» » Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування


Як тільки сходить сніг, з'являються перші паростки багатого на вітаміни ревеню. Це невибаглива рослина якраз і цінне тим, що його можна використовувати ранньою весною. А вітамінів і корисних мікроелементів в ньому не менше, ніж в щавлі і шпинаті.

В їжу використовуються в основному молоді пагони, які мають рожево - зелений колір. Однак і молоде листя можна використовувати для приготування борщу, щей або голубців.

Черешки листя м'ясисті, соковиті, злегка кислуваті, мають присмак і слабкий аромат яблук. В їжу найкраще використовувати молоді черешки і листя. Чим вони молодші, тим соковитіше і смачніше. Черешки краще не виламувати, і не вирізати, а висмикувати.

Якщо їх перетримати на грядці, то вони дерев'яніють і стають не смачними. У них також різко знижується кількість вітамінів. Тому рекомендується збирати урожай через 10 - 12 днів після появи перших паростків.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Зібрані черешки слід ретельно промити, зняти з них за допомогою ножа верхній щільний волокнистий шар і нарізати на шматочки. При приготуванні страв листя і стебла не слід довго кип'ятити, інакше вони розваряться. Досить просто довести їх до кипіння.

Рослина багата на вітамін С, тому його не варто варити в мідної і залізної посуді в уникненні окислення. Також не варто його довго зберігати в холодильнику, зберігати треба не більше двох діб.

З ревеню готують безліч смачних і корисних страв - це салати, супи, каші, запіканки, киселі, муси, компоти, оладки. Також його використовують як начинку для пиріжків і млинців. І звичайно ж, можна заготовити його на зиму. Смачних рецептів з нього досить багато. Можна зварити смачний джем, варення, приготувати мармелад, або зробити цукати. Готують з нього і сік, який можна законсервувати.

Дуже часто запитують - «Що можна приготувати з ревеню?» І питання зовсім не риторичне, бо деякі люди нічого крім компоту з нього не готують. І якщо Ви не знаєте, що приготувати з цього раннього весняного рослини, то нехай сьогоднішня стаття допоможе Вам у цьому.

зміст:

  • Салат з ревеню «Простіше простого»
  • Салат «Пікантний»
  • Весняний салат з ревенем, редискою і яйцем
  • Літній освіжаючий суп
  • Борщ «Весняний»
  • Зелений суп з ревенем і шпинатом
  • Голубці з листя ревеню
  • Каша з кукурудзяними пластівцями
  • Ікра з ревеню і буряка
  • Сирна запіканка
  • Запіканка з ревеню і чорного хліба
  • Запіканка з ревеню і рису
  • Оладки на сметані і на збитих білках
  • Вівсяні оладки з ревенем - відео рецепт для схуднення
  • Пиріжки з дріжджового тіста з начинкою з ревеню
  • квас
  • компот
  • кисіль
  • Сік з ревеню
  • лимонад
  • Корисні поради щодо застосування ревеню

Салат з ревеню «Простіше простого»

Нам знадобиться:

  • ревінь - 300 гр
  • цукор (цукрова пудра) - 1 ст. ложка
  • ванілін (або кориця) - на кінчику ножа

приготування:

1. Стебла ретельно промити водою і очистити від грубої верхньої шкірки. Дрібно порізати.

2. Посипати цукром або цукровою пудрою. Додати ванілін.

Так як рослина має аромат і присмак яблук, то воно буде чудово поєднуватися з корицею. Тому замість ваніліну можна використовувати і її.

3. Залишити настоюватися на кілька хвилин, щоб виділився сік. Після чого подати до столу і їсти з задоволенням!

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Такий салат можна готувати і в різних варіаціях, з додаванням різних інгредієнтів, наприклад таких:

  • з яблуком
  • з морквою
  • з буряком
  • з ананасом
  • з ківі
  • з ягодами
  • з апельсинами
  • з помідорами
  • з огірками
  • з редискою
  • з відвареною квасолею
  • з яйцями
  • з сиром

А також можна приготувати салати з використанням курки і м'ясом. Але так як у нас сьогодні вегетаріанське меню, ми лише зробимо про це згадка.

В якості заправки можна використовувати сметану, рослинне масло, або будь-який відповідний соус, рецептів яких існує досить багато.

Так що поки зростає це дивовижна рослина і радує нас своєю зеленню, ми можемо радувати себе кожен день смаком нового салату.

Салат «Пікантний»

Нам знадобиться:

  • ревінь - 100 гр
  • буряк - 200 гр
  • сметана - 100 гр
  • сіль, цукор - за смаком

приготування:

1. Буряк відварити до готовності, або ж можна запекти її в духовці або мікрохвильовій печі. Потім охолодити і нарізати невеликими кубиками або соломкою, хто як більше любить.

2. Ревінь ретельно промити, очистити і нарізати невеликими кубиками або соломкою такого ж розміру і форми, як і буряк.

3. Посолити і посипати цукром по своєму смаку.

4. Заправити сметаною.

5. Дати постояти 5 хвилин, щоб інгредієнти просочилися, потім подати до столу.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Можна змінити смак і вміст салату, додавши в нього дрібно порізану цибулю. Або ж натерти на тертці свіжий весняний хрін, змішати його зі сметаною, і використовувати отриманий соус в якості заправки для салату.

Дуже рекомендую спробувати таку заправку. Смак Вас приємно здивує. До речі, рецепт весняного тертого хрону зі сметаною, взагалі візьміть на замітку. Спробувавши раз, Ви кожен раз будете чекати приходу весни, щоб скоріше накопати хрону і приготувати смачну хреново закуску.

Ми вже і в цьому році встигли його накопати, і зараз їмо такий соус кожен день.

Весняний салат з ревенем, редискою і яйцем

Редис - це ще один ранній весняний овоч, який ми всі з задоволенням їмо ранньою весною. А що, якщо з'єднати ці два овоча в салаті?

Нам знадобиться:

  • ревінь - 100 гр
  • редис - пучок
  • зелена цибуля - невеликий пучок
  • яйце відварне - 3 шт
  • сметана - 100 гр
  • сіль, цукор за смаком

приготування:

1. Редис і ревінь ретельно промити і очистити, як годиться.

2. Редис нарізати кружечками або півколами. Ревінь порізати дрібною соломкою. Змішати все в мисці. Посолити і посипати цукром за смаком.

3. Додати сметану і перемішати.

4. Приготувати плоский салатник і викласти салат гіркою. Зверху посипати зеленою цибулею і викласти яйця, порізані на четвертинки.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Яйця можна порізати і вмішати їх в салат.

Також дуже смачно виходить, якщо посипати верх меленими волоськими горіхами. А якщо знайдеться невелика жменя кедрових горіхів, так такий салат можна і на святковий стіл поставити.

Ревінь є прекрасним компонентом для приготування весняних супів. Їх можна готувати, як з м'ясом або куркою, так і вегетаріанські. І ось кілька з таких варіантів.

Літній освіжаючий суп

Нам знадобиться:

  • ревінь - 600 гр
  • яйце - 1 шт
  • сухарі з білого хліба - 150 гр
  • кисле молоко або кефір - 1 склянка
  • цукор - 100 гр
  • вода - 1, 5 літра
  • спеції - кориця, гвоздика
  • ванілін - щіпка

приготування:

1. Черешки рослини промити і очистити від тонкої шкірки, після чого нарізати невеликими кубиками.

2. Закип'ятити воду, покласти в неї 2 бутончики гвоздики і дрібку кориці. Всипати цукор.

3. Додати ревінь і кубики сухарів. Дати покипіти не більше 2 хвилин, після чого відразу ж зняти з вогню. Суміш можна збити міксером, щоб вийшов суп - пюре.

4. Приготувати заправку. Яєчний жовток відокремити від білка. Збити його з кислим молоком в однорідну масу і влити в готовий суп при безперервному помішуванні. Найкраще створити в центрі каструлі воронку і виливати в неї, постійно помішуючи.

5. Перед подачею білок збити в піну за допомогою міксера, додавши туди ванілін на кінчику ножа. Можна також замінити його ванільним цукром.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Подавати суп в тарілці, поклавши в кожну чайну ложку білкової піни.

Якщо є свіжі ягоди, то суп можна прикрасити ними. Підійде полуниця, вишня, або будь-які інші плоди і ягоди.

Борщ «Весняний»

Ну яке ж літо без окрошки, або без борщу? Ми вже готували безліч рецептів окрошки, і на квасі і на кефірі. А ось тепер приготуємо її з ревеню. А так як він прекрасно поєднується з буряком, то буде у нас «Весняний» борщ.

Хоча, якщо хочете приготувати все ж окрошку, то використовуйте всі ті ж компоненти, крім буряка і моркви.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 350 гр
  • буряк - 300 гр
  • морква - 100 гр
  • огірки свіжі - 2 шт
  • зелена цибуля - 100 гр
  • кріп - невеликий пучок
  • яйце варене - 2 шт
  • цукор - 1 ч. ложка
  • гірчиця - за смаком
  • хлібний квас 1 літр
  • сметана - 100 гр

приготування:

1. Буряк і моркву очистити і порізати невеликими кубиками. Злегка припустити і те, і інше, після чого охолодити.

Ревінь також очистити, порізати і припустити.

2. У квас додати цукор і припущені овочі. Дати постояти в холодильнику 30 хвилин.

3. Тим часом порізати кубиками огірки. Якщо шкірка у них виявиться грубою, то її краще очистити. Порізати цибулю і подрібнити кріп.

4. Порізати кубиками яйця, зварені круто.

5. Перед подачею додати в борщ огірки, цибуля, кріп і яйця. Заправити сметаною. Додати ложку хрону, можна додати і більше, тут вже хто як любить.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Замість гірчиці прекрасно підійде свіжий хрін. Ранньою весною він особливо соковитий. Дуже смачним він виходить змішаний зі сметаною.

Заправлений борщ перемішати і подати до столу, розлив по тарілках. Їсти з задоволенням!

Зелений суп з ревенем і шпинатом

Нам знадобиться:

  • ревінь листя - 200 гр
  • шпинат - 100 - 150 гр
  • картопля - 300 гр (2 - 3 шт)
  • морква - 1 шт
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • зелена цибуля - 30 гр
  • кріп, петрушка - невеликий пучок
  • борошно - 1 ст. ложка
  • яйце - 2 шт
  • сметана - на смак
  • рослинне масло - 2 - 3 ст. ложки
  • сіль за смаком

За бажанням можна готувати такий суп, як на м'ясному бульйоні, так і на воді.

приготування:

1. Картоплю порізати невеликими кубиками або брусочками. Зварити практично до готовності в бульйоні або воді. Посолити то, або інше за своїм смаком.

2. Морква потерти на крупній тертці, можна використовувати терку для корейської моркви. Ріпчасту цибулю порізати кубиками подрібніше.

Зварені круто яйця порізати кубиками.

3. Зігріти масло і обсмажити на ньому цибулю до легкого золотистого кольору. Після чого додати моркву, можна влити одну - дві столові ложки бульйону з супу. Спасерувати овочі до м'якості. У самому кінці, коли води не залишиться, всипати борошно і злегка обсмажити її до загустіння.

4. Молоде листя ревеню та шпинату ретельно промити і порізати соломкою або кубиками. Зелену цибулю і зелень подрібнити.

Замість шпинату, або разом з ним, можна використовувати молоду кропиву або щавель.

5. Як тільки картопля буде готовий, покласти в суп спасерувати овочі, ревінь і всю зелень, а також нарізані яйця. Довести до кипіння. Потім вимкнути.

6. При подачі покласти кожному в тарілку сметану за смаком і приступати до трапези.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Якщо Ви хочете отримати більш наваристий суп, то можна готувати його не тільки на м'ясному бульйоні, але і з додаванням м'яса або курки. А для густоти варити його з рисом, або просто в кінці варіння додати трохи манної крупи.

Суп можна їсти, як гарячим, так і холодним.

Голубці з листя ревеню

Багато хто любить готувати голубці з перших весняних рослин - це і свіжа капуста, і листя винограду, і листя ревеню.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

У листя можна загорнути будь-яку начинку, хоч м'ясну, хоч не м'ясну. Раз сьогодні страви ми готуємо в вегетаріанської рубриці, то приготуємо голубці без використання м'яса. А якщо хочете спробувати інші начинки для голубців. то пропоную подивитися статтю, де ми готували голубці з листя пекінської капусти.

Пропорції в рецепті даються довільні. Зазвичай я готую начинку з будь-якої розсипчастої каші, наприклад пшоняної або пшеничного.

У кашу потрібно покласти трохи вершкового масла, зелень петрушки і рубані яйця. Все перемішати, посолити за смаком.

Листя ревеню ошпарити окропом, дати охолонути і загорнути в них начинку.

Скласти в каструлю, залити сметаною або сметанним соусом, довести до кипіння і тушкувати не більше 10 - 15 хвилин.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Подавати зі сметаною і зі свіжою зеленню.

Каша з кукурудзяними пластівцями

Нам знадобиться:

  • ревінь - 1 кг
  • цукор - 200 гр
  • кукурудзяні або пшеничні пластівці - 50 гр
  • ванілін - щіпка

приготування:

1. Ревінь промити і очистити. Потім нарізати невеликими шматочками. Залити невеликою кількістю води, додати цукор і потомить на повільному вогні до м'якості.

Помішувати, щоб не пригоріло.

2. Перетерти через сито, додати пластівці і цукор. Поварити ще 2 - 3 хвилини. Після чого вогонь вимкнути.

3. Додати в кашу дрібку ваніліну, перемішати і охолодити. Подавати охолодженої.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

У таку кашу добре додати свіжі ягоди, або ж приготувати ягідний соус і їсти разом з ним.

Ікра з ревеню і буряка

Нам знадобиться:

  • ревінь - 100 гр
  • буряк - 200 гр
  • вершкове масло - 30 гр
  • сметана - 1 ложка
  • сіль, цукор за смаком

приготування:

1. Буряк відварити або запекти в духовці або мікрохвильовій печі. Потім очистити і пропустити через м'ясорубку з крупними гратами.

2. Ревінь промити, очистити, порізати невеликими шматочками і теж пропустити через м'ясорубку.

3. Викласти в каструлю, додати вершкове масло, сметану, сіль і цукор.

4. Поставити на повільний вогонь для гасіння на 10 - 15 хвилин. Під час гасіння ікру слід заважати якомога частіше, інакше вона може пригоріти.

5. Засудити і подавати в холодному вигляді.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

В ікру крім цих інгредієнтів можна додавати і інші овочі - наприклад, морква. Також вийде дуже смачно!

Сирна запіканка

Ми вже готували багато різних сирних запіканок, а ось і ще одна.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 500 гр
  • сир - 500 гр
  • цукор - 200 гр
  • родзинки - 50 гр
  • горіхи волоські - 2 - 3 шт
  • яйце - 2 шт
  • батон білий - 1/4 частина
  • молоко - 1 стакан
  • вершкове масло - 20 гр

приготування:

1. Ревінь промити, очистити від шкірки, нарізати невеликими шматочками і залити невеликою кількістю води з додаванням цукру.

2. Сир розтерти з цукром, додати промиті і обсушені родзинки. Горіхи подрібнити і додати в загальну масу, туди ж вбити яйце і все перемішати до однорідності.

3. Батон нарізати шматочками товщиною в 1 см. Можна використовувати навіть черствий батон. Змочити його в молоці, якщо є вершки, то можна змочити і в них, буде ще смачніше.

4. Сковороду змастити вершковим маслом і викласти на дно змочені в молоці шматочки батона, намагаючись покрити їм всю поверхню. Відсутні шматочки можна вирізати ножем з більш великих.

Можна готувати запіканку не тільки в сковороді, але і в зручній для випікання формі, наприклад рознімною.

5. Поверх хліба укласти тушкований ревінь. Потім таким шаром викласти підготовлений сир з інгредієнтами.

6. Запечь в духовці при температурі 180 градусів до стану, поки сир злегка не зарум'яниться, приблизно хвилин 15 - 20.

7. Дістати з духовки, дати злегка охолонути. Розрізати на шматочки і подати з чаєм. Або ж можна подавати зі сметаною в якості сніданку.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Запіканка виходить дуже смачною і поживною. І звичайно ж ще й корисною.

Запіканка з ревеню і чорного хліба

А ось ще одна смачна запіканка, для приготування якої нам буде потрібен чорний хліб.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 400 гр
  • чорний хліб - 400 гр
  • цукор - 100 гр
  • вершкове масло - 50 гр
  • молоко - 0,5 склянки
  • яйце - 2 шт
  • кориця - 1 ч. ложка

приготування:

1. Черствий чорний хліб без скоринок натерти на тертці, додати половину цукру і корицю. Перемішати.

2. Ревінь промити і очистити від шкірки. Нарізати невеликими поздовжніми шматочками розміром приблизно в 2 см.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

3. Посипати невеликою кількістю цукру і дати полежати кілька хвилин, щоб виділився сік. Надалі, сік слід відцідити через друшляк.

4. Глибоку сковорідку, або спеціальну форму змастити вершковим маслом.

5. Викладати не надто товстими шарами хлібні крихти і ревінь, поперемінно чергуючи шари. Нижній і верхній шар повинні бути з хліба.

На нижні хлібні шари рівномірно розкласти шматочки залишився вершкового масла.

6. Молоко змішати з яйцями, додати цукор, що залишився. Сюди ж можна додати злитий сік з ревеню. Ретельно перемішати і залити вміст в формі.

7. Духовку зігріти до 180 градусів і запекти запіканку до появи золотистої скоринки на її поверхні, приблизно 20 хвилин.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Подібну запіканку можна приготувати, якщо використовувати замість хліба відварені макарони. У цьому варіанті шари будемо чергувати також, як і в попередньому рецепті.

Шари з ревенем можна посипати товченими горіхами, ванільним цукром або корицею. Буде ще смачніше.

Запіканка з ревеню і рису

І ось ще одна запіканка, на цей раз з використанням рису.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 100 гр
  • рис - 1 стакан
  • молоко - 2,5 склянки
  • цукор - 2 ст. ложки
  • вершкове масло - 20 гр
  • яйце - 2 шт
  • сметана - 20 гр
  • мелені сухарі - 2/3 склянки

приготування:

1. Зварити рисову кашу на молоці. Щоб вона вийшла в'язкою, беріть рис круглозерний, в ньому більше клейковини.

Після того, як вона буде зварена, її треба буде охолодити.

2. Ревінь промити і очистити від грубої шкірки. Потім порізати невеликими кубиками.

3. Яйця збити з цукром. Додати в масу нарізані черешки, перемішати.

4. Форму або глибоку сковорідку змастити вершковим маслом і обсипати її сухарями. Можна використовувати панірувальні.

5. Викласти половину каші, потім ревінь з яєчної суміші. Знову кашу.

6. У решту яєчну суміш додати сметану, перемішати і залити запіканку.

7. Духовку прогріти до 180 градусів, поставити в неї форму і випікати 20 хвилин до зарум'янювання верхнього шару.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Подавати зі сметаною або з солодким фруктовим соусом.

Оладки на сметані і на збитих білках

Нам знадобиться:

  • ревінь - 600 гр
  • яйце - 3 шт
  • цукор - 180 гр
  • борошно - 180 гр
  • сметана - 150 гр
  • масло рослинне - для смаження

приготування:

1. Приготувати тісто. Для цього жовтки розтерти з половиною цукру, додати сметану. Ретельно перемішати до однорідного стану.

2. Просіяти борошно і поступово ввести в суміш, розмішуючи її кожен раз до зникнення грудочок.

3. Окремо збити білки, повинна вийти густа пишна маса. Для збивання найкраще використовувати міксер.

4. Обережно ввести збиті білки в отриману борошняну суміш, перемішуючи її знизу вгору за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки.

5. Ревінь помити, очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Пересипати його цукром, що залишився і дочекатися, поки він пустить сік. Потім сік злити, а шматочки рослини покласти в тісто і акуратно все перемішати.

6. Зігріти на сковороді невелика кількість масла, викласти тісто і смажити оладки з двох сторін.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

7. Подавати зі сметаною або медом.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Оладки виходять «просто пальчики оближеш!»

Вівсяні оладки з ревенем - відео рецепт для схуднення

А можна приготувати ось такі корисні оладки для сніданку. Готуються вони з вівсяних висівок, або перемелених вівсяних пластівців. Готуються просто, а виходять смачними і корисними. Такі оладки особливо гарні, якщо Ви перебуваєте на дієті.

В основному вони складаються з вуглеводів, ну і невеликої кількості білків і жирів. Так що їжте на здоров'я і худніть!

Пиріжки з дріжджового тіста з начинкою з ревеню

Нам знадобиться для тіста:

  • молоко - 0,5 літра
  • масло вершкове або маргарин - 200 гр
  • жовтки - 3 шт
  • цукор - 0,5 склянки
  • дріжджі свіжі - 30 гр
  • борошно - 4 склянки
  • сіль - щіпка
  • кориця або ванілін - щіпка

Для начинки:

1. Зігріти трохи молока і розпустити в ньому дріжджі. Додати столову ложку цукру і дві столові ложки борошна. Перемішати до розчинення дріжджів і поставити опару «підходити» хвилин на 10 - 15.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

2. Тим часом просіяти всю муку. Будемо брати її згодом стільки, скільки знадобиться.

3. Масло або маргарин розтопити на водяній бані, а краще заздалегідь дістати з холодильника і залишити розм'якшуватися при кімнатній температурі.

4. Жовтки розтерти з цукром. Додати сіль, корицю або ванілін.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

5. У миску всипати половину борошна, додати жовткову суміш, перемішати. Потім ввести залишився тепле молоко і масло, знову перемішати. Влити піднялася на той час опару, постійно помішуючи.

6. Тепер поступово, невеликими порціями ввести муку, при цьому перемішуючи тісто. Коли ложкою місити стане важко перемішувати руками.

Борошно додавати стільки, щоб тісто не вийшло занадто крутим. Місити його руками до стану, поки воно не буде відходити від рук і від стінок миски. Так як місили його, коли готували ватрушки.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

7. Накрити тісто рушником і залишити його в теплому місці для підйому на годину - півтори. Воно повинно збільшитися в об'ємі в два - три рази. Тісто обминути з усіх боків і знову накрити рушником для вторинного підйому.

Готове тісто повинно вийти пишним і м'яким.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

8. Приготувати начинку. Щоб начинка не вийшла у вигляді пюре, вибирайте товсті стебла. Їх промити, зняти шкірку і нарізати поперек волокон шматочками товщиною в 1 - 2 см.

Пересипати їх цукром і почекати поки з'явиться сік. Його треба злити, щоб начинка не вийшла рідкою.

9. Готове тісто знову обмять і викласти на стіл. Розрізати його на невеликі однакові шматочки, сформувати коржі, викласти на середину начинку і зліпити пиріжки.

10. Лист змастити маслом і викласти на нього готові вироби. Викладати можна швом вниз. А можна не защипувати шов повністю, а залишити в серединці «віконечко», тобто вийдуть розтягаї. З таких пиріжків НЕ буде виливатися через шов сік.

11. Залишити вироби піднімаються хвилин на 15 - 20. Потім поставити в розігріту до 180 градусів духовку для випікання. Випікатися вони будуть хвилин 20 - 30, в залежності від особливостей духовки.

Перед відправкою в духовку пиріжки можна змастити збитим яйцем. Або ж не змащувати, а вже після готовності, вийнявши з духовки, відразу ж, поки гарячі, обсипати цукровою пудрою.

Смачні та рум'яні пиріжки готові. Подавати їх з гарячим чаєм або молоком. Вони смачні і в гарячому, і в холодному вигляді.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Дуже популярні й улюблені в народі напої з ревеню - це квас, компот, кисіль і лимонад. І здавалося б, такі прості напої, але не всі знають, як їх приготувати.

Давайте усунемо цей пробіл, тим більше, що і готувати їх досить легко і просто.

квас

Такий освіжаючий і смачний квас п'ють і дорослі, і діти. Особливо він гарний з холодильника в спекотний літній день.

Нам знадобиться:

  • ревінь - 500 гр
  • вода - 2,5 літра
  • цукор - 200 гр
  • дріжджі свіжі - 15 гр

приготування:

1. Ревінь промити, очистити шкірочку і нарізати невеликими шматочками.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

2. Закип'ятити воду в каструлі. Всипати нарізані шматочки і варити до м'якості. Потім процідити, і залишилися шматочки прибрати.

3. Всипати цукор, перемішати і залишити остигати. Коли відвар стане ледь теплим, розкришити в нього дріжджі. І добре перемішати.

До гарячого відвару дріжджі НЕ всипати, інакше вони загинуть, і процесу бродіння не вийде.

4. Поставити відвар з дріжджами в тепле місце на добу.

5. Потім розлити в пляшки, закупорити і поставити в холодне місце на 2 - 3 дні для дозрівання. Найкраще пляшки зберігати не стоячи, а лежачи.

Щоб квас був більш міцний, в кожну пляшку покласти по дві - три родзинки.

А щоб він «не пустував», краще закрити його закручуються кришками.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Зберігати його краще в холодильнику, і пити холодним.

компот

Це одне з найпопулярніших страв з ревеню. Компот із задоволенням п'ють і дорослі і діти. І багато хто тільки і готують з ревеню, що компот!

Спосіб № 1

Нам знадобиться:

  • ревінь - 400 гр
  • цукор - 100 гр
  • вода - 0, 5 літра
  • сіль - щіпка

приготування:

1. Промитий і очищений ревінь нарізати шматочками в 2 - 3 см і відварити у воді з цукром і дрібкою солі. Для поліпшення смаку можна додати кружечки апельсина або лимона.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

2. Охолодити в холодильнику і подати до столу.

Спосіб № 2

Нам знадобиться:

  • ревінь - 200 гр
  • цукор - 150 гр
  • вода - 4 склянки
  • лимонна цедра - 8 гр

приготування:

1. Стебла промити, очистити і порізати шматочками в 2 - 3 см.

2. Залити холодною водою в каструлі і дати постояти 15 хвилин.

3. Зварити цукровий сироп з 4 склянок води і цукру. Коли цукор повністю розчиниться, вийняти шумівкою з води ревінь і покласти його в киплячий сироп.

4. Додати цедру і варити 10 - 15 хвилин.

5. Подавати охолодженим.

кисіль

Нам знадобиться:

  • ревінь - 300 гр
  • цукор - 100 гр
  • вода - 4 склянки
  • картопляний крохмаль - 30 гр
  • лимонна цедра - 5 гр

приготування:

1. Стебла ревеню промити, очистити і порізати невеликими шматочками товщиною в 1 - см. Скласти в посуд і залити холодною водою.

2. Підготувати цукровий сироп. Воду довести до кипіння і всипати в нього цукор, повністю розчинити, помішуючи.

3. У киплячий сироп ввести шматочки ревеню, додати цедру (можна корицю). Варити 7 - 8 хвилин.

4. Відкинути на друшляк. Перетерти шматочки через сито і знову ввести в сироп.

5. Довести до кипіння і заварити крохмалем.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Щоб кисіль не став рідким, йому не треба давати довго кипіти.

Пити кисіль можна як гарячим, так і холодним.

Сік з ревеню

Сік з ревеню виходить дуже смачним і корисним. А приготувати його простіше простого!

Кількість інгредієнтів для приготування соку береться довільне.

приготування:

1. Промиті і очищені черешки нарізати невеликими шматочками, ошпарити окропом і відразу ж опустити в холодну воду.

2. Через 10 - 15 хвилин черешки дістати і віджати сік через марлю. Попередньо можна їх розім'яти товкачем або ж скористатися соковижималкою.

3. Додати цукор на свій смак.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Сік можна заготовлювати на зиму, провівши процес стерилізації.

Можна змішувати такий сік з соком березовим. Виходить дуже смачно.

лимонад

Тепер, коли ми приготували сік, можна приступити і до приготування лимонаду. Зробити це ще простіше. І для цього є два способи - один зовсім простий, а другий дещо складнішою.

Спосіб № 1

Нам знадобиться:

  • сік ревеню - 100 мл
  • газована вода - 50 мл
  • лід харчовий
  • лимон - для прикраси

приготування:

У високий келих влити сік, додати газовану воду і харчовий лід. Прикрасити стакан шматочком лимона.

Спосіб № 2

Нам знадобиться:

  • ревінь - 50 гр
  • цукор - 20 гр
  • кориця - щіпка
  • вода - 0,5 склянки
  • газована вода - 50 мл
  • лід харчовий

приготування:

1. Черешки промити, очистити і нарізати тонкими скибочками.

2. Цукор нагріти до золотистого кольору в посуді і залити водою. Перемішати і розчинити цукор. Вийде так звана «паленка».

3. Залити «паленкою» нарізаний ревінь і прокип'ятити 5 - 7 хвилин. Додати корицю.

4. Охолодити і процідити.

5. У склянку налити 100 мл соку і мінералку. Додати лід. За бажанням прикрасити скибочкою лимона.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Ось такі прості, смачні і корисні страви можна приготувати з ревеню. І готуйте з нього обов'язково! Це просто джерело вітамінів і корисних речовин.

Корисні поради щодо застосування ревеню

  • Черешки ревеню досить швидко стають млявими. Щоб цього не відбувалося, потрібно покласти їх ненадовго в холодну злегка підкислену воду. В таких умовах збереження стебел буде краще. До того ж в таких умовах менше руйнується вітамін С.
  • Ревінь має своєрідний легкий «аптечний» запах, що багатьох зупиняє від його вживання. Щоб це усунути, очищені і порізані черешки також слід недовго витримати в холодній воді підкисленою.
  • Сік ревеню можна використовувати в салатах замість оцту, і замість лимонної кислоти - в компотах і киселях.
  • У компот з ревеню для аромату можна додати цедру лимона або апельсина, корицю або ванілін.
  • Черешки рослини містять кислоту і нею можна видалити плями, що утворюються на пальцях після чищення овочів. Для цього шматочок стебла треба розтерти руками до утворення піни, а потім вимити руки з милом.

Ревінь - дуже корисною рослина, особливо ранньою весною, коли організм відчуває дефіцит вітамінів. Тому його бажано застосовувати в їжу як для дітей, так і для дорослих.

Страви з ревеню - 20 корисних і смачних рецептів приготування

Сьогодні ми розглянули рецепти салатів, супів, других страв, випічки і напоїв. Але є ще і смачні солодкі страви - пироги, бабки, шарлотки. А також желе, муси і суфле. Їх ми розглянемо в наступній статті, тому запрошую також і до її прочитання.

Я дуже сподіваюся, що стаття виявиться потрібної для тих, хто не знає, що можна приготувати з ревеню, але знає наскільки він корисний. Для цього і збирала рецепти для зручності в одній статті.

Якщо Ви знаєте цікаві рецепти із застосуванням цього раннього весняного рослини, діліться ними з нами в коментарях. Також буду вдячна класам і репоста.

Готуйте страви з ревеню і їжте на здоров'я!

Смачного!

Радимо прочитати

Як варити варення з шовковиці з малиною
Шовковиця, зірвана зі священного дерева (саме таким вважають його на сході), має цілу низку корисних властивостей. Тому так хочеться зберегти всю її корисність не тільки в сезон, але і взимку. До
Полуничний смузі з зефіром
Смузі - запаморочливо різнобічне ласощі, адже його можна приготувати з усього, що можна подрібнити за допомогою блендера. Прохолодний солоний смузі з овочів відмінно підійде для літнього ланчу або

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки