» » Полуничне варення з корицею і бадьяном

Полуничне варення з корицею і бадьяном


Солодке, яскраве і таке ароматне, полуничне варення так і манить до себе, нагадуючи про теплі дні літа! Холодними зимовими вечорами ви будете вдячні самі собі за те, що потрудилися над приготуванням смачного варення на зиму. Вибираючи рецепт варення з полуниці, спробуйте трохи урізноманітнити класичні варіанти, додавши кілька пряних ноток, наприклад, корицю і бадьян!

Як варити варення з полуниці

складові

  • стигла полуниця - 2 кг
  • цукор - 1.5 кг (для більш густої консистенції - 2,5 кг)
  • палички кориці - 2 шт.
  • зірочки бадьяна - 2 шт.
  • банки по 0.5 л. і кришки - по 4 шт.

Перш, ніж ви приступите до приготування, визначитеся який саме варення ви хочете отримати в результаті: густе, желеобразное, рідке. Адже саме від цього залежить, скільки цукру вам потрібно на 1 кг ягід. Чим більше цукру, тим густіше вийде готове варення, але і тим солодший воно буде.

В даному рецепті розглянемо негусто варення, для якого достатньо трохи менша кількість цукру, ніж полуниці.

Як приготувати варення з полуниці

1. Чисті ягоди без листочків засипаємо цукром і відразу ж відправляємо на повільний вогонь. Таким чином, ми зможемо зберегти ягоди цілими. Так як полуниця ще не встигла пустити сік, вливаємо трішки води в каструльку (приблизно 20 мл). Доводимо варення до кипіння, дуже обережно помішувати дерев'яною ложкою, кип'ятимо 5 хвилин! Відставляємо, щоб повністю охололо.

Загрузка...

Крок 1 - Засипаємо ягоди цукром

Крок 1 - Додаємо трохи води, варимо

2. Потім треба проварити полуничне варення вдруге, але вже зі спеціями. Тому, як тільки варення починаємо кипіти, додаємо бадьян і корицю, проварюємо 5 хвилин.

Крок 2 - Додаємо в полуничне варення бадьян

Крок 2 - Додаємо корицю, варимо вариво вдруге

3. Хоча варення вариться на повільному вогні, воно може сильно кипіти, тому будьте обережні. Також не забувайте про пінці, яка утворюється при варінні, її краще знімати в блюдце, а потім з'їсти!

Крок 3 - Знімаємо пінку

4. До моменту другого кипіння варення подбайте про підготовку банок, кришок і закаточного ключа. Банки треба простерилізувати, перевірити на всіх чи кришках є гумки (якщо кришки залізні), працює чи ключ. Наливаємо варення по банкам ополоником або великою ложкою. Відразу накриваємо кришками, а потім по черзі закочує.

Крок 4 - Розливають варення з полуниці по банкам, закочує

Готово! Гарячі банки переверніть верх ногами, загорніть в теплу ковдру або старий пуховик. Остигати варення з полуниці буде приблизно добу, після чого можна прибрати банки в комору. Термін зберігання - 2 роки.

Приємного вам апетиту!

Радимо прочитати

Малинове варення на зиму - рецепт варення з малини з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як я варю варення з малини на зиму. Чесно сказати, переглянула кілька рецептів малинового варення і здивувалася, чому то практично у всіх з них пропонується додавати в ягоду з
Полуниця збита з цукром на зиму - рецепт перетертої полуниці з покроковими фото
Така полуниця, перетерта з цукрів мені подобається більше, ніж полуничне варення. По-перше, вона без термічної обробки, тобто зберігаються всі вітаміни, по-друге, її дуже просто готувати, збив

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки