Полуничне варення з корицею і бадьяном
Солодке, яскраве і таке ароматне, полуничне варення так і манить до себе, нагадуючи про теплі дні літа! Холодними зимовими вечорами ви будете вдячні самі собі за те, що потрудилися над приготуванням смачного варення на зиму. Вибираючи рецепт варення з полуниці, спробуйте трохи урізноманітнити класичні варіанти, додавши кілька пряних ноток, наприклад, корицю і бадьян!
складові
- стигла полуниця - 2 кг
- цукор - 1.5 кг (для більш густої консистенції - 2,5 кг)
- палички кориці - 2 шт.
- зірочки бадьяна - 2 шт.
- банки по 0.5 л. і кришки - по 4 шт.
Перш, ніж ви приступите до приготування, визначитеся який саме варення ви хочете отримати в результаті: густе, желеобразное, рідке. Адже саме від цього залежить, скільки цукру вам потрібно на 1 кг ягід. Чим більше цукру, тим густіше вийде готове варення, але і тим солодший воно буде.
В даному рецепті розглянемо негусто варення, для якого достатньо трохи менша кількість цукру, ніж полуниці.
Як приготувати варення з полуниці
1. Чисті ягоди без листочків засипаємо цукром і відразу ж відправляємо на повільний вогонь. Таким чином, ми зможемо зберегти ягоди цілими. Так як полуниця ще не встигла пустити сік, вливаємо трішки води в каструльку (приблизно 20 мл). Доводимо варення до кипіння, дуже обережно помішувати дерев'яною ложкою, кип'ятимо 5 хвилин! Відставляємо, щоб повністю охололо.
2. Потім треба проварити полуничне варення вдруге, але вже зі спеціями. Тому, як тільки варення починаємо кипіти, додаємо бадьян і корицю, проварюємо 5 хвилин.
3. Хоча варення вариться на повільному вогні, воно може сильно кипіти, тому будьте обережні. Також не забувайте про пінці, яка утворюється при варінні, її краще знімати в блюдце, а потім з'їсти!
4. До моменту другого кипіння варення подбайте про підготовку банок, кришок і закаточного ключа. Банки треба простерилізувати, перевірити на всіх чи кришках є гумки (якщо кришки залізні), працює чи ключ. Наливаємо варення по банкам ополоником або великою ложкою. Відразу накриваємо кришками, а потім по черзі закочує.
Готово! Гарячі банки переверніть верх ногами, загорніть в теплу ковдру або старий пуховик. Остигати варення з полуниці буде приблизно добу, після чого можна прибрати банки в комору. Термін зберігання - 2 роки.
Приємного вам апетиту!