» » Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів


Коли мова заходить про варення, і питаєш людей, яке з них вони люблять найбільше, багато хто говорить, що полуничне. І це не випадково, вік цієї ягоди зовсім недовгий. Тому потрібно встигнути за цей час не тільки нею наїстися досхочу, але ще і заготовити її на зиму.

Тому і заготовляємо ми її всіма можливими способами - і варимо, і готуємо компоти, і перетираємо з цукром, і Мороз. І все це для того, щоб продовжити задоволення, і їсти її якомога частіше - і не тільки влітку, а й восени, а також взимку і навесні.

У минулій статті ми готували 6 різних варіантів густого ласощі з цілими ягодами. Але рецептів насправді набагато більше, ніж вже запропонованих. Тому я вирішила написати ще одну статтю, і поділитися з Вами новими рецептами. Які - то з них будуть Вам напевно знайомі, а які - то виявляться зовсім новими.

І якщо в минулій статті я постаралася зробити добірку лише з використанням цілих ягід, то в сьогоднішній підбірці будемо готувати і з подрібнених, тобто джем, конфітюр. А також будемо готувати не тільки полуницю, а й вікторію, і суницю.

І сьогодні також буде кілька оригінальних рецептів, де будуть використовуватися такі додаткові компоненти, як лимон, апельсин, грейпфрут, банан, ківі, ананас, ревінь. І сьогодні також ми познайомимося з французьким ласощами і варенням Сілт по-шведськи. Всі вони дуже цікаві і заслуговують будь-якого уваги.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

У будь-якому випадку, чим більше знаєш варіантів приготування цієї ягоди, тим більше і краще можна заготовити її на зиму. Адже завжди краще, коли є пропозиція з якого можна вибирати те, що більше припаде до душі і за смаком.

Тому, я буду Вам пропонувати, а Ви, вибирайте будь ласка! Я збирала рецепти довго. І ось тепер, зібравши всі свої зошити і старі записи, ділюся ними з Вами. Сподіваюся, що вони Вам сподобаються.

зміст:

  • Густе варення з цілими ягодами, з грейпфрутом або апельсином
  • «П'ятихвилинка» з цілими ягодами і м'ятою
  • Полуниця перетерта з цукром без варіння ягід
  • Густе желейне варення з бананом
  • Полуниця «Ягідка до ягідці» з коньяком
  • Полуничне ласощі з ананасом і апельсиновим соком
  • Конфітюр з полуниці з ревенем і м'ятою
  • Конфітюр з полуниці з ківі
  • Французьке варення з лимоном і апельсином
  • Сухе полуничне варення
  • Цукати з полуниці
  • Шведський полуничний Сілт
  • Полуничний джем з лимонним соком
  • Густий полуничний джем на зиму з желатином
  • Полуничне пюре без цукру

Густе варення з цілими ягодами, з грейпфрутом або апельсином

У такому варіанті воно виходить просто неймовірно смачним і ароматним, а як же інакше, адже в його складі ми використовуємо лимонний сік і грейпфрут. І ще воно виходить з дуже легкою приємною гіркуватістю. Особливо це добре для тих, хто не дуже любить солодке.

А можна замість грейпфрута використовувати апельсин. У цьому випадку все робимо так само, тільки замість одного представника цитрусових, використовуємо інший.

Нам знадобиться:

  • полуниця - 1 кг
  • цукор - 1 кг
  • грейпфрут - 1 шт
  • лимонний сік з половини лимона
  • сухий мелений імбир - 0,5 ч. ложки

приготування:

1. Ягоди перебрати, видалити пошкоджені і м'яті. У ємність налити воду і покласти в неї ягоди, обполоснути і перекласти в друшляк. Потім опустити його кілька разів в каструлю з водою, щоб ще раз гарненько промити.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Ягоди краще вибирати середнього розміру, стиглу, але не м'яту. Інакше при приготуванні вона розвариться і цілими ягідки не отримають.

2. Перекласти на рушник і дати стекти воді. Потім акуратно видалити плодоніжки, злегка потягнувши за хвостик, а саму ягідку легенько підкручуючи.

Спочатку видаляти плодоніжки, а потім мити полуницю не рекомендується, тому що при її видаленні ягідка почне виділяти сік.

3. Приготувати відповідну ємність. Це може бути або товстостінна каструля, або таз.

Не використовуйте для приготування алюмінієвий посуд, в ній ягода буде окислюватися. Також не використовуйте для перемішування металеві ложки, беріть тільки дерев'яні.

4. Пересипати ягоду цукром, злегка струсити, щоб він проник між ними. Так вони швидше почнуть пускати сік, а цукор швидше розчиниться.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Залишити на 8 - 10 годин, найкраще на ніч.

5. Вранці легенько струснути ємність і поставити на маленький вогонь. Чекати, поки весь цукор розчиниться, періодично струшуючи вміст. Заважати при цьому його не бажано. Можна лише легенько опускати ягідки за допомогою дерев'яної лопатки в сироп, щоб вони швидше зігрілися і просочилися соком. Виходить, що ми як би купаємо їх.

6. Довести до кипіння, і як тільки почнеться активне кипіння, тут же вимкнути газ. І можна ще недовго «купувати ягідки».

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

7. Тепер відставити ємність з ягодами в сторонку, подалі від дітей і тварин. Пам'ятайте, що сталося з моїм вишневим варенням? Я писала про це в минулій статті ... І залишаємо просочуватися соком на цілий день, до вечора.

Періодично можна злегка трусити вміст, як би купаючи ягідки в сиропі.

8. Увечері поставити ємність з вмістом на вогонь, знову довести до кипіння, готувати 3 - 4 хвилини, не даючи сильно кипіти. І знову залишити на ніч, просочуватися соком.

9. До ранкової варінні підготувати лимон і грейпфрут. Грейпфрут очистити від шкірки, потім розібрати його на часточки і видалити з кожної з них білу перегородку. Вона сильно гірка і жорстка, і ні те, ні інше не зіграє гарної ролі. Також треба видалити всі кісточки, а сам плід порізати на невеликі акуратні шматочки.

Якщо не хочете готувати з грейпфрутовим смаком, використовуйте апельсин. Його також треба очистити від шкірки, кісточок і перегородок, а потім порізати шматочками.

10. Поставити посуд з ягодами на вогонь, додати порізаний грейпфрут. Легенько струсити вміст. За допомогою дерев'яної лопатки можна втопити шматочки грейпфрута, щоб вони більш інтенсивно змогли віддати свій сік.

11. Як тільки сироп нагріється, видавити в нього лимонний сік. Можна знову «купувати» ягідки в сиропі, опускаючи їх лопаткою, але не пошкоджуючи їх цілісності.

Лимонний сік захищає ягоди від зацукровування при зберіганні. Тому цей прийом часто використовують господині. Або ж замінюють його невеликою кількістю лимонної кислоти.

12. Як тільки сироп почне кипіти, додати мелений імбир. Дати покипіти всієї цієї пишноти 5 хвилин, потім вимкнути газ.

13. Розкласти гаряче варення в стерилізовані банки, закрити ошпарені кришками і закрутити. Поставити остигати, перевернувши їх і поставивши на кришку. Добре буде, якщо Ви закриєте їх ковдрою

Залишити в такому вигляді до повного охолодження. Потім прибрати на зберігання в темне прохолодне місце, подалі від опалювальних приладів.

Після того, як Ви відкрили баночку, її слід зберігати в холодильнику.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Як Ви могли бачити, воно готується за принципом «п'ятихвилинка», тобто час приготування становить 3 рази приблизно по 3 - 5 хвилин. До речі, якщо ягоди дуже дрібні, то досить варити їх тільки два рази.

Те ж саме стосується і ягід суниці.

І ще одне доповнення. Ягоди можна варити і з желатином. У минулій статті я розповідала, як готувати таке, але там ми Пюріровать полуницю і у нас більше вийшло желе. Якщо цікавий такий рецепт, то переходите по посиланню і читайте.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Тут же ягоду можете залишити в цілому вигляді. І на такі пропорції інгредієнтів додати 20 гр желатину. Заздалегідь його потрібно залити водою і дати набрякнути і повністю розчинитися. Більш точно читайте при переході по посиланню.

А у нас наступний рецепт.

«П'ятихвилинка» з цілими ягодами і м'ятою

Якщо любите м'ятний смак, і Вам подобається її запах, то ці ласощі точно Вам сподобається. В принципі, м'яту можна додавати абсолютно в будь-який варіант. Причому хоч в свіжому, хоч в сушеному вигляді.

Як правило, її додають під час приготування, а потім дістають і викидають. Але я пробувала таке варення, де в сиропі залишають її маленькі листочки. Висловлю з цього приводу лише свою думку. Якщо я готую його з м'ятою, то листочки прибираю, вірніше навіть не листочки, а гілочку. Мені не подобається, коли крім ягід що - то ще лежить в красивому сиропі.

До того ж, надмірно м'ятний смак, я також вважаю, зайвим. А якщо її залишити в готовому продуктк, то він таким і може вийти. Тому я завжди рішуче прибираю гілочку, і викидаю її, свою роль вона вже зіграла.

Нам знадобиться:

  • полуниця - 1 кг
  • цукор - 750 гр - 1 кг
  • лимон - 0,5 шт
  • гілочка м'яти

приготування:

1. Ягоду перебрати, помити в кількох водах, можна використовувати для цього друшляк. Потім дати стекти воді. Видалити плодоніжки, акуратно потягнувши за неї.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

2. Пересипати ягоди цукром в тазу. Я запропонувала в рецепті два значення. І скільки додати, залежить від того, які у Вас ягоди. Якщо вони солодкі, то досить додати перше значення. Якщо ж літо дощове і сонця мало, то в цьому випадку знадобиться більше цукру.

Ну і по - друге, його кількість залежить від Ваших переваг. Якщо Ви - ласун, то можна навіть додати і 1,2 кг, ну а якщо дуже солодкі страви не для Вас, сміливо додавайте 750 грам.

3. Видавити зверху сік половини лимона, якщо він великий, або з цілого лимона, якщо він маленький.

4. Легенько струсити вміст прямо в каструлі, накрити серветкою і залишити для утворення соку годин на 8 - 10. Якщо на вулиці стоїть дуже спекотна погода, то через години чотири, поставте вміст в холодильник, щоб воно не закисло.

Як правило, наполягання ягід залишають на ніч. А вранці можна приступити до приготування.

5. Вранці поставити каструлю на вогонь. У ній утворилося досить соку, і якщо зверху ще лежить цукор, то внизу його вже досить. І це можна побачити, злегка нахиливши ємність.

6. Вогонь краще витримувати середній, так як внизу у нас залишився ще не розчинений цукор. Періодично можна струшувати каструлю, щоб на дні нічого не приставні. І щоб ягідки могли перевертатися і насичуватися соком рівномірно.

7. Довести вміст до кипіння, при цьому не забувати знімати пінку. При струшуванні вмісту, піна буде збиратися до центру, і зняти її буде легше.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Знімати її слід дерев'яною ложкою або лопаткою. Пінку Hе викидайте, вона дуже смачна. Коли були дітьми, в чергу стояли за нею, коли мама готувала смачні ласощі.

8. Варити 5 хвилин. Потім вимкнути газ і залишити ягоди до вечора, за умови, якщо варили вранці. Тобто не менше, ніж на 10 годин.

9. Увечері знову ставимо на плиту, але вже додамо в нього невелику гілочку м'яти. Також доводимо до кипіння, знімаючи піну. І потім знову залишаємо на 10 годин, вже до ранку. Нічого страшного, якщо ягоди будуть настоюватися не 10, а 12 годин - гірше не буде. А Ви зможете відмінно виспатися, а вранці ще й поснідати.

10. На ранок витягнути гілочку м'яти і знову поставити на плиту. Гарненько прогріти після закипання 5 хвилин. Потім розлити в простерилізовані банки і закрутити кришками. Потім банки перевернути і поставити під ковдру до повного охолодження.

Все, наше ласощі готово! Ставте його на зберігання в темне прохолодне місце, і їжте в будь-який час року.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Розповім про один прийом, при якому сироп виходить чистим, як сльоза. Кожна господиня часом стикається з тим, що прибрати всю піну буває досить складно. Так ось на останньому етапі, тобто вранці, ягоди витягнути з сиропу. Його процідити і поставити на вогонь.

Довести до кипіння, потім помістити в нього ягоди і знову довести до кипіння. Варити 5 хвилин, після чого розкладати по банках.

Банки поставити на кришку, накрити рушником і залишити до повного охолодження.

Потім поставити на зберігання в темне, прохолодне місце.

Полуниця перетерта з цукром без варіння ягід

Це мій найулюбленіший спосіб заготівлі ягоди на зиму. Його навіть і не назвеш варенням, так як воно зовсім не береться тепловій обробці.

Один з подібних рецептів я вже пропонувала Вашій увазі в минулій статті. Там ми використовували ягоди в цілому вигляді, і заготовляли їх за допомогою заморозки.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Сьогоднішній рецепт відрізняється від попереднього тим, що ягоду ми будемо подрібнювати, а варення зберігати в холодильнику.

Так як за цим рецептом, ми не ставимо під ягоди тепловій обробці, а по суті, залишаємо її в свіжому вигляді, то тут треба використовувати більшу кількість цукру. Залежно від кислотності ягід потрібно брати від 1,3 до 1,5 кг цукру на 1 кг ягід.

Таким же способом можна використовувати будь-яку ягоду - вікторію, садову або лісову суницю.

Нам знадобиться:

  • полуниця - 1 кг
  • цукор - 1,3 - 1,5 кг

приготування:

1. Підготувати ягоду. Для цього її необхідно промити, видалити плодоніжки і обсушити до повного випаровування води. Якщо вода залишиться, то це може стати причиною того, що варення «заграє», розкриє банку. І тоді його доведеться переробляти.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

2. Потім плоди стовкти або товкачем, або міксером. Я віддаю перевагу першому спосіб, так як в цьому випадку воно вийде більш густим, і також в ньому будуть потрапляти невеликі цілі шматочки.

Товкти слід невеликими партіями, щоб не залишилося занадто великих шматочків.

Але другий варіант, краще годиться для зберігання.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

3. Всипати відразу весь цукор, перемішати і залишити настоюватися. Нам потрібно отримати стан, коли цукор повністю розчиниться і зовсім не залишиться його крупинок. На це може знадобиться від двох до трьох днів.

Протягом цього періоду перетерті ягоди слід перемішувати кілька разів в день. Також зберігати його протягом цього періоду потрібно буде в холодильнику.

4. Коли кристали цукру розчиняться повністю, готовий продукт можна розлити в простерилізовані і повністю сухі банки, і герметично закрити такими ж кришками.

5. Відразу ж поставити на зберігання в холодильник. Зверху можна зробити невелику «цукрову подушку». Для цього просто залишити трохи місця зверху і засипати верхній шар щільним шаром цукру. Перемішувати не треба.

Стежити за ним протягом декількох днів. Якщо Ви побачили, що вміст банки почало підніматися, відразу ж відкрийте її і переварите.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Це може статися від того, що в ягодах виявилося замало цукру, або потрапила вода, або порушена герметичність упаковки.

І щоб бути напевно упевненим в результаті, Ви можете і це варення розлити в пластикові контейнери або герметично закриваються пакети, і зберігати його в морозильній камері.

Тут уже буде 100% ймовірність збереження. Воно сильно не застигає, і його завжди швидко і легко розморозити.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Їсти такий смачний десерт - одне задоволення. Воно як фруктове морозиво. І діти його просто обожнюють.

Густе желейне варення з бананом

Нам знадобиться:

  • полуниця - 800 гр
  • банан - 2 шт
  • цукор - 500 гр
  • сік лимона - 4 ч. ложки
  • мелена кориця - 0,5 ч. ложки
  • желатин - 1 ч. ложка

приготування:

1. Ягоду перебрати, промити і очистити від плодоніжки. Дати стекти повністю всієї воді і розрізати на дві - чотири частини, в залежності від розміру використовуваної ягоди.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

2. Для нашого ласощі нам знадобиться два стиглих банана середнього розміру. Очистити їх від шкірки і і також порізати невеликими шматочками.

3. З'єднати компоненти в тазу, полити їх лимонним соком. Він дозволить краще зберегти наші ягоди, і вони не засахарітся під час зберігання.

4. Пересипати вміст цукром. Струсити, щоб запустити процес утворення соку.

Їли хочете, щоб варення вийшло густіше, то його можна трохи збити ще і блендером, або просто розтовкти дерев'яним товкачем.

5. Поставити на вогонь і довести до кипіння, готувати на маленькому вогні, помішуючи через кожні 5 хвилин. Час приготування складе 30 хвилин.

6. Замочити желатин в невеликій кількості води відповідно до інструкції на упаковці.

7. Через 15 хвилин після початку закипання, додати корицю, знову перемішати, щоб вона розподілилася рівномірно.

8. За 5 хвилин до готовності додати в суміш желатин, вливаючи його тонкою цівкою.

9. Потім розкласти готове варення в простерилізовані і обсушені банки, закрити ошпарені кришками.

10. Зберігати його найкраще в холодильнику.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Витративши зовсім небагато свого часу, взимку Ви будете насолоджуватися свіжим смаком ягоди і згадувати про тепле літо.

Полуниця «Ягідка до ягідці» з коньяком

А такий варіант готують не дуже часто, хоча виходить воно просто з дивним ароматом. Звичайно, назва у нього занадто гучне - «з коньяком», його всього - то знадобиться 1 ст. ложка. Але зате як звучить!

Відразу ж повідомлю, що дітям такі ласощі теж можна! Весь алкоголь випарується, і залишиться лише приємний легкий запах. Ніхто й не здогадається, звідки він такий! А зате продукт придбає нові для себе смакові нотки.

Нам знадобиться:

  • суниця (або дрібна полуниця) - 1 кг
  • цукор - 1 кг
  • коньяк (або горілка) - 1 ст. ложка
  • мускатний горіх - 0,5 ч. ложки
  • вода - 0,5 склянки

приготування:

Дуже смачним виходить воно, приготоване з садової суниці. Лісова суниця занадто ніжна і тут же розварюється, а садові сорти жорсткіше, і тому ягідки чудово зберігають свій зовнішній вигляд.

1. Суницю помити в кількох водах, потім дати стекти воді і перекласти в таз.

2. Засипати половиною цукру, скропити коньяком або горілкою. Намагатися розподілити його рівномірно по всій поверхні. Таз струсити, щоб цукор проник в усі шпаринки. Залишити в прохолодному місці, щоб утворився сік.

Скільки його утворюється залежить від ступеня зрілості ягід, ну і може бути, від сорту.

3. Дати постояти не менше 3 - 4 годин. Періодично один раз на годину легенько струшувати вміст, щоб швидше утворювався сік, а ягоди при цьому залишалися цілими і неушкодженими.

Краще навіть витримати і побільше, щоб соку утворилася достатня кількість.

Додати мускатний горіх. Він дасть легкий горіховий запах нашому ласощів і ще більше розкриє запах коньяку.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

4. Обережно візьміть ягоди за допомогою кришки, злити весь сік.

5. Зливати його в ємність, в якій і будемо далі готувати наше смачні ласощі.

6. Додати воду. Як бачите, у нас її зовсім небагато, якщо додавати багато, то сиропу будемо багато, а ягід мало. До того ж готовий продукт вийде не таким густим, як би хотілося!

7. Всипати цукор, що залишився і поставити ємність на середній вогонь. Готувати помішуючи дерев'яною лопаткою або ложкою. Звичайну металеву ложку не використовуйте, щоб сік не окислюється.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

8. Довести сироп до кипіння і акуратно всипати ягоди, намагаючись не м'яти їх.

9. Варити до готовності.

Готовність можна визначити такими способами:

  • капнути на блюдце краплю сиропу. Якщо вона не розтікається і залишається в незмінному вигляді, то це потрібне для нас стан.
  • капнути краплю сиропу на ніготь, і опустити палець вниз. Крапля не повинна стекти вниз, а так і залишитися на нігті. Трохи дикий спосіб, але раніше саме так ми і визначали готовність.
  • налити ложку сиропу на блюдце, дати йому розтектися і провести торцем ложки лінію посередині. Якщо після закінчення 20 - 30 секунд, лінія не зникла, значить все добре, і можна вимикати газ.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

10. Загалом і все. Залишилося лише розлити його по стерилізованим банкам і закрити кришками. Як завжди залишити під рушником остигати, попередньо поставити їх на кришку.

11. А потім поставити на зберігання, також в темне і прохолодне місце.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

У темному місці колір залишиться красивим і не потемніє. Тому це важлива умова.

Ось таке варення! Незвичайне і оригінальне і настільки ж смачне. Готуйте і їжте із задоволенням!

Полуничне ласощі з ананасом і апельсиновим соком

Це ще один оригінальний рецепт, за яким варення виходить, як справжні ласощі. У його складі присутні не тільки ананас, а також і апельсиновий сік. Але якщо Ви хочете взагалі здивувати своїх домочадців, то готуйте цю партію з коньяком або ромом.

Рецепт, який я знайшла в одному з журналів передбачає в даному випадку білий ром з кокосовим лікером «Malibu». З такими компонентами я його не готувала, але ось апельсиновий сік додаю, і виходить дуже смачно.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

До того ж апельсиновий сік, також, як і лимонний, не дає зацукровують продукту і сам продукт відмінно зберігається.

Нам знадобиться:

  • полуниця - 1 кг
  • цукор - 1,2 кг
  • ананас - 1 шт
  • апельсин - 1 шт

приготування:

1. Ягоду перебрати і видалити пошкоджені ягоди. Потім викласти партію в друшляк і добре промити. Краще не під струменем води, а опускаючи друшляк в ємність, заповнену водою. Таким чином вони будуть менше схильні до механічного впливу.

2. Акуратно видалити з неї плодоніжки і викласти в таз, пересипаючи цукром. Можна залишити її цілком, а можна порізати на 2 - 4 частини, і в цьому випадку у нас вийде конфітюр.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Саме в такому вигляді я б і рекомендувала готувати.

При змішуванні з м'якоттю ананаса і апельсиновим соком, вся маса вийде більш однорідною і за кольором, і за смаком.

3. Ананас очистити від шкірки, розрізати навпіл. Всередині знаходиться біла жорстка сердцевінку, її треба акуратно вирізати. Потім нарізати плід невеликими шматочками, збігаються за розміром з нарізаною полуницею.

4. Додати шматочки в ємність, в якій будете готувати.

5. Апельсин помити і видавити з нього сік. Можна використовувати для цього соковижималку, а можна розрізати його на дві половинки і видавити з нього сік руками. Слідкуйте, щоб разом з соком не були і кісточки.

Додати сік до вже нарізаним і смачно пахне інгредієнтів.

6. Весь вміст акуратно змішати за допомогою дерев'яної лопатки. Якщо готуєте конфітюр, то можна не боятися пом'яти ягоди. Якщо ж хочете приготувати з цілими ягідками, то в цьому випадку краще робити це акуратно, а то і зовсім просто струшувати вміст.

Перевага варіння конфитюра ще і в тому, що не треба чекати, поки виділиться сік. І весь процес приготування займе зовсім небагато часу.

7. Поставити на вогонь таз і довести суміш до кипіння. Знімати піну, що утворюється. Спочатку тримати середню температуру, щоб весь цукор розчинився і при цьому не пригоріла. Також треба частіше помішувати.

8. А як закипить, вогонь додати і прогрівати вже на сильному вогні 5 - 6 хвилин.

9. Якщо будете готувати Ваше ласощі з використанням алкогольних напоїв, то їх в самому кінці. Ще раз перемішати, щоб все це розійшлося.

10. Виключити газ, зібрати піну. Щоб це було легше зробити, потрібно злегка потрясти таз і трохи покрутити його, струшуючи. Піна збереться в центрі. Прибирати її слід дерев'яною ложкою, або лопаткою.

11. До цього часу, у нас вже повинні бути готові простерилізовані банки і кришки. Перекласти наше ласощі в банки і закупорити кришками. Вийде приблизно 3 баночки по 500 мл.

Банки перевернути і поставити на кришки. Накрити ковдрою і залишити до повного охолодження. Потім прибрати на зберігання в прохолодне темне місце.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Після того, як баночку відкриєте, її треба буде зберігати в холодильнику. При зіткненні з повітрям, варення може швидко закиснути.

Конфітюр з полуниці з ревенем і м'ятою

Ще один оригінальний і смачний рецепт, який нікого не залишить байдужим. Готувати його краще у вигляді конфітюру, щоб гармонійно поєднати всі смаки.

Нам знадобляться не великі ягоди, можна готувати його також з садової суниці. А другий компонент у нас сьогодні - це ревінь. Страви з нього, а також і варення з ревенем, ми вже готували в багатьох варіантах. А ось сьогодні додамо до них ще й новий спосіб.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Нам знадобиться:

  • суниця садова - 800 гр
  • ревінь - 300 гр
  • цукор - 1 кг
  • м'ята - 30 листочків

приготування:

1. Ягоди перебрати, сполоснути водою і видалити плодоніжки. Дати стекти воді і розім'яти за допомогою дерев'яної толкушкой. Нічого, якщо деякі ягідки залишаться не сильно розчавленими. Завжди буває приємно відчути такий шматочок, коли їси варення.

2. У ревеню очистити волокнисту шкірку і нарізати його невеликими шматочками. Потім додати до суниці.

3. Засипати все цукром, струсити, щоб він краще проник в усі шпаринки. І залишити до утворення соку години на 3. Протягом цього часу, можна ще пару раз струснути ємність, в якій знаходиться суміш.

4. Перед початком приготування подрібнити промиту і обсушену м'яту.

5. Фруктову суміш поставити на вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння і дати прогрітися на середньому вогні 2 - 3 хвилини.

6. Потім додати м'яту і прогріти ще 2 - 3 хвилини.

7. Перевірити, чи достатня густота вийшла у желе. Для цього невелику кількість вмісту викласти на тарілку, дати охолонути. Якщо маса буде желеобразного виду і трохи застигне, то значить конфітюр готовий.

Якщо немає, то прогріти ще хвилин 5.

8. Потім розкласти конфітюр в простерилізовані банки і закрити кришками, які обшпарили окропом.

9. Закрити герметично кришками і перевернути, поставивши їх на кришку.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Поки маса охолоджується, банку треба кілька разів перевернути туди - сюди. Щоб суміш рівномірно розподілилася по всій ємності. Потім вона застигне, і вже все залишиться, як вийде.

10. Зберігати конфітюр краще в темному прохолодному місці. Після відкриття банки, зберігати його слід уже в холодильнику.

Конфітюр з полуниці з ківі

Дуже смачне варення, яке люблять усі дітлахи.

Нам знадобиться:

  • полуниця - 0,5 кг
  • ківі - 0,5 кг
  • цукор - 1 кг
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • лимон - 1 шт

приготування:

Пропорції ягід і ківі можна міняти. Головне враховувати, що на їх загальну кількість в 1 кг, слід додати 1 кг цукру. Замість цукру можна використовувати і желфікс натуральний продукт з високим вмістом пектину, який отриманий з яблук і цитрусових. Він використовується для приготування варення і різних джемів. Його потрібно буде взяти в цьому випадку 0,5 кг.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

1. Підготовлені, промиті і очищені ягоди і фрукти дрібно порізати.

2. Засипати цукром і гарненько струснути, щоб запустити процес утворення соку. Всипати відразу ж і ванільний цукор, щоб ще більше збагатити нашу заготовку ароматом.

3. Дати настоятися протягом 3 годин. Періодично суміш потрібно струшувати або перемішувати дерев'яною лопаткою. Бажано домогтися за цей час, щоб цукор максимально розтанув і розчинився.

4. Подрібнити занурювальним блендером або потовкти товкачем.

5. Поставити на великий вогонь і довести максимально швидко до кипіння.

6. Потім вогонь зменшити, і варити при невеликому кипінні 7 - 8 хвилин, періодично знімаючи піну.

7. Розлити готовий продукт в стерилізовані банки і закрити кришками. Закатати за допомогою закаточной машинки або герметично закрутити закручуються. Перевернути, поставивши їх на кришку, накрити рушником і залишити до повного охолодження.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Зберігати до використання в темному прохолодному місці. Після розтину банки, зберігати в холодильнику.

Французьке варення з лимоном і апельсином

А цей рецепт варення я пропоную подивитися з кількох причин. По-перше, це дуже цікавий рецепт, а по-друге, тут багато корисних порад про те, як готувати його з полуниці взагалі.

Тому подивіться його обов'язково, дізнаєтеся багато всього нового.

Ось такий чудовий і цікавий рецепт.

Дякую за нього автору, а також спасибі за такі корисні поради, які стануть в нагоді всім і кожному.

Сухе полуничне варення

Є і такий цікавий варіант. Воно має вигляд цукатів. Їх можна використовувати в якості начинки для пирогів, приготувати з них компот, використовувати в якості прикраси для пирогів або тортів. Та й просто поласувати, запиваючи їх гарячим ароматним чаєм.

Тобто, якщо рік на ягідки багатий, то можна заготовлювати їх різними способами. І цей також не є винятком.

Для цього способу також краще використовувати невеликі ягоди - або полуниці, або суниці. Ми візьмемо для цього садову суницю.

Нам знадобиться:

  • суниця - 1 - 1,2 кг
  • цукор - 1,2 кг
  • вода - 2 склянки

приготування:

1. Ягоди промити і видалити плодоніжки. Покласти, щоб стекла вода.

2. А тим часом зварити сироп, змішавши цукор і воду. Спочатку составяет перемішати, потім поставити на середній вогонь і при помішуванні довести сироп до кипіння і повного розчинення цукру.

3. Дати сиропу охолонути, після чого помістити в нього суницю.

4. Залишити вміст настоюватися на 24 години, щоб ягоди добре просочилися сиропом. Періодично струшувати. Через 10 годин краще поставити ємність в холодильник, і витримувати суміш там.

5. Після закінчення цього часу, посуд з ягодами поставити на вогонь, довести до кипіння і варити їх до стану, поки вони не стануть напівпрозорими.

6. Вийняти плоди з сиропу, розкласти на блюді і підсушити в духовці при невисокій температурі в градусів 35 - 45. Або ж застелити пергаментним папером, розкласти ягоди і сушити прямо на ньому.

Мені також подобається сушити плоди в електросушарці.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

7. Коли поверхню ягід добре просушити, але при цьому вони не втратять свою еластичність, перекласти їх в простерилізовані банки, зрідка пересипаючи дрібним цукром.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Щільно закрити кришками і поставити на зберігання.

Цукати з полуниці

Цей спосіб швидший по відношенню до першого. І якщо у Вас немає вільного часу, то можна використовувати і його.

Нам знадобиться:

  • полуниця - 1 кг
  • вода - 1 л
  • цукор - 800 гр

приготування:

1. Цукор розчинити у воді, і довести його до кипіння.

2. Промиті і підготовлені ягоди опустити в киплячий сироп і варити при сильному вогні 8 - 10 мнуть, в залежності від розміру плодів.

3. Відкинути ягоди на друшляк і дати стекти сиропу.

4. Після чого розкласти їх на застелений пергаментним папером деко, або розкласти в електросушарці. Попередньо також вистелити поверхню папером.

5. Сушити до стану, поки поверхня не підсушиться, але при цьому плоди не залишаться м'якими і еластичними.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

6. Потім розкласти в банки і герметично закрити. Поставити для зберігання в темне, сухе місце.

Шведський полуничний Сілт

Це варення виходить не таким солодким, як звичайне. І по консистенції воно більше схоже на желе. Готувати його можна з будь-яких ягід, і наша сьогоднішня героїня оповідання не виняток.

Нам знадобиться:

  • полуниця - 1 кг
  • цукор - 600 -800 гр

Кількість цукру залежить від того, наскільки солодкі, або кислі плоди Ви будете використовувати для приготування цього шведського частування.

приготування:

Приготування відрізняється від всіх запропонованих вище способів. І його основна відмінність полягає в тому, що перед приготуванням ягоди ми не будемо пересипати цукром.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Готувати таке смачне ласощі слід в посуді з товстим дном, щоб був хороший прогрів.

1. Ягоду перебрати і помити, потім видалити плодоніжки. Викласти їх в каструлю і поставити на середній вогонь. Якщо ягідки дають мало соку, то їх слід злегка придавити. Соку повинно бути достатньо для початку нагрівання.

2. Довести до кипіння і прогрівати 15 - 20 хвилин, періодично струшуючи вміст, щоб нічого не пристало до дна. В принципі, можна і помішувати. Але використовуйте для цього дерев'яну ложку або лопатку. Ну, або пластикову.

3. Зняти з вогню і засипати цукром.

4. Перемішати до його повного розчинення. Це означає, що в сиропі зовсім не повинно залишитися кристалів цукру. Уже не кип'ятити.

5. Ще гарячим розкласти в стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

6. Після охолодження зберігати в темному місці, щоб варення не втратило свій колір.

Силт можна готувати не тільки з полуниці. За такою ж схемою його можна готувати з будь-яких ягід.

Так готують варення на його Батьківщині в Швеції. А тепер можемо готувати і ми.

Полуничний джем з лимонним соком

Нам знадобиться:

  • полуниця - 1 кг
  • цукор - 1 кг
  • лимонний сік - 1 ст. ложка

приготування:

1. Не дуже великі ягоди перебрати і ретельно промити в холодній воді. Видалити плодоніжки і дати злегка підсохнути.

2. Викласти в каструлю і пересипати цукром. Цукор струсити, щоб він проник всередину з тал швидше виділятися сік.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

3. Накрити каструлю кришкою і прибрати в холодильник на 24 години. Періодично діставати каструлю з холодильника і струшувати, щоб соку ставало все більше, а цукор повністю розчинився якомога швидше.

4. Для приготування джему нам потрібна буде каструля з товстим дном. Пересипати в неї ягоди і полити лимонним соком.

5. Поставити на середній вогонь і дочекатися поки вміст закипить. Потім зменшити вогонь до самого маленького і прогрівати 5 хвилин.

6. Ягоди дістати з сиропу, а сам сироп варити 30 хвилин.

7. Потім викласти їх назад, знову довести до кипіння. Як тільки вміст закипить, засікти час і прогріти 2 - 3 хвилини.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

8. Після чого остудити і розкласти в стерилізовані банки. Закрити стерилізованими кришками і поставити на зберігання в темне місце.

Густий полуничний джем на зиму з желатином

З дрібних ягід можна приготувати смачний полуничний або суничний джем. А для того, щоб він вийшов густим, будемо використовувати для цього желатин.

До того ж желатин допоможе прискорити процес приготування, і смачні ласощі буде приготовлено дуже і дуже швидко.

От і все! Як бачите, все досить швидко і легко. Чи впорається навіть той, хто ніколи раніше не готував.

Так що обов'язково готуйте такий джем. Уявляєте, як смачно буде намазати його на хліб взимку, так поласувати з гарячим ароматним чаєм.

Для мене таке варення - це завжди смак дитинства. Набігає на вулиці з хлопцями, замерзнеш, прийдеш додому, а мама тобі намазує великий кусень хліба з ним і наливає в чашку чаю. Це відчуття просто незабутньо і завжди гріє серце.

Полуничне пюре без цукру

Нам знадобиться:

  • полуниця - 1 кг

приготування:

1. Промиті, очищені ягоди скласти в каструлю з товстим дном і прогріти їх до стану кипіння, а точніше до 90 градусів. При цьому їх слід безперервно помішувати, щоб вони не пригоріли.

2. Пюріровать масу за допомогою блендера - це швидкий спосіб, коли немає часу, можна скористатися ним. А взагалі правильніше б було, якби всю масу ми протерли через сито за допомогою дерев'яної ложки.

Так що спосіб вибирайте самостійно.

3. Отримане пюре знову поставити на вогонь і знову довести до кипіння при безперервному, або досить частому помішуванні. Якщо використовуєте каструлю з товстими стінками, то заважати можна рідше, а якщо в звичайній, то заважати слід частіше.

4. Як закипить, прогріти 5 - 7 хвилин. Після закінчення 5 хвилин почніть викладати його в стерилізовані банки прямо з каструлі, в якій готується наше пюре.

Потім перемішайте і викладайте пюре в наступну банку, і так, поки воно не закінчиться. Відразу ж прикривайте банки стерилізованими кришками.

5. Переверніть банки догори дном і прикрийте рушником. Залиште до повного охолодження.

Варення з полуниці на зиму - 15 оригінальних рецептів

Потім зберігайте в темному прохолодному місці.

Ось такі сьогодні у нас смачні та оригінальні рецепти. Я сподіваюся, що кожен зможе вибрати для себе рецепт на смак. І на завершення хотілося б дати кілька порад.

  • щоб варення вийшло густим, намагайтеся збирати ягоду, коли не було дощів два - три дні. Якщо йшли дощі, то ягода переповнилася водою, вона кілька водяниста, і при приготуванні в сиропі буде багато води.
  • також після миття, давайте ягоді гарненько просохнути
  • і не тримайте її довго в воді, інакше вона візьме в себе вологу. А найкраще мийте невеликими партіями в друшляку, просто опускаючи його в ємність з водою.

Ще більше корисних порад в попередній статті. Посилань на неї в сьогоднішній статті вже досить. І ви з легкістю зможете її знайти.

Заготовлюйте смачне варення. А якщо при цьому Ви вкладете в сам процес частинку своєї душі і любові, то воно буде не тільки дуже смачним, але ще і цілющим.

Приємного всім апетиту!

Радимо прочитати

Малинове варення на зиму - рецепт варення з малини з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як я варю варення з малини на зиму. Чесно сказати, переглянула кілька рецептів малинового варення і здивувалася, чому то практично у всіх з них пропонується додавати в ягоду з
Полуниця збита з цукром на зиму - рецепт перетертої полуниці з покроковими фото
Така полуниця, перетерта з цукрів мені подобається більше, ніж полуничне варення. По-перше, вона без термічної обробки, тобто зберігаються всі вітаміни, по-друге, її дуже просто готувати, збив

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки