Різдвяне мигдальне печиво з корицею «Зірочки»
Цинамонові зірочки - це одне традиційних різдвяних печива. Готувати його нескладно, головне знати як, а смак виходить чудовим! Хрустке, зі смаком мигдалю і легким ароматом кориці, воно просто підкорює з першого шматочка. Ще один плюс цього печива в тому, що готується воно зовсім без масла і без борошна, що теж важливо.
складові
- 3 яєчні білки
- 300 г мигдалю
- 200 г цукрової пудри
- 1 ч.л. кориці
- лимонна кислота або щіпка солі
- борошно або цукрова пудра для оброблення
Рецепт мигдалевого печива «Зірочки»
Перед приготуванням мигдалевого різдвяного печива потрібно заздалегідь подбати про те, щоб підготувати мигдаль. Для цього необсмаженого мигдаль залийте окропом на п'ять хвилин. Потім воду злийте і очистіть мигдаль від шкірки. Волога шкурка легко очищається, тільки тримайте неочищений мигдаль закритим, він швидко висихає і його знову доведеться заливати окропом, щоб очистити. Очищений мигдаль розкладіть рівним шаром на деку і підсушіть хвилин 10 в духовці при 180 градусах або залиште на ніч в сухому місці, наприклад, біля батареї, щоб мигдаль підсох. Потім подрібніть підсушений мигдаль в блендері.
У яєчні білки додайте пару кристалів лимонної кислоти або щіпку солі і збийте їх до твердих піків. Поступово, по столовій ложці, додайте цукрову пудру, кожен раз добре збиваючи, поки у вас не вийде густа і гладка меренга.
Змішайте половину збитих білків з мигдалем і корицею, поки не вийде однорідне тісто. Змішувати можна просто лопаткою, руками буде важче, надто солодке тісто прилипає до рук. Приберіть мигдальне тісто і залишилися збиті білки в холодильник на півгодини.
Розігрійте духовку до 150 градусів. Дошку посипати цукровою пудрою або борошном і викладіть на неї тісто. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см і виріжте формочкою зірки. Щоб тісто не прилипало до формочке, умочуйте її в цукрову пудру.
Розкладіть зірочки на листі, застеленому папером для випічки. Пензликом нанесіть залишилися збиті з цукровою пудрою білки на зірочки.
Випікайте зірочки в розігрітій до 150 градусів духовці приблизно півгодини, поки вони не почнуть вільно відділятися від дека. Мигдальні зірочки не повинні сильно запектися, вони швидше повинні підсушитися.
Остудіть печиво на деку, потім зніміть і покладіть в герметично закривається коробку.