практично такий же, як і попередній, тільки лише без останніх етапів. Тобто без присутності желатину.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 500 гр
  • цукор - 200 гр
  • яйце - 1 шт

приготування:

1. Очищені стебла порізати шматочками і добре розварити в невеликій кількості води до м'якості. Потім воду злити, шматочки охолодити, і протерти через сито.

2. В отримане пюре всипати цукор і збити за допомогою міксера.

3. Відокремити білок від яйця. Додати його в масу і продовжити збивати до такого стану, поки маса не збільшиться в об'ємі в два рази.

Причому вона при цьому стане дуже пишною і повітряної.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

4. Перекласти ложкою в креманки, формуючи сніжки. Можна подати з фруктовим або ягідним соком або сиропом.

Суфле - повітряний і ніжний пиріг

Нам знадобиться:

  • ревінь - 300 гр
  • білки - 6 шт
  • цукор - 1 склянка
  • масло вершкове - 1 ст. ложка
  • цукрова пудра
  • кориця
  • вершкове масло - для змащування форми

приготування:

1. Як завжди помити і очистити від шкірки стебла, нарізати його шматочками і затоку невеликою кількістю води загасити до м'якості.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

Можна також запекти його в духовці, налив на деко трохи води, щоб шматочки не пригоріли.

2. Якщо вода залишилася, її злити, а шматочки перетерти через сито в пюре.

3. Всипати цукор. Якщо маса вийшла рідкою трохи поварити її до загустіння при безперервному помішуванні. Стежити, щоб пюре не пригорає, інакше у десерту буде неприємний смак і запах.

4. Охолоджені білки збити за допомогою міксера в пишну масу з стійкими піками.

5. Гарячу суміш - пюре вливати тонкою цівкою в білки, продовжуючи збивати.

6. Відповідну форму середнього розміру або кілька маленьких, порційних форм, рясно змастити вершковим маслом. Викласти в них готову масу і разравнять ножем або ложкою.

7. Духовку прогріти до 180 градусів. Після чого поставити в неї форми з суфле. Готувати до утворення рум'яної скоринки.

8. Готове суфле посипати цукровою пудрою і корицею. Якщо кориці немає, то можна посипати ванільним цукром.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

9. Подавати з вершками, молоком або простий так.

Блюдо красиве, смачне, тому з'їсти в будь-якому вигляді і з будь-якими напоями.

Панна котта з ревенем і полуницею

Ми вже готували ванільну панна котту, і знаємо, що це досить легке в приготуванні блюдо, а смачне настільки, що його не набридне їсти хоч кожен день.

Для багатства смакових відчуттів можна додати до складу інгредієнтів першу річну ягоду - полуницю. З нею десерт придбає не тільки яскраву фарбу, але і подарує нові та приємні смакові відчуття.

Як можна побачити з відео, готувати таке смачне частування досить просто. Немає нічого простішого. І найголовніше, що необхідно, це бажання і продукти.

Тому я сподіваюся, що у Вас знайдеться і те, і інше. І Ви приготуєте на радість всім своїм домашнім такий неймовірно красивий і смачний десерт.

І якщо сьогодні ми торкнулися теми десертів, то список буде неповним без мусу і желе з ревеню. Тому перейдемо до етапів їх приготування.

Рецепт мусу з ревеню без манної крупи

Нам знадобиться:

  • ревінь - 300 гр
  • цукор - 100 гр
  • желатин - 1 ст. ложка без верху
  • вода - 1,5 склянки

приготування:

1. Стебла промити і очистити, нарізати невеликими шматочками і проварити в невеликій кількості води до м'якого стану. На це знадобиться хвилин 10.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

2. Тим часом желатин замочити в кип'яченій воді. Потім повністю розчинити, гарненько прогрів його.

3. Ревінь протерти через сито, додати цукор і желатин. Перемішати до однорідності.

4. Посуд з мусом поставити в ємність з холодною водою і витримати там якийсь - то час. Потім збити масу до стану, поки вона не збільшиться в об'ємі і не стане повітряної і пишною.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

5. Розкласти в креманки і поставити в холодильник. Потім дістати і їсти з задоволенням!

Желе з ревеню

Нам знадобиться:

  • ревінь - 200 гр
  • цукор - 50 гр
  •  желатин - 100 гр
  • вода - 0, 5 склянки + 0, 5 склянки

приготування:

1. Зварити сироп з цукру, використовуючи приготовлену воду.

2. Стебла промити, очистити і порізати невеликими шматочками. Опустити в киплячий сироп і варити, поки вони не стануть м'якими. Потім дістати і протерти через сито.

3. А поки шматочки варяться, желатин залити холодною водою і залишити для набухання на 30 хвилин. Потім процідити через марлю.

4. Додати його в пюре і прокип'ятити все разом. Не забувайте заважати, щоб маса не пригоріла.

5. Дати желе трохи охолонути і розлити по формах. Дати постояти, щоб воно охололо. Можна тримати його в холодильнику.

6. Можна подавати його прямо в формочках і їсти ложкою. Або ж можна формочки опустити на кілька секунд в гарячу або теплу воду, потім накрити десертною тарілкою і перевернути її. Желе легко вийде з формочки і залишиться на тарілці.

Що приготувати з ревеню - 12 рецептів простих і смачних солодких страв

6. Дуже смачно буде їсти желе з вершками. Тому так його і подаємо.

Ось такі цікаві і смачні рецепти. І все це - солодкі страви або десерти з ревеню - рослини, що росте на будь-якому дачній ділянці, практично не вимагає догляду, і має масу корисних властивостей і достоїнств.

Дорогі читачі, Вам сподобалися рецепти? Чи готуєте Ви з цього дивного рослини які - небудь смакоту? Якщо готуєте що - небудь цікаве і незвичайне, поділіться будь ласка з нами! Пишіть рецепти в коментарях, нехай люди читають і готують також смачно!

А я сьогодні закінчую чергову добірку страв з ревеню. Якщо рецепти Вам сподобалися, ставте, будь ласка «Класи», діліться з друзями. І обов'язково готуйте побільше страв з цього корисного і багатого на вітаміни рослини. Тим більше, як Ви вже напевно самі переконалися, страви з нього виходять неймовірно смачними.

Смачного!

Радимо прочитати

Плов з баранини по-узбецьки в казані: рецепт приготування справжнього узбецького плову
Коли ми жили в Узбекистані, мені подарували книжку, в якій було понад 100 рецептів цього блюда. Потім ми переїжджали кілька разів з місце на місце, і книжечка загубилася. Шкода звичайно, але що

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки